Vajdaság
Magyarkanizsa: 10 és fél millió dinár a civil szervezeti tevékenységekre
A ma megjelent pályázat ebből az összegből 1.540.000 dinárt a mezőgazdasági civil szervezeteknek lát elő
Betűméret:             

Magyarkanizsa polgármestere ma hirdette meg a civil szervezetek költségvetési támogatásáról szóló nyílt pályázatot. A címben jelölt teljes keretösszegből 8.900.000 dinárt különített el a nem mezőőgazdasági tevékenységet végző civil szervezetek részére.

Pályázni a következő tevékenységi területekkel lehet: a kormányzati, a civil és az üzleti szektor közötti együttműködés erősítését célzó tevékenységek, gazdasági tevékenységek (idegenforgalom, mezőgazdaság, kisipar, régi és ritka mesterségek, szövetkezetek stb.) ösztönzése és fejlesztése, a helyben élő közösség fejlesztése, környezetei nevelés, környezet- és egészségvédelem, az emberi és kisebbségi jogok érvényesítése, oktatási programok, ifjúsági programok, időskorúak programjai, a helyi környezet demokratizálásának érvényesítése, a civil társadalom fejlesztése, népjóléti és emberbaráti tevékenység (szociálisan rászorulók, időskorúak, fogyatékkal élők, sérültek stb. támogatása), kulturális örökség, történelmi emlékek ápolása, jószolgálati munka, veteránok, katonai és polgári hadirokkantak védelme, függőségi betegség ellen kezeltek védelme és támogatása, nyugdíjas-szervezetek tevékenysége, nem iskolarendszerű képzés, a női jogok érvényesítése, a tömegtájékoztatás fejlesztése, a magyarkanizsai önkormányzat fejlődésének felgyorsítását és a polgári szerepvállalás érvényesülését elősegítő egyéb tartalmak.

A pályázat 1.540.000 dináros támogatást nyújt a mezőgazdasági tevékenységet folytató civil szervezeti projektekre, ami lehet rendezvények szervezése, ismeretterjesztő közlönyök kiadása, falusi turizmus, képzés és szaktanácsadás, marketing, határon átívelő együttműködés, kiállításokon való részvétel, önszerveződés serkentése (szövetkezések, vállalkozások, ritka mesterségek, családi tenyésztelepek).

A pályázaton olyan civilszervezetek (állampolgári egyesületek) jogosultak részt venni, amelyeknek székhelye Magyarkanizsa községben van, illetve amelyek – mint községi, községközi vagy köztársasági szervezetek – Magyarkanizsa község területén rendelkeznek székhellyel vagy fiókszervezettel, és itt fejtik ki működésüket.

Egy-egy civilszervezet (állampolgári egyesület) legföljebb két projekttel pályázhat, de a községi költségvetésből csak egy projektjének támogatására ítélhető oda eszköz. A támogatott projektet a magyarkanizsai önkormányzat területén kell megvalósítani, és azt a költségvetési év végéig, azaz 2017. 12. 31-ig be kell fejezni. A civilszervezet (állampolgári egyesület) a projektérték 10%-át más forrásból köteles biztosítani.

A pályázatokat az erre rendszeresített formanyomtatványon kell benyújtani. A pályázati dokumentáció a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal (Fő tér 1) ügyfélszolgálatán és a 10. sz. irodában vehető át hétköznap 8.00 és 12.00 óra között, illetve letölthető a magyarkanizsai önkormányzat hivatalos honlapjáról (www.kanjiza.rs/pályázatok).

A pályázati anyagnak a következőket kell tartalmaznia: jelentkezési adatlap, a projektkoordinátor és a fő munkatársak életrajza, a szervezet/egyesület jegyzékbe vételi határozatának fénymásolata, az alapító okirat (az alapszabály) fénymásolata.

A pályázatokat zárt borítékban CIVILSZERVEZET-TÁMOGATÁSI NYÍLT PÁLYÁZAT megjelöléssel a Fő tér 1 szám, 24420 Magyarkanizsa címre postai úton vagy a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal ügyfélszolgálatán átadva kell benyújtani. Pályázási határidő: 2017. április 7.

A nyílt pályázatról további felvilágosítás a 024/875-166-os telefonszám 208-as mellékén Darabán Piroskától kapható.

Bödő Sándor

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban