Vajdaság
Pásztor és Anderson a svéd támogatási programokról
Betűméret:             

Pásztor István, a tartományi parlament elnöke ma Újvidéken tárgyalt a Svéd Nemzetközi Fejlesztési és Együttműködési Ügynökség (SIDA) képviselőivel arról, hogy miként lehetne jobban bekapcsolni a vajdasági intézményeket az ügynökség által nyújtott fejlesztési támogatások programjába.

Pásztor kiemelte: Vajdaság büszke a svéd régiókkal kialakított jó együttműködésre, a SIDA és Vajdaság tartomány közös programjai pedig jelentős mértékben támogatják Szerbia uniós csatlakozását.

A svéd ügynökség képviselői Ola Anderson igazgató vezetésével hangsúlyozták, hogy az ügynökség projektjei, amelyeket Szerbiában valósítanak meg, főként a társadalmi párbeszédre, az emberi jogokra, a nemi egyenjogúságra és a környezetvédelemre fekteti a hangsúlyt.

Pásztor felhívta a figyelmet arra, hogy Vajdaságban létezik a nők parlamenti hálózata, illetve az újonnan megalakított zöld parlamenti hálózat, amelyek számára a svéd ügynökség segítségével meg kell találni az új, vagy már meglévő közös projekteket. Pásztor hozzátette, hogy a tartományi képviselőház teljes mértékben készen áll és nyitott az együttműködésre.

A svéd kormány 2014-ben elfogadta a szerbiai fejlesztési stratégiát a 2014 és 2020 közötti időszakra, amelynek célja, hogy segítse Szerbia európai uniós felzárkózását. A fejlesztési támogatást a Svéd Nemzetközi Fejlesztési és Együttműködési Ügynökség programjain keresztül pénzelik, amelyre évente 12 millió eurót fordítanak, áll a tartományi parlament közleményében.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban