Gazdaság
Mali: Decembertől vagy januártól emelkednek a nyugdíjak

A nyugdíjkifizetési mód ideiglenes meghatározásáról szóló törvény hatályon kívül helyezésének dátumát szerdán közlik, miután befejeződik Siniša Mali pénzügyminiszter tárgyalása a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttségével, a nyugdíjasok pedig decemberben vagy januárban várhatják számlájukra a megnövelt nyugdíjat, jelenti a Tanjug.

Siniša Mali azt mondja, van elég pénz a költségvetésben a nyugdíjakra, amelyek összege az elkövetkező években egyre magasabb lesz, s az IMF-fel hétfőn tárgyalnak a közszférában dolgozók béremeléséről, a közvállalatok reformjáról, a vállalkozókat terhelő számos adó és járulék csökkentéséről, de az üzemanyag jövedéki adójának csökkentési lehetőségeiről is.

A kérdésre, hogyan kommentálja egyes nyugdíjas egyesületek bejelentését, miszerint kártérítési keresetet nyújtanak be amiatt, hogy átlépték a törvény hatályon kívül helyezésének határidejét, ami 2017 vége volt, Mali azt válaszolta, nincs adata a konkrét követeléseikről, „ha egyáltalán vannak”.

„Nem hiszem, hogy bárki is károsult lenne, de mindenkinek joga van a saját véleményéhez, a végén pedig a bíróság dönt arról, hogy igaza van-e. Úgy vélem, hogy nincs igazuk, mindannyian nehéz időszakon mentünk keresztül, de a nehéz intézkedéseket magunk mögött hagytuk, sokkal szebb időszak áll előttünk” – üzente a miniszter.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
klara
2018. JÚNIUS 11. [ 8:54 ]

hazugság


Geza Balizs
2018. JÚNIUS 11. [ 0:34 ]

Az új pénzügyminiszter eléggé kitolná a nyugdíjemelés hónapját. Én előbbre vártam, gondoltam kicsit más hozzáállása lesz e témához. Az árak viszont már most magaasabbak, így aa kisnyugdíjasoknak már egy hét után alig van pénzük! Ezt figyelembe kellene venni.


Németország hazai összterméke 0,2 százalékkal csökkent az idei harmadik negyedévben az előző három hónaphoz képest - közölte szerdán a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis). Az Európai Unió legnagyobb gazdaságában legutóbb több mint három éve, a 2015 január-márciusi időszakban regisztráltak visszaesést...
2018. NOVEMBER 14.
[ 12:17 ]
A magyar GDP a harmadik negyedévben a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint 5 százalékkal nőtt, ezért a kormány arra számít, hogy a magyar gazdaság bővülésének üteme a negyedik negyedévben is jóval meghaladja a 4 százalékot, éves szinten 2018-ban pedig 4,3 és 4,5 százalék között mozoghat - mondta...
2018. NOVEMBER 14.
[ 11:25 ]
A Mol Nyrt. bruttó 7 és bruttó 3 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán. A mérsékléssel a benzin átlagára literenként 373 forint, a gázolajé pedig 421 forint lett.Az üzemanyagok ára legutóbb pénteken változott, akkor a benzin átlagára 6 forinttal, a gázolajé 5...
2018. NOVEMBER 14.
[ 8:45 ]
Beolvasás folyamatban