GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaia


Internet ©tamparija reklám


Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. április 19. [19:16]

A régió országai miniszteri csoportot alakítanak az Agrokor köré

A régió országai miniszteri csoportot alakítanak az Agrokor köré
Fotó: Tanjug

Aleksandar Vučić szerb kormányfő Szerbia, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina és Montenegró kereskedelmi, valamint gazdasági minisztereivel tárgyalt Belgrádban az Agrokor konszern működéséről.

A tárgyalás résztvevői megállapodtak abban, hogy egy miniszteri szakértői csoportot alakítanak, amely napi szinten információt cserél és közös intézkedéseket hoz a munkahelyek megőrzése, a szállítók érdekeinek szem előtt tartása és az Agrokor konszernhez tartozó vállalatok stabil működése érdekében, minden érintett országban.

„Elvárásaink szerint az Agrokor új igazgatója független szakértőket von majd be a konszern vállalatainak sikeres átszervezése érdekében” – áll a tárgyalás után kiadott közleményben, amely hozzáteszi, hogy az Agrokor új vezetősége remélhetőleg ugyanolyan módon viszonyul a horvátországi, mint az azon kívüli szállítókhoz.

Vučić: Szerbia nem fogja megengedni, hogy a hazai vállalatok kárt szenvedjenek

Vučić a tárgyalás elején kijelentette: Szerbia nem fogja megengedni, hogy a hazai vállalatok kárt szenvedjenek az Agrokor miatt, majd hozzátette, hogy a kormány intézkedései alapján Szerbia elvégezte a konszernhez tartozó vállalatok pénzügyi tranzakcióinak ellenőrzését.

„Ami a Mercator-S-t illeti, a szlovén Mercatorral, és nem az Agrokorral kötöttünk közvetlen pénzügyi megállapodást, ez valamilyen szinten függetlenséget nyújt a számunkra, de végső soron ugyanabban a helyzetben vagyunk” – mondta Vučić.

Az Agrokor konszernhez, amelynek székhelye Zágrábban van, több mint 60 vállalat tartozik a régióban, és mintegy 60 ezer személyt foglalkoztat. Az Agrokor tulajdonába tartozik Szerbiában a Mercator-S, a Dijamant, a Frikom, az MG Mivela, a nagykikindai malom. Ezekben a vállalatokban közel 11 ezer személy dolgozik, írja az N1.


2017. november 20. [16:28]

Felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította az eddigi stabilról négy magyar bank osztályzati kilátásait hétfőn a Fitch Ratings. A döntés közvetlen előzménye az... >>

2017. november 17. [16:44]

November 18-án, vagyis holnap lép hatályba az új szabályzat azon kereskedelmi vállalatok, illetve üzletek számára, amelyek lehetővé teszik a halasztott fizetést. Az új... >>

2017. november 17. [13:58]

A Néphősök útja 19 szám alatti, egykor jól menő mezőgazdasági vállalat csődbiztosának döntése értelmében az első árverést 2017. december 15-én délelőtt 10 órai kezdettel... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.59 dinár
1 dollár 101.00 dinár
100 forint 37.91 dinár
100 dinár 263.73 forint
Heti kérdés
Helyesli-e a közös európai hadsereg létrehozására vonatkozó terveket?
Igen.
Nem.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka