GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. június 17. [19:05]

Titel: A magyar konyha népszerűsítése

Titel: A magyar konyha népszerűsítése
Fotó: Kónya-Kovács Otília
Benépesült a titeli Tisza-part

A másfél éve alakult, titeli Magyar Művelődési Központ szervezésében első alkalommal tartották meg a Tisza-parton a Magyar Konyha Napját.

A szervezőket nagy örömmel töltötte el, hogy szép számban megjelentek a vendégek is, de ugyanakkor a helybeli és környékbeli nézelődőkből se volt hiány. Közel húsz csapat főzött magyaros ételeket, ebben mérettettek meg az amatőr szakácsok, de ugyanakkor az egyesületek elhozták legszebb kézimunkáikat is, továbbá egyének, vagy civil szervezetek képviselői is bemutatták termékeiket, volt közöttük kézműves munka, húskészítmény, tejtermék és más is.
A vendégek Székelykevétől egészen Törökbecséig, több településről érkeztek, például az erzsébetlakiak sem hiányoztak, akikkel szinte "szomszédségban" vannak, és régóta látogatják egymás rendezvényeit, úgyszintén több csapat érkezett Muzslyáról, négy bográcsban főztek különféle ételeket.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Hajnal Jenő, az MNT elnöke is, aki elmondta, Titelen az óvodában, az iskolában sincs magyar csoport, illetve tagozat, az helyi magyarság viszont annak ellenére, azon fáradozik, hogy megtartsa identitását, megőrizze magyarságát, és erre most egy jó alkalom volt a kulináris mozzanatokat megelevenítő Magyar Konyha Napja.

Latinkić Magda, a Magyar Művelődési Központ vezetője nagyon elégedett a rendezvény látogatottságával, és mint mondta, eddig úgy tűnt, mintha megfeledkeztek volna a titeli magyarságról, nagyon ritkán látogattak el hozzájuk, most viszont jó érzéssel töltötte el, hogy ilyen sokan jelen voltak, szórakoztak, ismerkedtek, barátkoztak a magyaros ízek mellett.
A fő szervező előrevetítette, ennek folytatása biztosan lesz, hisz jövőre már nyilván bátrabban kezdenek a szervezéshez.

Egyébként Titelen és környékén a magyarok száma 600-700-ra tehető, a központ segítségével az anyanyelvápolás másfél éve folyamatosan működik.


Kónya-Kovács Otília


2017. június 24. [8:16]

A Magyarkanizsa helyi közösséghez tartozó Ilonafaluban, az úgynevezett Alsó-Járásszélen lévő tanyasort elemi erővel kapta szembe a péntek esti, hatalmas esővel és erős... >>

2017. június 23. [17:31]

Több mint egy órás vita előzte meg a Magyar Nemzeti Tanács 26. rendes ülésén szereplő napirendi pontok megtárgyalását, mivel az ellenzék határozatjavaslatot és... >>

2017. június 23. [10:36]

Amikor bejelentettük a cseriti-adománybolt vagy ahogy kitalálói nevezik, a cseriti-pont megnyitását, mindössze egyetlen polcon láttunk adományokat, a tegnapi megnyitóra... >>Álláshirdetések gomb
1 euró 121.75 dinár
1 dollár 109.05 dinár
100 forint 39.35 dinár
100 dinár 254.1 forint
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Heti kérdés
Megengedheti -e magának, hogy az idén elutazzon nyaralni?
Igen.
Nem.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve