Gazdaság
Az egyik legnagyobb üzlet a Valentin-nap

A Valentin-nap óriási üzlet, ehhez kétség sem férhet. Csak az Egyesült Államokban közel 20 milliárd dollárt költenek el ilyenkor, ráadásul az ellenzők is csak jót tesznek a gazdaságnak.

Az Egyesült Államokban 19,6 milliárd dollárosra teszik az Valentin-napi költések nagyságát. Az USA országos kiskereskedelmi szövetségének felmérése szerint a lakosság 55 százaléka tartja az ünnepet.

Jellemzően ilyenkor megugrik a virágforgalom, de az éttermek is különleges ajánlatokkal készülnek, profitál az édesség- és az ékszeripar is, sőt többen erre az időpontra időzítenek romantikus utazást és/vagy lánykérést is.

Egy átlagos amerikai 143,56 dollárt költ Valentin-nap alkalmából, ami ugyan magasabb, mint a tavalyi érték, de elmarad a 2016-os rekordévtől, akkor 146,86 dollár volt az átlag.

A legtöbbet az emberek ékszerre költenek, ezt követik az éjszakai romantikus programok és a virágok.

Legtöbb költés kategória szerint:

Ékszer – 4,7 milliárd dollár

Éjszakai program – 3,7 milliárd dollár

Virág – 2 milliárd dollár

Ruha – 1,9 milliárd dollár

Édesség – 1,8 milliárd dollár.

A felmérés szerint rengetegen vannak olyanok, akik pár híján mást lepnek meg. Így 4,5 milliárd dollárt költenek családtagokra, és további 751 millió dollárt a háziállatokra. (Forbes)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az orosz GDP 20 százalékát adja a feketegazdaság - illusztráció
2019. FEBRUÁR 22.
[ 18:36 ]
Élelmiszerre 1835 milliárd forintot költött tavaly a lakosság, háztartási vegyi árura és szépségápolási termékekre pedig 448 milliárdot, az előbbi 7, az utóbbi 8 százalékos növekedés az előző évhez képest; az élelmiszerek közül a hús, a sör és a sajt forgalma emelkedett ki - ismerteti a csütörtöki Világgazdaság...
2019. FEBRUÁR 21.
[ 8:56 ]
Jóváhagyta a horvát parlament szerdán az INA horvát olajipari vállalatról szóló privatizációs törvény módosítását, amely szerint a horvát állam eláll kivételes jogaitól az olajvállalatban. A Horvátországban 2002-től érvénybe lévő törvény miatt 2017-ben az Európai Bizottság kötelezettségszegési...
2019. FEBRUÁR 20.
[ 13:43 ]
A Koszovó területén működő szerb termelők termékei mától szervezetten jelennek meg a szerbiai üzletek polcain. Kezdetben a Koszovó területéről származó borok és mezőgazdasági szövetkezetek termékei lesznek megtalálhatóak az Univerexport újvidéki üzleteiben. „Szervezett módon először történik a koszovói...
2019. FEBRUÁR 20.
[ 12:06 ]
Beolvasás folyamatban