GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. augusztus 17. [13:33]

Csökkent a turisták száma Szabadkán

Csökkent a turisták száma Szabadkán

Az érdekes idegenforgalmi tartalmak ellenére is csökkent az idei év első hat hónapjában a turisták száma Szabadkán a tavalyi időarányoshoz viszonyítva.

Az év első felében Szabadkát és Palicsot több mint 41 ezer turista látogatta meg, akik átlagosan 1,8 éjszakát töltöttek itt, ami csökkenést jelent a tavalyi évhez viszonyítva. Viszont megnőtt a diaszpórából érkező látogatók száma.

Nešo Radulović, Szabadka város idegenforgalmi szervezetének igazgatója elmagyarázta, hogy a kevesebb látogató a hosszú és kemény télnek tudható be, hiszen áprilisban megnőtt a turisták száma Szabadkán és Palicson is. Egyelőre továbbra is a hazai, főként a belgrádi turisták érkeznek ide, amikor Észak-Bácskába látogatnak.

„Hatalmas az érdeklődés a hazai turisták részéről, de Szabadka messze van, főként a Dél- és Kelet-Szerbiából érkezők számára. Az ország ezen részeiből rossz az infrastruktúra is városunk irányába, és az útiköltségek is valószínűleg nagyok, ezért a turisták inkább valamelyik közelebbi helyre utaznak. A másik probléma az éjszakák ára, ami a mi hoteljeinkben valamivel nagyobb, mint más városokban, tehát valószínűleg ez is kihatással van a döntésükre”, nyilatkozta Radulović és hozzátette, hogy az idegenforgalmi minisztérium utalványainak köszönhetően megnőtt a Palicsra látogató szerbiai turisták száma.

A külföldi turisták főként Magyarországról és Németországból érkeznek, őket követik a horvát, a lengyel, az osztrák, a román és a boszniai turisták. Az elmúlt időszakban alacsony mértékben nőtt a Lengyelországból és Olaszországból érkezők száma, azonban átlagosan csak 1,8 napot töltenek itt.

Az Idegenforgalmi Szervezet nem elégedett ezzel az adattal. A turisták rövid ideig tartó látogatását pedig azzal magyarázzák, hogy Szabadkán csak átutaznak a turisták, így legfeljebb egy vagy két éjszakát töltenek itt, hogy megpihenjenek, majd pedig folytatják az útjukat, írja a subotica.com portál.


2017. szeptember 24. [20:46]

Újabb mentőautóval gazdagodott a Zentai Közkórház, amelynek vezetője ma vette át a járművet a zentai, a szolnoki és a halbestadti Rotary Clubok illetékeseitől, akik ezt... >>

2017. szeptember 24. [7:33]

Szentmihályon péntektől zajlik a faluünnep, a templombúcsú. A programot gazdagította ezúttal egy gépbemutató, illetve kapcsolható eszközök kiállítása, amelyeket a falu... >>

2017. szeptember 24. [7:32]

Szeptember 23-án a Nagybecskereki Egyházmegye napján, Szent Gellért vértanú püspökre, az egyházmegye védőszentjére emlékeztek, ilyenkor tartják meg az egyháztanácsok... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 119.20 dinár
1 dollár 99.87 dinár
100 forint 38.43 dinár
100 dinár 260.15 forint
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Heti kérdés
Brüsszeli tisztségviselőknek Szerbia EU-csatlakozási esélyeiről szóló nyilatkozatai után ismét feltesszük a kérdést: Ön szerint mikor válik Szerbia az Európai Unió teljes jogú tagjává?
Még 2025 előtt bizonyos feltételek gyors teljesítésével.
2025-ben vagy az utána következő egy-két éven belül.
Akár másfél évtizedig is elhúzódhat a csatlakozási folyamat.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve