GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. június 17. [19:05]

Titel: A magyar konyha népszerűsítése

Titel: A magyar konyha népszerűsítése
Fotó: Kónya-Kovács Otília
Benépesült a titeli Tisza-part

A másfél éve alakult, titeli Magyar Művelődési Központ szervezésében első alkalommal tartották meg a Tisza-parton a Magyar Konyha Napját.

A szervezőket nagy örömmel töltötte el, hogy szép számban megjelentek a vendégek is, de ugyanakkor a helybeli és környékbeli nézelődőkből se volt hiány. Közel húsz csapat főzött magyaros ételeket, ebben mérettettek meg az amatőr szakácsok, de ugyanakkor az egyesületek elhozták legszebb kézimunkáikat is, továbbá egyének, vagy civil szervezetek képviselői is bemutatták termékeiket, volt közöttük kézműves munka, húskészítmény, tejtermék és más is.
A vendégek Székelykevétől egészen Törökbecséig, több településről érkeztek, például az erzsébetlakiak sem hiányoztak, akikkel szinte "szomszédségban" vannak, és régóta látogatják egymás rendezvényeit, úgyszintén több csapat érkezett Muzslyáról, négy bográcsban főztek különféle ételeket.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Hajnal Jenő, az MNT elnöke is, aki elmondta, Titelen az óvodában, az iskolában sincs magyar csoport, illetve tagozat, az helyi magyarság viszont annak ellenére, azon fáradozik, hogy megtartsa identitását, megőrizze magyarságát, és erre most egy jó alkalom volt a kulináris mozzanatokat megelevenítő Magyar Konyha Napja.

Latinkić Magda, a Magyar Művelődési Központ vezetője nagyon elégedett a rendezvény látogatottságával, és mint mondta, eddig úgy tűnt, mintha megfeledkeztek volna a titeli magyarságról, nagyon ritkán látogattak el hozzájuk, most viszont jó érzéssel töltötte el, hogy ilyen sokan jelen voltak, szórakoztak, ismerkedtek, barátkoztak a magyaros ízek mellett.
A fő szervező előrevetítette, ennek folytatása biztosan lesz, hisz jövőre már nyilván bátrabban kezdenek a szervezéshez.

Egyébként Titelen és környékén a magyarok száma 600-700-ra tehető, a központ segítségével az anyanyelvápolás másfél éve folyamatosan működik.


Kónya-Kovács Otília


Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka - hirdetési banner
2017. október 21. [11:43]

A szabadkai Alapfokú Bíróság felmentette Đuro Vavroš környezetvédő aktivistát, a krivajai Tölgy Környezetvédő Egyesület elnökét a Krivaja Kft. által felhozott vádak... >>

2017. október 20. [22:00]

Kishegyesen átadták az egykori szövetkezeti otthon épületében az anyaországi támogatásból felújított részleget, mely a jövőben ifjúsági klubként működik. Dr. Illés... >>

2017. október 20. [20:18]

A Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége 21 tagszervezetet tömörít. Ezek az egyesületek több mint 3000 olyan délvidéki magyar családot karolnak fel, amelyek... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 119.18 dinár
1 dollár 100.87 dinár
100 forint 38.69 dinár
100 dinár 258.45 forint
Heti kérdés
Támogatja-e Katalónia függetlenségét?
Igen.
Nem.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka