Vajdaság
Szeptember első felében szerb nyelvi intenzív felzárkóztató képzést szervez az MNT
Jelentkezési határidő: 2017. augusztus 20., vasárnap
Betűméret:             

(A Közlemények rovatból átvett hír)

A Magyar Nemzeti Tanács ösztöndíjprogamjának szerves részei az intenzív szerb nyelvi felzárkóztató képzések, amelyek abból a célból kerülnek megszervezésre, hogy a szerbiai felsőoktatási intézménybe felvételiző egyetemisták szerb nyelvtudását olyan szintre fejlesszék, hogy a nyelvi hátrányok minél kevésbé befolyásolják a továbbtanulást és a szakválasztást, valamint hogy a már felvételt nyert hallgatók könnyebben vegyék a szerb nyelven történő továbbtanulás jelentette akadályokat.

2017. szeptember 4. és 15. között kerül megszervezésre a már felvételt nyert elsőéves egyetemisták számára a 80 tanórából álló szerb nyelvi intenzív felzárkóztató képzés, amelynek helyszíne az újvidéki Európa Kollégium.

A képzés megkezdése előtt tudásszintfelmérésre kerül sor, időpontja 2017. augusztus 30., szerda, 11.00 óra. A helyszínek pedig a szabadkai a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és az újvidéki Európa Kollégium.

A képzés és szállás az Európa Kollégiumban ingyenes, az étkezés és az utazás költségei a résztvevőket terhelik, és saját szervezést igényelnek.

Bővebb információkat a breki.mnt.org.rs honlapon vagy a Magyar Nemzeti Tanács Hivatalában, a 024/524-534-es számon vagy az oktatas@mnt.org.rs e-mail címen kaphatnak.

Jelentkezési határidő: 2017. augusztus 20., vasárnap

Várjuk a jelentkezőket!

(A Magyar Nemzeti Tanács sajtószolgálata)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szent Flórián ünnepe Muzslyán - illusztráció
2024. MÁJUS 4.
[ 23:11 ]
Az önkormányzati választáson induló választási listák közül ez idáig hármat hirdetett ki a helyi választási bizottság. Elsőként a Vajdasági Magyar Szövetségét, amelynek az élén Burány Hajnalka, a Thurzó Lajos Művelődési és Oktatási Központ igazgatója található, a másodiknak a Szerb Haladó Pártét, amelynek...
2024. MÁJUS 3.
[ 17:44 ]
Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke is jelen volt a parlamentben, ahol megválasztották Szerbia új kormányát, valamint ahol a miniszterelnök és a kormány tagjai letették az esküt. A tizennegyedik összetételben ülésező szerb parlament első rendkívüli ülésén megválasztották Miloš Vučevićet a Szerb...
2024. MÁJUS 2.
[ 20:35 ]
A kishegyesi focipályán gyűltek össze május elsején azok, akiket a szeles idő nem riasztott el. A Kishegyesi Kismotoros Banda szervezésében babgulyást főztek, a bevételt a helyi templom orgonájának felújítására ajánlották fel. Harmincezer dinárt sikerült összegyűjteni. A pénzt a napokban adják át a helyi plébánián....
2024. MÁJUS 2.
[ 14:40 ]
Beolvasás folyamatban