GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. szeptember 13. [16:39]

Szabadka, Zombor: Vasárnap ingyenes vizsgálat a kórházban

Szabadka, Zombor: Vasárnap ingyenes vizsgálat a kórházban
A szabadkai kórház épülete

A szabadkai kórházban szeptember 17-től megszervezik az ingyenes orvosi vizsgálatot minden polgár számára, függetlenül attól, hogy rendelkeznek-e egészségügyi könyvecskével.

Az ingyenes vizsgálatot a zombori Dr. Radivoj Simonović kórházban is megszervezik. A soinfo.org portál szerint a vizsgálatokat négy orvos végzi majd a speciális endokrinológiai klinika helyiségeiben, illetve a kórház cukorbetegek számára fenntartott gyengélkedőjében, amelynek bejárata a Szaloniki harcosok utca felől található.

Ezt a projektet az egészségügyi minisztérium indította el, amelynek keretében minden hónap harmadik vasárnapján megszervezik az ingyenes orvosi vizsgálatot a polgárok számára.

Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter néhány nappal ezelőtt bejelentette, hogy a szerbiai klinikai központokban és a kórházakban szeptember 17-től havonta egyszer ingyenes orvosi vizsgálatot szerveznek a polgárok számára.

„Minden páciens számára elvégzik az EKG-vizsgálatot, lemérik a vércukorszintjét, a vérnyomását, a helyszínen pedig ott lesznek az intézmény vezetői és szakemberei, akik beszélgetnek a betegekkel”, jelentette ki Lončar az RTS-nek és hozzátette: a vizsgálatokat havonta egyszer végzik el, vasárnap reggel 8 és délután 4 óra között.

Lončar elmondta azt is, hogy az egészségügyi minisztérium illetékesei az oktatási, valamint az ifjúsági és sportminisztériummal együttműködve körbejárják az iskolákat is, hogy az egészségvédelemről tájékoztassák a diákokat.

„Azt kellene elérnünk, hogy ne a számítógép legyen a gyermekek számára a prioritás, valamint hogy lebeszéljük őket az egészségtelen ételek fogyasztásáról. Előadásokat tartunk az egészségügyi védelemről, hogy ne fogyasszanak zsíros, gyorsételeket”, magyarázta Lončar.


2017. szeptember 21. [15:31]

Magyarkanizsa község fejlett szociális hálóval rendelkezik és megfelelő segítséget nyújt az idős emberek ellátására, gondozására és ápolására is. Ennek a rendszernek... >>

2017. szeptember 21. [13:51]

Három év munka után megszüntetik a diákok szexuális nevelését, írja a 021.rs.A felvilágosító oktatást 70 vajdasági általános iskolában folytatott a Skaska egyesült az... >>

2017. szeptember 21. [13:45]

A Telep városrész kivételével Újvidék területén, ahol nappal és éjjel is mérik a zajszintet, mindenhol átlépte a megengedett határt a zajszint mértéke.A méréseket végző... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 119.13 dinár
1 dollár 99.59 dinár
100 forint 38.40 dinár
100 dinár 260.36 forint
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Heti kérdés
Brüsszeli tisztségviselőknek Szerbia EU-csatlakozási esélyeiről szóló nyilatkozatai után ismét feltesszük a kérdést: Ön szerint mikor válik Szerbia az Európai Unió teljes jogú tagjává?
Még 2025 előtt bizonyos feltételek gyors teljesítésével.
2025-ben vagy az utána következő egy-két éven belül.
Akár másfél évtizedig is elhúzódhat a csatlakozási folyamat.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve