Vajdaság
Szabadka: 30 ezer dinárra büntették a rendőrt, aki bántalmazás közben halláskárosodást okozott egy gyermeknek
Betűméret:             

A szabadkai alapfokú bíróság pénzbüntetést rótt ki a 41 éves S. B. rendőrre, aki tavaly decemberben megverte a 12 éves M. P.-t, és maradandó halláskárosodást okozott neki.

Az ítélet szerint S. B. cselekedetének teljes tudatában elfogta a fiatal fiút és nyitott tenyérrel ütlegelte a fejét. Az ütések főként a fiú fülét és arcát érték. Ezután egy fa oszlophoz verte a fiú fejét, és miután a fiatal nem akarta megmondani, hogy hol lakik, a rendőr még kétszer nyitott tenyérrel fülön és arcon ütötte. Miután elárulta a lakcímét, a rendőr megragadta a kapucnijánál és hazakísérte a fiút. A rendőr rövid vitába keveredett a fiú szüleivel.

Mivel a rendőr beismerte bűnösségét és együttműködött a bírósággal, 30.000 dináros pénzbüntetésre ítélték.

„Enyhén szólva is csalódottak vagyunk. Ez sértés velünk, szülőkkel szemben is, de az egész igazszágügyi rendszerrel szemben is. Legalább börtönbűntetésre számítottunk, ami az ügyvédünk szerint akár egy év is lehet. De mivel a vádlott egyenruhát viselt, miközben nem is volt szolgálatban, ezért három év börtönre kellett volna, hogy ítéljék azzal a súlyosbító körülménnyel, hogy a bűncselekményt kiskorú személy ellen követte el. Így most olyan büntetést kapott, mintha a közrendet sértette volna meg, mint azok, akik hangos zenét hallgatnak, vagy nem takarítják el a havat a házuk előtt”, nyilatkozták a megtört szülők a Novostinak.

Snežana és Nebojša Penčić azt állítják, hogy gyermekük maradandó halláskárosodást szenvedett, nem hallja a magas hangokat. A szülők bejelentették, hogy magánvádat emelnek és az Igazságügyi Minisztériumhoz fordulnak.

Az eset december harmadikán történt Szabadkán, a Kéri temető közelében, amikor az ott játszó fiúkra egy kutya támadt. A fiúk, hogy megvédjék magukat, felálltak egy halom ágra az egyik ház előtt. Egy nő elkiáltotta magát, hogy a fiúk lopják az ágakat, ezt követően az egyik szomszédos házból azonnal kiszaladt az egyenruhát viselő rendőr, elkezdett kiabálni rájuk, a gyerekek pedig szétszaladtak. A rendőrnek sikerült elkapnia M. P.-t, több alkalommal megütötte, majd a kapucnijánál fogva húzta több mint egy kilométeren keresztül.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban