Gazdaság
Mali: Decembertől vagy januártól emelkednek a nyugdíjak

A nyugdíjkifizetési mód ideiglenes meghatározásáról szóló törvény hatályon kívül helyezésének dátumát szerdán közlik, miután befejeződik Siniša Mali pénzügyminiszter tárgyalása a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttségével, a nyugdíjasok pedig decemberben vagy januárban várhatják számlájukra a megnövelt nyugdíjat, jelenti a Tanjug.

Siniša Mali azt mondja, van elég pénz a költségvetésben a nyugdíjakra, amelyek összege az elkövetkező években egyre magasabb lesz, s az IMF-fel hétfőn tárgyalnak a közszférában dolgozók béremeléséről, a közvállalatok reformjáról, a vállalkozókat terhelő számos adó és járulék csökkentéséről, de az üzemanyag jövedéki adójának csökkentési lehetőségeiről is.

A kérdésre, hogyan kommentálja egyes nyugdíjas egyesületek bejelentését, miszerint kártérítési keresetet nyújtanak be amiatt, hogy átlépték a törvény hatályon kívül helyezésének határidejét, ami 2017 vége volt, Mali azt válaszolta, nincs adata a konkrét követeléseikről, „ha egyáltalán vannak”.

„Nem hiszem, hogy bárki is károsult lenne, de mindenkinek joga van a saját véleményéhez, a végén pedig a bíróság dönt arról, hogy igaza van-e. Úgy vélem, hogy nincs igazuk, mindannyian nehéz időszakon mentünk keresztül, de a nehéz intézkedéseket magunk mögött hagytuk, sokkal szebb időszak áll előttünk” – üzente a miniszter.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
klara
2018. JÚNIUS 11. [ 8:54 ]

hazugság


Geza Balizs
2018. JÚNIUS 11. [ 0:34 ]

Az új pénzügyminiszter eléggé kitolná a nyugdíjemelés hónapját. Én előbbre vártam, gondoltam kicsit más hozzáállása lesz e témához. Az árak viszont már most magaasabbak, így aa kisnyugdíjasoknak már egy hét után alig van pénzük! Ezt figyelembe kellene venni.


Bemutatták az új euróbankjegyeket - illusztráció
2018. SZEPTEMBER 17.
[ 16:41 ]
Brnabić: A Fiat Szerbiában marad - illusztráció
2018. SZEPTEMBER 16.
[ 7:21 ]
Megerősítette az Európai Unió lehetséges legjobb, "Aaa" szintű osztályzatát változatlan stabil kilátással a Moody's Investors Service, kiemelve a döntés fő okai között az EU rendkívül erőteljes tagállami támogatottságát, valamint a javuló adósminőséget, amelyet több uniós gazdaság, köztük Magyarország...
2018. SZEPTEMBER 15.
[ 7:54 ]
Az Al Dahra Szerbia vállalat 105,055 millió eurót ajánlott a Belgrádi Mezőgazdasági Kombinát (PKB) vagyonáért, tájékoztatott ma a gazdasági minisztérium.Mint mondták, az ajánlat megfelelő, s a gazdasági minisztérium fog dönteni róla.A PKB kezdőára 104,5 millió euró volt.A privatizációs dokumentációt két vállalat...
2018. SZEPTEMBER 14.
[ 15:36 ]
A piaci és elemzői várakozásoknak megfelelően nem hajtott végre újabb kamatemelést szeptemberi kamatdöntő ülésén a Bank of England monetáris tanácsa. A csütörtöki bejelentés szerint így változatlanul 0,75 százalék a brit jegybank irányadó kamata.A monetáris testület egyhangúan szavazott: mind a kilenc tag, köztük...
2018. SZEPTEMBER 13.
[ 21:18 ]
Beolvasás folyamatban