GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. június 19. [14:17]

Mágneses rezonancia készülék az újvidéki gyermekkórháznak

Mágneses rezonancia készülék az újvidéki gyermekkórháznak
Goran Bekavac, a Magnet za ljubav alapítvány elnöke és Zoran Gojković egészségügyi titkár

Várhatóan néhány hónapon belül új mágneses rezonanciás vizsgálatra alkalmas készülékkel bővül az újvidéki gyermekkórház. A berendezésnek otthon adó épület is megépül hamarosan, hangzott el a mai újvidéki sajtótájékoztatón.

Mint ismeretes, a tartományi kormány tavaly kapcsolódott be a Magnet za ljubav alapítvány kezdeményezésébe, amelynek során szerbiai vállalkozók és magánszemélyek adományaiból biztosítják a teljes körű egészségügyi ellátásához szükséges felszereléseket. Az illetékesek már akkor bejelentették, mágneses rezonanciás vizsgálatra alkalmas gépet vásárolnak, amely egy új, korszerűen felszerelt épületbe kerül.

Zoran Gojković, egészségügyi titkár a sajtótájékoztatón elmondta, a költségvetés módosításával biztosították a 200 négyzetméternyi épület kialakításának költségeit, várhatóan 15-20 napon belül kiírják a közbeszerzést: - A szükséges engedélyeket beszereztük, már csak az építkezés maradt hátra. Az új épület közvetlenül a fogorvosi klinika mögött kap helyet, amely a tervek szerint három-négy hónapon belül megépül.

Az elsődleges elképzelés az volt, hogy a berendezést az alapítvány által összegyűjtött adományokból vásároljuk meg, mind ez idáig 300 ezer euró gyűlt össze, ami sajnos nem elengedő a gép beszerzésére. Ilyen megfontolásból a tartományi költségvetés módosításával a kormány 100 millió dinárt irányozott elő ennek megvásárlására. Az alapítvány képviselőivel folytatott megbeszélések után abban maradtunk, hogy az említett 300 ezer eurót is felszerelések vásárlására fordítjuk. Hamarosan inkubátorral, érzéstelenítő géppel bővül a gyermekkórház. – tette hozzá Gojković.

Goran Bekavac, a Magnet za ljubav alapítvány elnöke kiemelte, a mágneses rezonanciás berendezésre 2015-ben kezdték el a gyűjtést, a megmozdulásba 440 vállalkozó, magánszemély kapcsolódott be.

A szaktitkár hozzátette, az újvidéki gyermekkórházban évente közel 13 gyermeket kezelnek, és mintegy 140 ezer vizsgálatra kerül sor.

A mágneses rezonancia jelenleg a legpontosabb radiológiai eljárás, ami különösen fontos segítséget nyújt a diagnosztizálásban és a terápia beállításában. Nem használ röntgensugarat, így a pácienst nem éri káros sugárzás, ami különösen a gyerekek esetében fontos.

Ádám Csilla


2017. augusztus 19. [8:13]

Az államalapító Szent István tiszteletére tartott tegnap este ünnepi megemlékezést Temerinben a TAKT és a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület. Köszöntőt Csorba... >>

2017. augusztus 18. [11:52]

A következő nyáron a fürdőzők igénybe vehetik Bajsán a két méter mély, 20×33 méteres félolimpiai medencét, mely építésének első fázisa, a betonszerkezet befejezése véget... >>

2017. augusztus 18. [11:43]

Három személy életét vesztette abban a közlekedési szerencsétlenségben, amelyik a pancsovai község területéhez tartozó Révújfalu (Banatsko Novo Selo) közelében... >>Álláshirdetések gomb
1 euró 119.29 dinár
1 dollár 101.63 dinár
100 forint 39.22 dinár
100 dinár 254.97 forint
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Heti kérdés
Ön szerint kedvező fogadtatásra találnak-e a belgrádi vezetők Koszovó-kezdeményezései?
Igen.
Nem.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Semjén: Minden magyart meg kell védenünk, bárhol él a világban
(Magyarország)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve