Vajdaság
Letartóztatták a Bácsfetehegynél rendőrre támadó férfit
Betűméret:             

Letartóztatták a szenttamási 38 éves Jozef E.-t, aki Bácsfeketehegynél megsebesítette a 44 éves Đurica Vračarićot, a szerbiai közlekedési rendőrség dolgozóját. A szenttamási férfi letartóztatásakor megsebesült a tűzharcban – jelentette be Nebojša Stefanović szerbiai belügyminiszter.

Stefanović az újvidéki sürgősségi központ előtt újságíróknak nyilatkozva azt mondta, a rendőrségre leadott lövés az államra leadott lövés, majd leszögezte: a rendőrség gyors akciójával egyértelműen bizonyították, nem fogják tolerálni az ilyen támadásokat.

„A férfi a tűzharc során hasi sérülést szerzett, de ahogy tudom, nincs életveszélyben. Egy másik egészségügyi intézményben ápolják, nem az újvidéki sürgősségi központban“ – magyarázta Stefanović, majd hozzátette, a támadót már korábbról is ismerte a rendőrség.

Hangsúlyozta, követeli majd az ügyészségtől, hogy ezt a bűncselekményt a legsúlyosabbként határozza meg, mert – mint mondta – a legsúlyosabb büntetést kell kiróni a rendőrség elleni támadások esetén.

A rendőrminiszter bejelentette, már előkészületben van a rendőrség terepi eljárásával kapcsolatos módosításjavaslat, erről azonban majd az elkövetkező időszakban adnak bővebb tájékoztatást.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban