Vajdaság
Nagykikinda: 1000 dolgozó kaphat felmondást
Betűméret:             

A nagykikindai Banini és a Banini Trade dolgozói attól félnek, hogy elvesztik munkájukat, mivel a vállalatokban kezdeményezték a csődeljárási folyamat megindítását.

Az eljárást a Societe Generale Bank javaslatára kezdték meg, mert a bank úgy véli, hogy a vállalatok nem teljesítették a 2013-as átszervezési tervben foglalt kötelezettségeiket.

Ma tartották meg a tárgyalást, amelyen a hitelezők a bírósági szakértő jelentéséről mondtak véleményt, aki a vállalatok átszervezési tervét elemezte. A bíróság a Banini csődigazgatójává a nagykikindai Dragana Galićot, a Banini Trade csődigazgatójává pedig a nagybecskereki Radovan Savićot nevezte ki.

Nagykikindán egyébként egyre rosszabb a gazdasági helyzet, mert tavaly bezárt a Prima Produkt zöldség- és gyümölcs-feldolgozó vállalat, valamint a Kikinda Autóipari Öntöde. Csődeljárás alatt van még a Toza Marković gyár is – írja a 021 hírportál.

„A Prima Produktot a felszámolás fenyegeti, hiszen a gyár két milliárd dinár tartozást halmozott fel, a követelései pedig csak 11 millió dinár körül vannak. Amikor pedig megkezdődött a csődeljárás, a dolgozóknak felmondtak, és nem kapták el két és fél havi járandóságukat”, magyarázta Jelica Vukolić csődigazgató.

A Toza Marković gyár sorsáról április 21-én dönt a nagybecskereki Gazdasági Bíróság, amikor a hitelezők véleményt mondanak az átszervezési terv kiegészítéséről. A Banca Intesa, amelynek a vállalat közel 5 millió euróval tartozik, követelte a tőke értékének újrabecslését, mivel a könyvelési érték 15 millió eurót tett ki. Az új felbecslés szerint a tőke tényleges értéke 22 millió euró, míg a vállalat összes tartozása 50 millió euró.

Ha elfogadják a vállalat új átszervezési tervét, akkor a Toza Marković többségi tulajdonosa a Srbijagas lesz, mivel a legnagyobb adósságai ez iránt a cég iránt vannak, a ki nem fizetett számlák ugyanis közel 20 millió eurót tesznek ki.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az egészségház napját ünnepelték Topolyán. Dr. Hadzsy János a topolyai egészségház névadója 173 évvel ezelőtt, 1851 áprilisában született. 2005 óta ezen a napon ünneplik az egészségügyi intézmény napját. Dr. Illés Csilla, az intézmény igazgatónője az egészségház udvarában található Hadzsy-szobornál...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 12:27 ]
Topoly község önkormányzata ebben az évben támogatást irányzott elő a költségvetésben a civil szervezeteknek és sportegyesületeknek. Összesen 119 benyújtott projektet támogatnak, a teljes keret 34,4 millió dinárt tesz ki. A kultúra területén 55 projekt, összesen 15,5 millió dináros támogatásban részesül, a...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 11:49 ]
A 2024/2025-ös tanévben újabb 20 jogászhallgató nyerheti el a Magyar Nemzeti Tanács által meghirdetett jogászösztöndíjat, írja a pannonrtv.com. A feltételek nem változtak: azok a gólyák igényelhetik, akik még nem rendelkeznek felsőfokú végzettséggel és első alkalommal iratkoznak be valamelyik Szerbiában működő...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 19:10 ]
Beolvasás folyamatban