Gaia - ökológiai rovat
Környezettudatos gondolkodás és magatartás
Ausztrál tűzvész: Több százezer hal pusztult el a Macleay folyóban

Több százezer őshonos hal pusztult el Új-Dél-Wales Szövetségi Állam északi részén az után, hogy a heves esőzések belemosták az Ausztráliában hónapok óta pusztító tűzvészek hamuját és üledékét a Macleay folyóba.

A folyó egyes részei a helyi lakosok szerint rothadó növényzettől és haltetemek tömegétől bűzlik - adta hírül a Guardian Australia napilap.

Az állam mezőgazdasági minisztérium december óta kap jelentéseket arról, hogy több százezer döglött hal van a folyóban. Helybéliek szerint az elmúlt tíz napban az esőzések egyre több rothadó növényt és üledéket hordtak a folyóba.

Az elpusztult halfajok között van ausztrál sügér, angolna, harcsa, tengeri pérfélék, heringek, tengeri gébek. A folyó egyik szakaszán Bellbrook lakói a tűzoltóktól kölcsönzött tömlőkön át próbálnak oxigént juttatni a vízbe.

James Pritchard, a helyi horgászklub alapítója szerint a folyónak több nemzedékre befellegzett. "az én életemben nem fog helyreállni az ökoszisztémája" - hangoztatta. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ezüst-jodiddal szórták meg a felhőket Indonéziában, hogy a száraz évszakban hamarabb csapódjon ki a pára. Siti Nurbaya indonéz környezetvédelmi miniszter szerint sikerrel előzték meg az erdőtüzeket a mesterséges esők az elmúlt hónapokban Indonéziában. A délkelet-ázsiai országban tavaly a szárazság miatt mintegy 16...
2020. JÚNIUS 19.
[ 5:55 ]
Befejeződött a kifolyt olajtermékek összegyűjtésének aktív szakasza a Norilszk város mellett elhaladó Ambarszkaja folyóból - közölte az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma szerdai lapjelentések szerint. A TASZSZ hírügynökség a természeti katasztrófa felszámolásán dolgozó operatív törzstől úgy értesült,...
2020. JÚNIUS 17.
[ 13:17 ]
Évtizedeken belül eltűnhet Magyarországról a mocsári teknős a szakemberek szerint. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park honlapján olvasható beszámoló szerint a részben vízi életmódot folytató mocsári teknős az egyetlen magyarországi teknősféle. A faj Vajdaságban is őshonos. A Kis-Balatonon eredetileg magas egyedszámban volt...
2020. JÚNIUS 8.
[ 12:58 ]
Beolvasás folyamatban