Vajdaság
Nagybecskerek: A katonai parádé kritizálása miatt szakították meg a rádióműsort?
Betűméret:             

A nagybecskereki Pannon Aktivista Szervezet (PAOR) aktivistája, Marija Papić Đurić arról számolt be, hogy a rendőrség ma félbeszakította az Utcai Rádió (Ulični radio) műsorának sugárzását Nagybecskereken.

Az Utcai Rádió egy alternatív médiaműfaj Nagybecskereken, amely hangszórókon keresztül élőben sugározza műsorát az utcán.

Papić Đurić a Beta hírügynökségnek elmondta, két civil ruhás rendőr egy, a hangos zenét kifogásoló névtelen bejelentés nyomán érkezett a helyszínre, de egyúttal arról is kérdezősködtek, hogy az Utcai Rádión keresztül mit mondtak a katonai díszfelvonulásról, amelyet majd hétfőn rendeznek Nagybecskereken.

„Tegnap a műsorban rákérdeztünk arra, mennyire átlátható módon költik a pénzt erre az eseményre, s nyilvánosan megkérdeztük, mekkora összeget különítenek el a városi és a köztársasági költségvetésből a szerevezésre” – magyarázta Papić Đurić.

Hozzátette, „nem világos, miért lenne tilos kritizálni a katonai díszfelvonulást”.

Elmondása szerint eddig is sugároztak zenét, ami senkit nem zavart, s akkor vált problémává ez az akció, amikor a Szerb Katonaság díszfelvonulásáról esett szó. Hozzátette, nagybecskereki aktivisták két nappal ezelőtt a rendőrségen bejelentették, hogy hétfő délben a parkban meg szeretnének emlékezni a fasizmus feletti győzelem napjáról, azonban még mindig nem érkezett válasz, hogy engedélyezik-e.

Nagybecskereken hétfő délben ünneplik meg a katonaság napját és a győzelem napját. A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint az ünnepség fő részében a Szerb Katonaság tart bemutatót, amelynek keretében felvonul a díszegység, de a légierő és a légvédelem repülői, valamint a folyami flotta is bemutatkozik, továbbá a gárda is gyakorlatozik az ünnepségen. A Szerb Hadsereg fegyvereit és katonai felszereléseit is bemutatják. (Beta)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban