Vajdaság
Botrányos beszéd: Az apatini községi elnök kiirtaná a kobor kutyákat
Betűméret:             

Botrányos beszédet tartott az apatini képviselő-testület ülésén a városka első embere, a Szerbiai Szocialista Párt színeiben községi elnökké avanzsált Živorad Smiljanić. A városban felbukkanó kóbor kutyákról szólva elmondta, “ma hozzá se lehet nyúlni a kutyákhoz, még mérgezni sem szabad őket”.

“Többet törődünk az ebekkel, mint az emberekkel, pedig az emberek éhen halnak. Menhelyekről beszélnek, de tudják maguk, mennyibe kerül egy menhely?”, tette fel a kérdést a képviselő-testület tagjainak Smiljanić, miközben a helyi web TV, a 025info mindezt felvételezte.

“A kóbor kutyák gondját valamikor a vadászokkal oldattuk meg. Éjszaka a vadászok eltették láb alól őket, ma meg nem szabad a kutyákhoz nyúlni sem… Mérgezni sem szabad őket. Pedig ez mindenütt óriási probléma, s torz törvények azok, amelyek így rendelkeznek”, tette hozzá az apatini község első embere.

Smiljanić ezt a botrányos választ az ellenzéki Mozgalom Apatinért képviselői csoport kérdésére adta, akiket az érdekelt, létezik-e megoldás az Apatin központjában mindinkább elszaporodó kóbor kutyákra.

Smiljanić azt válaszolta, olyan európai normákat vezettünk be, amelyeket lehetetlen tiszteletben tartani. “A kóbor kutyák kérdését senki sem tudja megoldani. Mi holmiféle európai normákat állítottunk fel és többet törődünk a kutyákkal, mint az emberekkel. Az emberek éhen halnak, mi pedig menhelyekről beszélünk”, mondta Smiljanić, aki a kutyamenhely fenntartásának költségeit is meglehetősen furcsa módon illusztrálta. Azt mondta ugyanis, hogy több évtizeddel ezelőtt, amikor ő Pélmonostoron töltötte katonai szolgálatát, akkor a kaszárnyában lévő német juhászok egy kilós húsadagot kaptak, míg a katonáknak meg kellett elégedniük 250 grammal.

Milan Dražić, a Mozgalom Apatinért képviselői csoport tagja megdöbbenésének adott hangot a községi elnök válasza miatt.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Dr. Pásztor Bálint a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában az önkormányzati és a helyi közösségi választásokról, a szabadkai és palicsi fejlesztésekről, valamint a szerb-magyar határátkelők munkaidejének bővítési terveiről is beszélt, számolt be róla a pannonrtv.com. Az önkormányzati és helyi közösségi...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 21:41 ]
Beolvasás folyamatban