Vajdaság
Zenta: Díjzápor a 14. Fekete Mihály emlékversenyen
Betűméret:             

Idén is megrendezték a Fekete Mihály matematikai emlékversenyt a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumban. A levelező fordulóban 200 diák indult, de közülük csak 120-nak sikerült a döntőbe jutni.

A versenyen a következő eredmények születtek: az ötödik osztályos tanulóknál 3. helyen végzett Zágori Zsolt, a szentmihályi Sonja Marinković Általános Iskolából, megosztott második lett Pásztor Viktor, a temerini Kókai Imre Általános Iskola tanulója és Erdélyi Nimród, a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskola diákja. Az ötödikesek korosztályában az első helyen Sarnyai Kitti, az oromhegyesi Arany János Általános Iskola tanulója végzett.

A hatodikosok közül a képzeletbeli dobogó harmadik fokára ketten is felállhattak: Somogyi Ákos és Nagy Albert, mindketten a hajdújárási Petőfi Sándor általános iskola tanulói. A második helyen szintén ketten osztoztak: Csikós Petra, a szabadkai Október 10. Általános Iskolából és Árok Anna, a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolából. Az első díjat Kőműves Emese, a palicsi Miroslav Antić Általános Iskola diákja érdemelte ki.

A hetedik osztályos évfolyamon a versenybizottság három harmadik, egy második és egy első díjat ítél oda. Harmadik helyen holtversenyben végzett Horvát Ervin, a zentai Emlékiskolából és Sörös Kinga a Miroslav Antić Általános Iskolából és Apró Dorottya, a szabadkai Jovan Mikić Általános Iskolából. Második helyen Gál József, a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola tanulója végzett, az elsőn pedig Kovács Alex, a kulai Petőfi Brigád Általános Iskolából.

A nyolcadikosoknál a következő eredmények születtek: harmadik lett Szebasztián Áron, a szabadkai Október 10. Általános Iskolából és Molnár Dávid, a szabadkai Kizur István Általános Iskolából. Második lett Fehér Konrád, a Jovan Mikić Általános Iskolából és Tóth Tamás, a csantavéri Hunyadi János Általános Iskolából. Első helyen Süli Ákos, a szabadkai Széchényi István Általános Iskola tanulója végzett.

A kilencedik évfolyamon, azaz a középiskola első osztályának eredményei a következők: harmadik lett Besnyi Levente, Zabos Péter és Paróczi Orsolya, a második helyen Kratok Gyula, az elsőn pedig Hugyik Kornél végzett. Ők mindannyian a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium diákjai.

A 10. évfolyam helyezése a következőképpen alakultak: Nagy Kinga és Kónya Leon harmadik, Brindza Mátyás és Sztarek Norbert második, az első helyen pedig Szögi Roland végzett.

A 11. évfolyamosok korosztályában harmadik helyen Illés Illés Tamás végzett, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium tanulója, második helyen Szilágyi Éva, az újvidéki Jovan Jovanović Zmaj Gimnázium diákja, első helyen pedig Böröc Tamás végzett.

A középiskola negyedik osztályosainak csoportjában harmadik Gulyás Oldal Laura, a szabadkai Svetozar Marković Gimnáziumból, az első pedig Szögi Evelin, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium tanulója lett. Második díjat ebben a korosztályban nem osztottak.

A díjakat színes műsor keretében adták át a zentai Városháza Dísztermében.

Göblös Nikoletta

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban