Gazdaság
Mali: Decembertől vagy januártól emelkednek a nyugdíjak

A nyugdíjkifizetési mód ideiglenes meghatározásáról szóló törvény hatályon kívül helyezésének dátumát szerdán közlik, miután befejeződik Siniša Mali pénzügyminiszter tárgyalása a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttségével, a nyugdíjasok pedig decemberben vagy januárban várhatják számlájukra a megnövelt nyugdíjat, jelenti a Tanjug.

Siniša Mali azt mondja, van elég pénz a költségvetésben a nyugdíjakra, amelyek összege az elkövetkező években egyre magasabb lesz, s az IMF-fel hétfőn tárgyalnak a közszférában dolgozók béremeléséről, a közvállalatok reformjáról, a vállalkozókat terhelő számos adó és járulék csökkentéséről, de az üzemanyag jövedéki adójának csökkentési lehetőségeiről is.

A kérdésre, hogyan kommentálja egyes nyugdíjas egyesületek bejelentését, miszerint kártérítési keresetet nyújtanak be amiatt, hogy átlépték a törvény hatályon kívül helyezésének határidejét, ami 2017 vége volt, Mali azt válaszolta, nincs adata a konkrét követeléseikről, „ha egyáltalán vannak”.

„Nem hiszem, hogy bárki is károsult lenne, de mindenkinek joga van a saját véleményéhez, a végén pedig a bíróság dönt arról, hogy igaza van-e. Úgy vélem, hogy nincs igazuk, mindannyian nehéz időszakon mentünk keresztül, de a nehéz intézkedéseket magunk mögött hagytuk, sokkal szebb időszak áll előttünk” – üzente a miniszter.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
klara
2018. JÚNIUS 11. [ 8:54 ]

hazugság


Geza Balizs
2018. JÚNIUS 11. [ 0:34 ]

Az új pénzügyminiszter eléggé kitolná a nyugdíjemelés hónapját. Én előbbre vártam, gondoltam kicsit más hozzáállása lesz e témához. Az árak viszont már most magaasabbak, így aa kisnyugdíjasoknak már egy hét után alig van pénzük! Ezt figyelembe kellene venni.


A Coca-Cola megveszi a Bambit - illusztráció
2019. FEBRUÁR 18.
[ 13:51 ]
Mennyiségben és értékben is csúcsot döntött a skót whisky exportja tavaly – áll a skót whiskygyártók szövetségének (SWA) közleményében, amely a brit vámhatóság adataira hivatkozik. A skót whiskyből tavaly rekordmennyiséget, 1,28 milliárd – standardnak számító, 0,7 literes – üveget, vagy másképpen számítva...
2019. FEBRUÁR 18.
[ 6:48 ]
A jövő héten vizsgálja Magyarország államadós-besorolását a Fitch Ratings. Londoni pénzügyi elemzők lehetségesnek tartják, hogy a Standard & Poor's pénteki felminősítési döntése után a Fitch is javítja a magyar szuverén osztályzatot. A Fitch 2019-re összeállított menetrendjében Magyarország először...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 14:46 ]
A régió országai közül Montenegróban a legalacsonyabb a minimálbér, vagyis 193 euró. Szerbiában 231 eurót tesz ki. A törvény által előírt minimálbér összege jelentősen eltér az európai országokban. A nem EU-tag Svájcban a minimálbér 2709 euró, ami közel 12-szer magasabb, mint Bulgáriában (222 euró), ami viszont...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 10:55 ]
Beolvasás folyamatban