Vajdaság
Pásztor: Számos jó dolog történt Vajdaságban
A vajdasági házelnök holnap írja ki a tartományi választásokat
Betűméret:             

Számos jó dolog történt Vajdaságban az elmúlt 16 évben, amikor a tartományi kormányt a folytonosság jellemezte, de biztosan voltak olyan dolgok is, melyek bírálat tárgyát képezhetnék – mondta Pásztor István tartományi házelnök, a tartományi választások kiírását megelőző napon.

"A haladók éles bírálatát a vajdasági demokrata hatalom felé politikai retorikának tekintem”, nyilatkozta Pásztor a Danas napilapnak, mondván, a választások előtti időszak nem megfelelő a helyzet értékelésére.

„Az igazi mérce az lesz, hogy a SNS, miután hatalomra kerül a tartományban – amire jó esélye van - mit fog megőrizni abból, ami az elmúlt 16 évben itt kiépült. Úgy gondolom, hogy elég sok minden megőrzésre kerül értékeink közül, de biztosan számos dolgon változtatnak is majd”, mondta Pásztor, majd hozzátette, hisz Vučićnak, mert ezeket a dolgokat ”már nem lehet tovább a szőnyeg alá söpörni”.

"Ezek világosan megfogalmazott nemzetközi kötelességek, melyek ott vannak minden európai bizottsági jelentésben. Elég sokat dolgoztak ezen, többek között a köztársasági kormány által alakított munkacsoportban is”, mondta a tartományi házelnök.

A Vajdaság pénzeléséről szóló törvény elfogadásának elmaradása kapcsán felmerülő felelősségről Pásztor azt mondta, szinte minden politikai opció volt olyan helyzetben, hogy ezt a problémát megoldja, ezért a felelősség mindenkié, arról viszont, hogy ki milyen mértékben felelős, már lehetne vitát nyitni, fogalmazott Pásztor, majd hozzátette: „Véleményem szerint ez csupán határozott döntés kérdése, a tervezetet néhány hónap alatt össze lehet állítani.”

Pásztor István egyébként az előírásokkal összhangban holnap délben írja alá a tartományi választások kiírásáról szóló határozatot. A vajdasági voksolást a köztársasági és az önkormányzati választásokkal egy napon, vagyis április 24-én tartják.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban