Vajdaság
Kétezer új munkahely létesül Újvidéken
Betűméret:             

Az amerikai tulajdonú Lear mintegy 2000 személyt kíván foglalkozni leendő, az újvidéki Sever 4 ipari negyedben épülő gyárában.

Az első dolgozók felvételét 2016 februárjára tervezik, értesült a Večernje novosti a cég belgrádi kirendeltségében, a ManpowerGroup ügynökségnél. A detroiti székhelyű vállalat ugyanis az emberi erőforrás biztosítását ennek a szakosodott nemzetközi ügynökségnek engedte át.

“A tervek szerint több mint 2000 személyt foglalkoztatnak majd, s a lehetséges jelöltek érdeklődése rendkívül nagy. Mindenféle oktatási profil számításba jön a másodiktól a hetedik fokozatú szakképesítésig”, tették hozzá a ManpowerGroupnál.

Az ügynökség internetes oldalán, a posaomanpower.rs-en nagyon sokan jelentkeznek, az érdeklődés folyamatos. A felhívás az Újvidéken és a környező, ám a várostól 40 kilométernél nem távolabbi településeken élő jelöltekre vonatkozik.

A szerencsés kiválasztottak legtöbbje a termelésben fog dolgozni, operátorként. Ehhez semmiféle előzetes tapasztalatra nincs szükségük, hiszen mindenképpen külön, szakosított képzésen esnek át, arról azonban még nincsenek hírek, hogy ezt a képzést hol fogják tartani.

A Lear egyébként az autóiparnak gyárt üléseket és elektromos rendszereket. Az Egyesült Államokban lévő gyárai mellett világszerte több mint 30 országban vannak leányvállalatai, amelyekben jelenleg mintegy 130 ezer dolgozót foglalkoztatnak, s éppen ezért a vállalat az autóipar egyik legnagyobb beszállítójának szállít a világon.

Ami a leendő gyárat illeti, az amerikai beruházót egy nyolc hektáros terület várja a Sever 4, vagyis az az újonnan létesült északi ipari zónában, a Szabadka-Belgrád autópályához közel. Hogy a gyár építéséről szóló szerződéseket mikor írják alá, illetve hogy mikor kezdődik a munka, még nem tudni.

A ManpowerGroup a leendő dolgozók toborzásával egyidejűleg pályázatot írt ki a Sever 4 zóna telekrendezésére is, amelyet a városfejlesztési intézet jelentetett meg. Ebben az évben Újvidék erre 440, jövőre pedig további 600 millió dinárt szán.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban