Gazdaság
Mali: Decembertől vagy januártól emelkednek a nyugdíjak
Betűméret:             

A nyugdíjkifizetési mód ideiglenes meghatározásáról szóló törvény hatályon kívül helyezésének dátumát szerdán közlik, miután befejeződik Siniša Mali pénzügyminiszter tárgyalása a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttségével, a nyugdíjasok pedig decemberben vagy januárban várhatják számlájukra a megnövelt nyugdíjat, jelenti a Tanjug.

Siniša Mali azt mondja, van elég pénz a költségvetésben a nyugdíjakra, amelyek összege az elkövetkező években egyre magasabb lesz, s az IMF-fel hétfőn tárgyalnak a közszférában dolgozók béremeléséről, a közvállalatok reformjáról, a vállalkozókat terhelő számos adó és járulék csökkentéséről, de az üzemanyag jövedéki adójának csökkentési lehetőségeiről is.

A kérdésre, hogyan kommentálja egyes nyugdíjas egyesületek bejelentését, miszerint kártérítési keresetet nyújtanak be amiatt, hogy átlépték a törvény hatályon kívül helyezésének határidejét, ami 2017 vége volt, Mali azt válaszolta, nincs adata a konkrét követeléseikről, „ha egyáltalán vannak”.

„Nem hiszem, hogy bárki is károsult lenne, de mindenkinek joga van a saját véleményéhez, a végén pedig a bíróság dönt arról, hogy igaza van-e. Úgy vélem, hogy nincs igazuk, mindannyian nehéz időszakon mentünk keresztül, de a nehéz intézkedéseket magunk mögött hagytuk, sokkal szebb időszak áll előttünk” – üzente a miniszter.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
klara
2018. JÚNIUS 11. [ 8:54 ]

hazugság


Geza Balizs
2018. JÚNIUS 11. [ 0:34 ]

Az új pénzügyminiszter eléggé kitolná a nyugdíjemelés hónapját. Én előbbre vártam, gondoltam kicsit más hozzáállása lesz e témához. Az árak viszont már most magaasabbak, így aa kisnyugdíjasoknak már egy hét után alig van pénzük! Ezt figyelembe kellene venni.


Az Európai Bizottság eljárást indított a TikTok ellen a digitális szolgáltatásokról szóló jogszabály (DSA) alapján, mert előzetes megállapítások szerint a TikTok Lite franciaországi és spanyolországi elindítását megelőzően az üzemeltető nem hozott kockázatcsökkentő intézkedéseket a gyermekek védelmére -...
2024. ÁPRILIS 22.
[ 20:03 ]
Szélsőséges hideg időjárás uralkodik Mongóliában, ezért a szerb kormány összesen 17,7 millió dinár (mintegy 150 ezer euró) azonnali segély folyósít az országnak a természeti katasztrófa okozta károk helyreállítására. A Hivatalos Közlönyben megjelent két külön határozat értelmében Szerbia Mongólia mellett a...
2024. ÁPRILIS 22.
[ 15:30 ]
Amennyiben három órával lerövidülne a kamionok várakozási ideje a Szerbia és az Európai Unió határátkelőin, akkor a Nyugat-Balkánon középtávon három százalékkal nőhetne a GDP. A Szerb Kereskedelmi és Iparkamara információi szerint jelenleg összesen 26 millió órát várakoznak a határokon a kamionok, ami...
2024. ÁPRILIS 22.
[ 12:08 ]
Beolvasás folyamatban