GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. szeptember 10. [21:00]

Újabb testvértelepüléssel gazdagodott Muzslya

Újabb testvértelepüléssel gazdagodott Muzslya
Fotó: Kónya-Kovács Otília
Muzslya és Bakonypéterd testvértelepülés lett

Az idei rendezvénysorozat fénypontja volt, hogy Muzslya helyi közösség tanácsa a faluünnep alkalmával díszülést tartott a művelődési otthon nagytermében, ahol egy újabb testvértelepülési szerződés aláírását is megejtették, mégpedig a magyarországi Bakonypéterd községgel. Sztojkó József tanácselnök és Bolla Tünde polgármester Bakonypéterden, június 10-én látta el kézjegyével az egyezményt, most pedig azt megerősítve, ünnepélyes keretek között a szerb szövegű megállapodást írták alá.

Erre az alkalomra meghívták Ada I. helyi közösségének képviselőit is, de ugyanakkor jelen volt Horváth János, Mártamindszent polgármestere vezette küldöttség, akikkel tavaly óta építik a testvértelepülési kapcsolatot. Első alkalommal jöttek vendégségbe a szlovákiai Garamindszent képviselői, Vladimir Baran polgármester vezetésével, akik annak ellenére, hogy a szlovák nemzet képviselői, de azt szeretnék, ha Muzslyával szorosabb együttműködés alakulna ki.

Az ünnepi ülésen Sztojkó József kiosztotta a helyi közösség díjait az arra érdemes, kiemelkedő egyéneknek, ezúttal a helyi szervezetekből 23-an vehették át az elismerést, mégpedig Barta József (Muzslai Petőfi Sándor MME), Kósa Zoltán (SZJMSZ), Dohar Ernő (Szervó Mihály Általános Iskola), Szitás Magdolna (Hófehérke óvoda), Madarász Gyula (Lehel Labdarúgó Klub), Bakos Árpád (Lehel Női Kézilabdaklub), Dévics Rozália (Nők Klubja), Papp Alexandar (ÖTT), Nagyiván István (Rádióklub), Gyermán András (Akác Méhészegyesület), Tápai János (polgárok csoportja), Sziveri László (Lehel Sakk Klub), Gyömbér Ferenc (Öregségi Nyugdíjasok Egyesülete), Visnyei Anna (Rokkantnyugdíjasok Egyesülete), Ábrahám Ernő (Road Flyers Motoros Klub), Sötét János (Szeretetház), Kirilović Irén (Vöröskereszt helyi szervezete), Gubics Anna (Nyugdíjas Sportszakosztály), Németh Zoltán (MAKK), Sági György (RÉMUSZ Hagyományápolók Egyesülete), Zombori Anna (Cukorbetegek Egyesülete), ifj. Lele József (Szent Márton Borkedvelők Egyesülete) és Bodócsi Antal (Kasznica Vadászegyesület).
Az összejövetelt megtisztelte jelenlétével Kovács Elvira parlamenti képviselő, Saša Santovac Nagybecskerek alpolgármestere, Dobai János, Tartományi Területrendezési, Építésügyi és Környezetvédelmi Titkárság segédtitkára, továbbá a környező települések vezetői, képviselői.

Szombaton délután tarka, művelődési műsort szervezett a Muzslai Petőfi Sándor MME, a helybelieken kívül a környező településekről is érkeztek fellépők.

A Szűz Mária Szent Neve templomban a Don Bosco ifjúsági ének- és zenekar tartott koncertet, amelyen bemutatták mindazt, amit az augusztus utolsó napjaiban eltöltött budapesti énektáborban tanultak.

Kónya-Kovács Otília


2017. szeptember 21. [15:31]

Magyarkanizsa község fejlett szociális hálóval rendelkezik és megfelelő segítséget nyújt az idős emberek ellátására, gondozására és ápolására is. Ennek a rendszernek... >>

2017. szeptember 21. [13:51]

Három év munka után megszüntetik a diákok szexuális nevelését, írja a 021.rs.A felvilágosító oktatást 70 vajdasági általános iskolában folytatott a Skaska egyesült az... >>

2017. szeptember 21. [13:45]

A Telep városrész kivételével Újvidék területén, ahol nappal és éjjel is mérik a zajszintet, mindenhol átlépte a megengedett határt a zajszint mértéke.A méréseket végző... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 119.13 dinár
1 dollár 99.59 dinár
100 forint 38.40 dinár
100 dinár 260.36 forint
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Heti kérdés
Brüsszeli tisztségviselőknek Szerbia EU-csatlakozási esélyeiről szóló nyilatkozatai után ismét feltesszük a kérdést: Ön szerint mikor válik Szerbia az Európai Unió teljes jogú tagjává?
Még 2025 előtt bizonyos feltételek gyors teljesítésével.
2025-ben vagy az utána következő egy-két éven belül.
Akár másfél évtizedig is elhúzódhat a csatlakozási folyamat.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve