Gazdaság
Az egyik legnagyobb üzlet a Valentin-nap

A Valentin-nap óriási üzlet, ehhez kétség sem férhet. Csak az Egyesült Államokban közel 20 milliárd dollárt költenek el ilyenkor, ráadásul az ellenzők is csak jót tesznek a gazdaságnak.

Az Egyesült Államokban 19,6 milliárd dollárosra teszik az Valentin-napi költések nagyságát. Az USA országos kiskereskedelmi szövetségének felmérése szerint a lakosság 55 százaléka tartja az ünnepet.

Jellemzően ilyenkor megugrik a virágforgalom, de az éttermek is különleges ajánlatokkal készülnek, profitál az édesség- és az ékszeripar is, sőt többen erre az időpontra időzítenek romantikus utazást és/vagy lánykérést is.

Egy átlagos amerikai 143,56 dollárt költ Valentin-nap alkalmából, ami ugyan magasabb, mint a tavalyi érték, de elmarad a 2016-os rekordévtől, akkor 146,86 dollár volt az átlag.

A legtöbbet az emberek ékszerre költenek, ezt követik az éjszakai romantikus programok és a virágok.

Legtöbb költés kategória szerint:

Ékszer – 4,7 milliárd dollár

Éjszakai program – 3,7 milliárd dollár

Virág – 2 milliárd dollár

Ruha – 1,9 milliárd dollár

Édesség – 1,8 milliárd dollár.

A felmérés szerint rengetegen vannak olyanok, akik pár híján mást lepnek meg. Így 4,5 milliárd dollárt költenek családtagokra, és további 751 millió dollárt a háziállatokra. (Forbes)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Volkswagen visszahív 700 ezer autót - illusztráció
2018. AUGUSZTUS 20.
[ 17:16 ]
Görögország sikeresen befejezte az utolsó segélyprogramját, amelyben 2015 augusztusában állapodott meg a hitelezőkkel, hogy kikerüljön az adósságválságból - közölte hétfőre virradóra az euróövezeti állandó mentőalap (ESM). Közleménye szerint Görögország hivatalosan pontot tett hétfőn az ESM hároméves...
2018. AUGUSZTUS 20.
[ 8:46 ]
Leminősítette Törökország eddig sem befektetési ajánlású államadós-besorolását két nemzetközi hitelminősítő, a Standard & Poor's és a Moody's Investors Service, egyaránt elsősorban azzal a várakozásukkal indokolva a lépést, hogy a török líra legutóbbi szélsőséges árfolyam-kilengései és az ebből...
2018. AUGUSZTUS 18.
[ 7:42 ]
Mától minden számlatulajdonos jogosult ingyenes Dina bankkártyára, azonban a bankok addig nem kötelesek kiadni azt, amíg az ügyfelek meglévő bankkártyája le nem jár, írja a Tanjug. Mindezt a bankközi térítményekről szóló új törvény irányozza elő, amit a parlament júniusban fogadott el, de mától lép hatályba az erre...
2018. AUGUSZTUS 17.
[ 8:45 ]
Beolvasás folyamatban