GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaia


Internet ©tamparija reklám


Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. április 21. [16:13]

Szerbia: Az utolsó negyedévre várhatóak az első pályázatok az IPARD eszközeire

Szerbia: Az utolsó negyedévre várhatóak az első pályázatok az IPARD eszközeire
Fotó: Tanjug/Jaroslav Pap

Az agrárkifizetések igazgatósága 2017-ben befejezi az akkreditációs folyamatot, hogy igénybe lehessen venni az IPARD 175 millió eurós előcsatlakozási eszközeit.

Az első pályázatokat az idei év utolsó negyedévében várhatják a földművesek, jelentette ki ®arko Radat, az agrárkifizetések igazgatóságának igazgatója.

Szerbiának 2020-ig 175 millió euró áll rendelkezésére, s ezt az összeget a mezőgazdasági termelés fellendítését célzó projektekre szánják.

A kérdésre, hogy mikorra várható az Európai Bizottság (EB) következő felülvizsgálata, Radat az RTS-nek elmondta, két fontos lépés következik: először a külső revízióra kerül sor, várhatóan júniusig, azután pedig az EB látogatására kell számítani a felülvizsgálat kapcsán.

„A bizottság jelentésének összeállítása után és az európai adminisztráció tervezett idejétől függően 2017 utolsó negyedévére várjuk az EB látogatását és revízióját. Ezután, reméljük, gyorsan túlesünk az akkreditációs folyamaton” – magyarázta.

Radat hangsúlyozta, Szerbia egyetlen eurót sem veszített, s az utolsó negyedévre várható pályázatok valószínűleg traktorokra és egyéb mezőgazdasági gépekre vonatkoznak majd.

Emlékeztetett rá, hogy az EB korábbi revíziója alkalmával kifogásolta, hogy az agrárkifizetések igazgatóságának nincs elég dolgozója, ezzel együtt pedig a szükséges kapacitása sincs meg. Kiemelte, az igazgatóság pótolta a hiányzó munkaerőt.


2017. november 20. [16:28]

Felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította az eddigi stabilról négy magyar bank osztályzati kilátásait hétfőn a Fitch Ratings. A döntés közvetlen előzménye az... >>

2017. november 17. [16:44]

November 18-án, vagyis holnap lép hatályba az új szabályzat azon kereskedelmi vállalatok, illetve üzletek számára, amelyek lehetővé teszik a halasztott fizetést. Az új... >>

2017. november 17. [13:58]

A Néphősök útja 19 szám alatti, egykor jól menő mezőgazdasági vállalat csődbiztosának döntése értelmében az első árverést 2017. december 15-én délelőtt 10 órai kezdettel... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.59 dinár
1 dollár 101.00 dinár
100 forint 37.91 dinár
100 dinár 263.73 forint
Heti kérdés
Helyesli-e a közös európai hadsereg létrehozására vonatkozó terveket?
Igen.
Nem.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka