Vajdaság
Az újvidéki szülők féltik a gyermekeiket: Nem volt biztonságos az iskolai kirándulásra induló busz
Betűméret:             

Az újvidéki József Attila Általános Iskola második osztályos tanulói pénteken nem indultak el idejében az ötnapos kosjerići kirándulásra, mivel elromlott az autóbusz, amely szállította volna őket.

Az eset a szülők ellenállását váltotta ki, akik a 021.rs-nek elmondták: nem értik az Omnis Tours vállalatot, amely a nyolcéves diákokat nem biztonságos járművel akarta útnak indítani.

„Az indulás tervezett időpontja délelőtt 9 óra 30 perc volt, de a diákok nem indultak el idejében, mert az autóbusznak műszaki hiányosságai voltak, és nem voltak meg a biztonsági feltételek az olyan váratlan körülmények kiküszöbölésére, mint a tűzeset. Felháborodtunk, amikor hallottuk, hogy a sofőr megpróbálta „lerendezni” ezt a kérdést a rendőrrel, aki átnézte a járművet. A rendőr természetesen nem akart részt venni ilyesmiben, és ezzel lehet, hogy tragédiától mentette meg a gyermekeinket. Az autóbuszt visszaküldték, hogy pótoljanak minden hiányosságot, így a jármű háromórás késéssel indult útnak”, mesélte az egyik gyermek édesanyja.

Azon a napon az általános iskola több osztálya indult különböző kirándulásra, melyeket mind az Arka Turs utazási iroda szervezett meg, és amely a szülők szerint felelősségteljes munkát végzett, viszont a szállító vállalattal probléma volt.

A közlekedési rendőrség a 021 hírportálnak megerősítette a hírt, hogy az autóbusz nem indult útnak, mert nem teljesítette a törvény által előírt feltételeket, az ellenőrzést végző rendőr lefizetéséről pedig értesítették a felsőbb szerveket.

Ljiljana Konstantinović, az Omnis Tours szállítási vállalat igazgatója már öt napja nem válaszol a 021.rs hírportál kérdéseire az esettel kapcsolatban.

Egyébként ebben a konkrét esetben a szállító vállalatot nem büntethetik meg, mivel a járművet nem a forgalomban állították meg.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban