Vajdaság
Beteg édesanyját gyógyította marihuánával, három év börtön lett a vége
Betűméret:             

Három év börtönbüntetésre ítélte a bíróság a szenttamási Vladimir Jojkićot kábítószer előállításáért. Ez önmagában még nem is lenne hír, hiszen naponta több ilyen eset is történik.

Jojkić azonban azért termsztett marihuánát, hogy olajat nyerjen belőle, amelyet rákbeteg édeseanyja fájdalmainak enyhítésére használt. Az asszony időközben elhunyt.

Az újvidéki felsőbíróság az ítélet indoklásában megfogalmazta, hogy a fiatalember nem értékesítésre termesztette a drogot, hanem gyógyítás céljaira, a törvény azonban kérlelhetetlen.

Jojkić a mitrovicai börtönben tölti büntetését, s várja a szerb elnök válaszát, akinek elküldte kegyelmi kérelmét, de várja azt is, mit dönt az Alkotmánybíróság, ahol ugyancsak fellebezett az ítélet ellen, nemkülönben azoknak a kezdeményezéseknek az eredményét, amelyek a cannabis gyógyászati célokra történő engedélyezését tűzték ki célul.

Jojkić azt mondja, nem bánta meg tettét, hiszen édesanyja szenvedéseit enyhítette, s amennyiben esete egy kicsit is hozzájárul ahhoz, hogy Szerbiában minél előbb engedélyezzék a marihuána gyógyászati célokra történő felhasználását, már megérte. (N1)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Dr. Pásztor Bálint a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában az önkormányzati és a helyi közösségi választásokról, a szabadkai és palicsi fejlesztésekről, valamint a szerb-magyar határátkelők munkaidejének bővítési terveiről is beszélt, számolt be róla a pannonrtv.com. Az önkormányzati és helyi közösségi...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 21:41 ]
Beolvasás folyamatban