Vajdaság
Pásztor Baden-Württemberg házelnökével tárgyalt Stuttgartban
Betűméret:             

Pásztor István és Snežana Sedlar, a tartományi parlament elnöke és elnökhelyettese ma Stuttgartban Baden-Württemberg parlamentjének elkökével, Muhterem Arasszal tárgyaltak Vajdaság és a német tartomány többéves együttműködésének folytatásáról és elmélyítéséről, áll a tartományi parlament szerkesztősünkhöz eljuttatott közleményében.

Pásztor a megbeszélés során hangsúlyozta, a vajdasági képviselőház számára kiemelt jelentőséggel bír a baden-württembergi parlamenttel való partnerség, mert ily módon olyan intézményes keret jön létre, amely széles teret nyit az együttműködés konkrét tartalmai számára, áll a sajtóközleményben.

Hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy a vajdasági és a baden-württembergi választásokat követő változások után a mai találkozón megerősítették mindkét fél szándékát, hogy a fennálló baráti és partnerkapcsolatot ne csak folytassák, hanem a kormány, a vállalakozók, a tudományos szakemberek együttműködésén és a diákcseréken keresztül még intenzívebben elmélyítsék.

A találkozón, amelyet részt vett a baden-württembergi parlament egykori elnöke, mostani elnökhelyettese, Wilfried Klenk is, megbeszélték, hogy továbbra is együttműködnek a két képviselőház munkacsoportjai, illetve bizottságai, elsősorban a környezetvédelemmel, az energetikával, a mezőgazdasággal és az egészségüggyel foglalkozók.

Muhterem Aras elfogadta azt a javaslatot is, hogy Baden-Württemberg képviselői részt vegyenek a tiszta energetikai technológiákról szóló hagyományos nemzetközi fórum munkájában, amelyet szeptember végén tartanak a vajdasági szkupstinában. A német tartományi házelnök azt a kezdeményezést is elfogadta, hogy a vajdasági és a baden-württembergi kormány együttműködésével a német tartományban bemutassák Vajdaság gazdasági és egyéb potenciálját, olyan német vállalkozók részvételével, akik már Vajdaságban is jelen vannak, s akik a legjobban tudják prezentálni az új beruházóknak a tartományban szerzett pozitív tapasztalataikat.

A találkozón emellett szó esett a Szerbia európai útját érintő kérdésekről, a migránsválságról, valamint a regionális összeköttetés és együttműködés jelentőségéről.

A tartományi parlament delegációja Ulmba is ellátogat, ahol 1998 óta a hagyományosan minden második évben megrendezett Duna Fesztivált tartják. A delegáció tárgyal Ulm vezetőivel és a Duna Iroda képviselőivel is, áll a tartományi képviselőház közleményében.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nagybecskereken a városháza előtti Szabadság téren gyűltek össze a környék motorosai, hogy hivatalosan is megnyissák számukra az idényt. A cél az, hogy felhívják magukra a közlekedésben szereplő autósok figyelmét, hogy a szép időnek köszönhetően megnő a motorosok száma az utakon, és a közlekedés résztvevői legyenek...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 15:13 ]
A közlekedési rendőrök szombaton este Bácskossuthfalván, a szokásos közlekedési ellenőrzés keretében megállítottak egy tehergépjárművet. A sofőrről hamarosan kiderült, hogy erősen ittas állapotban van. Ezt erősítette meg az alkoholszonda is, ami 2,18 ezrelékes véralkoholszintet mutatott ki. A teherautót azonnal...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 11:33 ]
A szabadkai rendőrség egy 17 éves fiút vett őrizetbe, miután marihuánát és amfetamint talált nála, de a házkutatás során egy hangtompítóval ellátott maroklőfegyver is előkerült. A rendőrök a fiú lakásának átkutatása során kb. 1 kilogram marihuánát, kisebb mennyiségű amfetamint és négy digitális, a...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 10:46 ]
Beolvasás folyamatban