GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. október 10. [23:36]

Újabb konzuli fogadónap volt Nagybecskereken

Újabb konzuli fogadónap volt Nagybecskereken
Fotó: Kónya-Kovács Otília
A konzuli fogadónapot a nagybecskereki Petőfi MME nagytermében tartották meg

Nagybecskereken a mai volt ebben az évben a harmadik kihelyezett konzuli fogadónap, amely során Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának munkatársai átvették a visszahonosítás iránt érdeklődők kérvényeit.

Ez volt a sorrendben a 24. ilyen alkalom a Bega menti városban. Főleg a nagybecskereki polgárok adták át dokumentumaikat, de a környező településekről is érkeztek érdeklődők.

Czikajló Gergely konzul elmondta, hogy ezúttal 85 kérelem átvételére volt igény, ebből mintegy 15 interjúra is szükség volt, hogy megállapítsák, megfelelő szinten beszélik-e a magyar nyelvet a kérelmezők.

A konzul felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon jövő tavasszal országgyűlési választások lesznek, és azok a polgárok, akik már megszerezték az állampolgárságot, és ha élni kívánnak választójogukkal, a Szabadkai Főkonzulátuson regisztrálhatnak, a munkatársak minden szükséges információval szívesen szolgálnak.

Még hozzáfűzte, hogy a személyi igazolványok kiadása terén már csak 2018 februárjára tudnak időpontot adni a Szabadkai Főkonzulátuson, ezért, akik tehetik Magyarországon kérvényezzék, hisz így sokkal előbb megkaphatják az okmányt.

Nagybecskereken legközelebb 2018 februárjában terveznek újabb konzuli fogadónapot tartani, a kérvényeket már holnaptól fogadják.

Kónya-Kovács Otília


Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka - hirdetési banner
2017. október 23. [5:57]

A hétvégén az 1956-os eseményekre emlékeztek Zentán. A Városháza oszlopcsarnokában dr. Rajki Márton emléktáblájánál hajtottak fejet vasárnap a város elöljárói, a pártok... >>

2017. október 22. [20:39]

Vajdaságban az '56-os magyar forradalom és szabadságharc évfordulójának központi megemlékezését hétfőn 16 órától a palicsi Nagyparkban tartják az '56-os... >>

2017. október 22. [16:47]

A muzslyai 4-es számú Szent Imre herceg cserkészcsapat ma ünnepelte a 25. születésnapját, ebből az alkalomból összegyűltek a cserkészek, hogy kicsit visszapillantsanak... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 119.20 dinár
1 dollár 101.27 dinár
100 forint 38.69 dinár
100 dinár 258.44 forint
Heti kérdés
Támogatja-e Katalónia függetlenségét?
Igen.
Nem.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka