Vajdaság
Korhecz Tamás cáfolta, hogy jelölték volna a szabadkai polgármesteri posztra
Betűméret:             

Ifj. dr. Korhecz Tamás a Vajdaság Ma hírportálnak nyilatkozva megcáfolta azt a sajtóértesülést, miszerint az úgynevezett egyesült polgári opció őt jelöli Szabadka polgármesteri tisztségére a tavasszal esedékes helyi önkormányzati választásokon.

Szavai szerint nem folytak tárgyalások polgármesteri nevezéséről, illetve ha folytak, akkor őt ezekből a tárgyalásokból kihagyták, jegyezte meg.

Arra a kérdésünkre, hogy a Magyar Mozgalom civil szervezet mikor dönt a választásokon való részvételről, Korhecz Tamás közölte: a kérdésről az MM közgyűlése dönt majd, de a másik feltétel e tekintetben értelemszerűen az, hogy kiírják a választásokat.

Érdeklődésünk nyomán leszögezte: nem folytattak titkos tárgyalásokat a leendő választásokkal, illetve az esetleges koalíciókkal kapcsolatban, az eddigi egyeztetésekről a nyilvánosság is tud. Emlékeztetett: tárgyalásokat folytattak a VMDK-val, illetve megfigyelőként részt vett a Demokrata Párt (DS) által összehívott megbeszélésen.

A GradSubotica szabadkai portál ma tett közzé egy írást, amely szerint a Magyar Mozgalom mellett a polgári irányultságú pártok mindegyike támogatná Korhecz polgármesteri jelölését. Ennek kapcsán a DS mellett a Vajdasági Horvátok Demokratikus Szövetségét (DSHV), a Vajdasági Szociáldemokrata Ligát (LSV), a Liberális Demokrata Pártot (LDP) és a Szociáldemokrata Pártot (SDS) említik, illetve a Blic belgrádi napilap hasonló jellegű értesülésére is hivatkoznak.

„Noha nem közvetlenül választják a polgármestereket, a polgári opció Korheczot jelöli a szabadkai polgármesteri tisztségre, mert értékelésük szerint megvan a kapacitása ahhoz, hogy az előttünk álló helyi választásokon legyőzze a Szerb Haladó Párt (SNS) és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) listáit, a választásokat követően pedig sikeresen vezetné a várost”, fogalmaznak.

Mint ismeretes: Szabadka jelenlegi polgármestere Maglai Jenő, aki szintén a Magyar Mozgalom alapító tagja, éppen ezért fegyelmi eljárást indított ellene a VMSZ, amely a polgármesteri tisztségre jelölte.

Rizsányi Attila

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Dr. Pásztor Bálint a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában az önkormányzati és a helyi közösségi választásokról, a szabadkai és palicsi fejlesztésekről, valamint a szerb-magyar határátkelők munkaidejének bővítési terveiről is beszélt, számolt be róla a pannonrtv.com. Az önkormányzati és helyi közösségi...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 21:41 ]
Beolvasás folyamatban