GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészség



Gaia



Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. augusztus 7. [18:49]

A régió miniszterei a megemelt vámilleték visszavonására szólították fel Horvátországot

A régió miniszterei a megemelt vámilleték visszavonására szólították fel Horvátországot
Fotó: Reuters

Szerbia, Montenegró, Macedónia és Bosznia-Hercegovina kereskedelmi miniszterei hétfőn Szarajevóban megállapodtak, közösen szólítják fel Horvátországot, hogy egy héten belül vonja vissza a huszonkétszeresére növelt behozatali vámról szóló döntését, ellenkező esetben válaszlépéseket fognak foganatosítani.

A régió államainak kereskedelmi és mezőgazdasági miniszterei közösen kérték Horvátországtól, hogy vonja vissza a felügyelőségi ellenőrzés illetékének növeléséről szóló határozatát, ellenkező esetben ellenintézkedéseket helyeztek kilátásba.

Rasim Ljajić szerb kereskedelmi miniszter hangsúlyozta, az országnak kész ellenintézkedés-csomagja van arra az esetre, ha Horvátország döntése hatályban marad.

Megerősítette, hogy Szerbia hétnapos sikertelen kísérlet után, hogy választ kapjon Horvátországtól, eldöntötte, hogy szigorítja a szomszédos országból érkező áru ellenőrzését, s nemcsak a gyümölcs és a zöldség esetében, hanem minden növényi és állati eredetű termék esetében.

A többi ország még nem vezetett be elleniztézkedéseket, de intenzíven fontolgatják azt. Ljajić rámutatott, amennyiben Horvátország hamarosan nem reagál, mindegyik országot kár éri.

A miniszterek hétfői szarajevói találkozójukon arról is döntöttek, hogy az Európai Bizottsághoz fordulnak, s felszólítotják, hogy kapcsolódjon be a probléma megoldásába, Macedónia és Montenegró pedig a Kereskedelmi Világszervezet tagjaiként védelmi eljárást is indítanak ezen szervezet keretében.

Horvátország július közepén a felügyelőségi felügyelet és ellenőrzés költségeit 12 euróról 270 euróra növelte.

Tomislav Tolušić horvát mezőgazdasági miniszter időközben tárgyalt a térség minisztereivel, s jövő hétre találkozóra hívta őket Horvátországba.


2018. január 19. [11:16]

Az Európai Bizottság a legutóbbi, európai gazdaságról szóló jelentése szerint Szerbiában 2017-ben folytatódott a gazdaság felépülése, a beruházások pedig elősegítették a... >>

2018. január 19. [10:21]

Tavaly novemberben a bruttó átlagkereset 13,0 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. A múlt év első tizenegy hónapjában a bruttó és a nettó keresetek azonos... >>

2018. január 18. [14:59]

Szerda reggel, november óta első alkalommal 10.000 dollár alá esett a bitcoin értéke.A kriptovaluta értéke az elmúlt 24 órában 12 százalékkal csökkent a CoinDesk adatai... >>



Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.49 dinár
1 dollár 96.60 dinár
100 forint 38.39 dinár
100 dinár 260.42 forint
Heti kérdés
Hogyan értékeli Donald Trump elnökösködésének első évét? (Az 5-ös a legjobb.)
5
4
3
2
1

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka