Gazdaság
Az első negyedévben 6,5 milliárd dinár a szerbiai költségvetési többlet

A köztársasági költségvetés 2018 első negyedévében 6,5 milliárd dináros többletet jegyzett, tájékoztatott a pénzügyminisztérium. A bevételek 266,7 milliárd dinárt, a kiadások pedig 260,3 milliárd dinárt tettek ki.

Márciusban a költségvetési hiány 12,1 milliárd dinár volt. A bevételek 89,6 milliárd dinárt tettek ki, aminek a legnagyobb része adóbevétel volt. A nem adó alapján megvalósított bevételek összege 13,1 milliárd dinár volt. A költségvetési kiadás 101,7 milliárd dinár volt.

A kamatokra fordított kiadások magasak voltak, akárcsak februárban, de az államadósság törlesztési tervével összhangban valósultak meg.

A dolgozók utáni kiadások összege 21,2 milliárd dinárt tett ki, míg a Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alapnak (PIO), a Köztársasági Egészségbiztosítási Alapnak (RFZO), a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatnak és a Katonai Biztosítottak Társadalombiztosítási Alapjának (SOVO) folyósított átutalások összege 14 milliárd dinár volt.

A helyi önkormányzatok (községek és városok) összesített többlete címén ötmilliárd dinárt jegyeztek, ami legnagyobb mértékben a vagyonadó első részlete befizetésének köszönhető.

Vajdaság Autonóm Tartomány 2,2 milliárd dináros többletet valósított meg.

A kötelező társadalombiztosítási alapok március végén 9,7 milliárd dináros hiányt jegyeztek, amiből a PIO-é 7,8 milliárd, az RFZO-é 2,3 milliárd dinár, amit az előző évekből átvitt eszközökkel fedeznek, a NSZ viszont 0,4 milliárd dináros többletet jegyez, a SOVO költségvetése pedig egyensúlyban van.

Az útkarbantartásért és útépítésért felelős állami vállalatok, a Putevi Srbije és a Koridori Srbije 0,3 milliárd dináros hiányt jegyeznek, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elektronikai meghibásodás veszélye miatt visszahív szervizre 700 ezer Tiguan és Touran típusú autót a Volkswagen - jelentették be hétfőn a német autógyár wolfsburgi központjában. A visszahívás a Tiguan városi terepjáró és a Touran egyterű autó tetőablakkal és hangulatvilágítással felszerelt új modelljeire...
2018. AUGUSZTUS 20.
[ 17:16 ]
Az idei év első hat hónapjában a szerbiai költségvetésben 30,9 milliárd dináros többletet jegyeztek, tájékoztatott a pénzügyminisztérium.Ebben az időszakban a bevételek 566,9 milliárd dinárt, a kiadások pedig 536 milliárd dinárt tettek ki.Júniusban a költségvetési többlet 22,1 milliárd dinár volt. A bevételek 121,2...
2018. AUGUSZTUS 20.
[ 12:18 ]
Görögország sikeresen befejezte az utolsó segélyprogramját, amelyben 2015 augusztusában állapodott meg a hitelezőkkel, hogy kikerüljön az adósságválságból - közölte hétfőre virradóra az euróövezeti állandó mentőalap (ESM). Közleménye szerint Görögország hivatalosan pontot tett hétfőn az ESM hároméves...
2018. AUGUSZTUS 20.
[ 8:46 ]
Beolvasás folyamatban