GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. szeptember 11. [13:41]

MNT: Megkezdődött a kisiskolások kirándulósorozata

Mostantól Mók, a róka kalauzolja a kisiskolásokat

MNT: Megkezdődött a kisiskolások kirándulósorozata
Az idegenvezető pecséteket oszt a kék szökőkútnál

Útikalauzzal a kézben érkezett Szabadkára hétfőn a kiránduló kisiskolások első csoportja. Idén 1682 kiránduló diák vesz részt a Magyar Nemzeti Tanács most induló utazási programjában, amely során minden vajdasági magyar harmadik osztályos tanuló megismerheti a régió természeti értékeit és építészeti örökségét. A Szabadkára érkező kúlai, doroszlói és bácsgyulafalvi gyermekeket Petkovics Márta, az MNT Végrehajtó Bizottságának tagja fogadta.

Tavaly a harmadikos és negyedikes diákok vehettek részt a kiránduláson, idén a mostani harmadikosok látogatnak el a négy helyszín valamelyikére: Szabadka, Újvidék és Nyugat-Bácska mellett a zentai csata évfordulója alkalmából Zenta is szerepel az úti célok között. Azokban a szórvány iskolákban, ahol kombinált tagozatokon tanulnak a diákok, a harmadikosokhoz a velük egy osztályba járó elsősök is csatlakozhattak – mondta Petkovics.

Újdonság, hogy a gyermekek és az osztálytanítók ajándékba kapják az MNT Útikalauzát, amelyet egy fiatalokból álló alkotógárda készített: Dancsó Andrea, Bicskei Anikó, Csernik Előd és Brenner János. „Fontosnak tartottuk, hogy a kirándulás ne múljon el azzal, hogy a kisdiákok eljutnak ezekre a helyekre, hanem később módszertanilag beépítsék az iskolai tananyagba, feldolgozzák ezeket az élményeket és felhasználják a szerzett tudást a későbbiekben” – emelte ki Petkovics Márta.

A kirándulók akár egy interaktív táblát is nyerhetnek majd a iskolájuk részére. Nincs más dolguk, mint részt venni az egyéni képzőművészeti pályázaton, vagy az osztállyal közösen elkészíteni egy tízoldalas leporellót az útközben látott helyszínekről, látványosságokról, élményekről.

A kirándulás megvalósítására szeptember 11. és október 10. között kerül sor. A programban 71 általános iskola, 1682 harmadik osztályos tanulója és 141 pedagógusa vesz részt. Az idei tervben Szabadka és Palics, Újvidék és Pétervárad, Zenta, Zombor, Doroszló és a bácsi vár megtekintése szerepel.

A programot a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja.

Basity Gréta


2017. szeptember 21. [15:31]

Magyarkanizsa község fejlett szociális hálóval rendelkezik és megfelelő segítséget nyújt az idős emberek ellátására, gondozására és ápolására is. Ennek a rendszernek... >>

2017. szeptember 21. [13:51]

Három év munka után megszüntetik a diákok szexuális nevelését, írja a 021.rs.A felvilágosító oktatást 70 vajdasági általános iskolában folytatott a Skaska egyesült az... >>

2017. szeptember 21. [13:45]

A Telep városrész kivételével Újvidék területén, ahol nappal és éjjel is mérik a zajszintet, mindenhol átlépte a megengedett határt a zajszint mértéke.A méréseket végző... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 119.13 dinár
1 dollár 99.59 dinár
100 forint 38.40 dinár
100 dinár 260.36 forint
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Heti kérdés
Brüsszeli tisztségviselőknek Szerbia EU-csatlakozási esélyeiről szóló nyilatkozatai után ismét feltesszük a kérdést: Ön szerint mikor válik Szerbia az Európai Unió teljes jogú tagjává?
Még 2025 előtt bizonyos feltételek gyors teljesítésével.
2025-ben vagy az utána következő egy-két éven belül.
Akár másfél évtizedig is elhúzódhat a csatlakozási folyamat.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve