Vajdaság
Torda: A hétvégén ünnepel a falu
Betűméret:             

Tegnap kezdődött meg Tordán a háromnapos falunapi és templombúcsúi rendezvénysorozat. A reggeli órákban a Torda Horgászegyesület szervezésében ejtették meg a II. Nemzetközi horgászversenyt, amelyre a magyarországi és romániai testvértelepülésekről is érkeztek versenyzők.

Délután két felújított épület került átadásra, mégpedig az Olimpia Labdarúgó Klub öltözője, illetve az Önkéntes Tűzoltó Testület épülete. Dobai János polgármester az ünnepségen elmondta, mindig is arra törekedtek, hogy építsék, szépítsék környezetüket, főleg a fiatal nemzedékre gondolva, akikre alapozni lehet a jövőt.

A sportklubban csak a fiatalok edzenek, az iskolás diákokkal foglalkoznak, akik fontosnak tartják a testmozgást, szeretik a labdarúgást. A tűzoltóságnak pedig több mint 100 tagja van, ők is a fiatalság képzésére nagy hangsúlyt fektetnek, tavasztól őszig hetente két alkalommal gyakorlatoztatják az iskolás gyerekeket.

A rendezvénysorozat kiállítással folytatódott, helybeli, illetve Tordáról elszármazott alkotók - Lőrinc Tamara, Takarics Péter, Csorba Emil, Kéri Nándor és Gyapjas István - munkáiból nyílt tárlat a művelődési otthon előcsarnokában. Utána alkalmi ünnepi műsort láthatott a közönség, amelyen üdvözlő beszédet mondott a faluelnök mellett Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végreható Bizottságának elnöke. A műsorban pedig felléptek a helybeli iskola és a Petőfi Sándor MME tagjai.

A rendezvénysorozat keretében ma hagyományosan főzőverseny is lesz, továbbá alkalmi művelődési műsorra is sor kerül, amelyre a testvértelepülésekről is érkeznek vendégek, továbbá este kilenc órakor koncertezik a magyarországi Republic együttes, utána pedig a törökbecsei Playboys együttes szórakoztatja a fiatalokat.

Vasárnap ünnepi szentmisét szolgáltatnak 10 órakor, és egész nap, búcsúi kirakodóvásár lesz a faluban.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az egészségház napját ünnepelték Topolyán. Dr. Hadzsy János a topolyai egészségház névadója 173 évvel ezelőtt, 1851 áprilisában született. 2005 óta ezen a napon ünneplik az egészségügyi intézmény napját. Dr. Illés Csilla, az intézmény igazgatónője az egészségház udvarában található Hadzsy-szobornál...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 12:27 ]
Topoly község önkormányzata ebben az évben támogatást irányzott elő a költségvetésben a civil szervezeteknek és sportegyesületeknek. Összesen 119 benyújtott projektet támogatnak, a teljes keret 34,4 millió dinárt tesz ki. A kultúra területén 55 projekt, összesen 15,5 millió dináros támogatásban részesül, a...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 11:49 ]
A 2024/2025-ös tanévben újabb 20 jogászhallgató nyerheti el a Magyar Nemzeti Tanács által meghirdetett jogászösztöndíjat, írja a pannonrtv.com. A feltételek nem változtak: azok a gólyák igényelhetik, akik még nem rendelkeznek felsőfokú végzettséggel és első alkalommal iratkoznak be valamelyik Szerbiában működő...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 19:10 ]
Beolvasás folyamatban