Gazdaság
Mali: Decembertől vagy januártól emelkednek a nyugdíjak

A nyugdíjkifizetési mód ideiglenes meghatározásáról szóló törvény hatályon kívül helyezésének dátumát szerdán közlik, miután befejeződik Siniša Mali pénzügyminiszter tárgyalása a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttségével, a nyugdíjasok pedig decemberben vagy januárban várhatják számlájukra a megnövelt nyugdíjat, jelenti a Tanjug.

Siniša Mali azt mondja, van elég pénz a költségvetésben a nyugdíjakra, amelyek összege az elkövetkező években egyre magasabb lesz, s az IMF-fel hétfőn tárgyalnak a közszférában dolgozók béremeléséről, a közvállalatok reformjáról, a vállalkozókat terhelő számos adó és járulék csökkentéséről, de az üzemanyag jövedéki adójának csökkentési lehetőségeiről is.

A kérdésre, hogyan kommentálja egyes nyugdíjas egyesületek bejelentését, miszerint kártérítési keresetet nyújtanak be amiatt, hogy átlépték a törvény hatályon kívül helyezésének határidejét, ami 2017 vége volt, Mali azt válaszolta, nincs adata a konkrét követeléseikről, „ha egyáltalán vannak”.

„Nem hiszem, hogy bárki is károsult lenne, de mindenkinek joga van a saját véleményéhez, a végén pedig a bíróság dönt arról, hogy igaza van-e. Úgy vélem, hogy nincs igazuk, mindannyian nehéz időszakon mentünk keresztül, de a nehéz intézkedéseket magunk mögött hagytuk, sokkal szebb időszak áll előttünk” – üzente a miniszter.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
klara
2018. JÚNIUS 11. [ 8:54 ]

hazugság


Geza Balizs
2018. JÚNIUS 11. [ 0:34 ]

Az új pénzügyminiszter eléggé kitolná a nyugdíjemelés hónapját. Én előbbre vártam, gondoltam kicsit más hozzáállása lesz e témához. Az árak viszont már most magaasabbak, így aa kisnyugdíjasoknak már egy hét után alig van pénzük! Ezt figyelembe kellene venni.


Oroszország pótvámokat vet ki amerikai importcikkekre, válaszul arra, hogy az Egyesült Államok az acél- és alumíniumtermékek behozatalát 25, illetve 10 százalékos vámmal sújtotta - jelentette be Makszim Oreskin orosz gazdaságfejlesztési miniszter. Az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint a miniszter hangsúlyozta,...
2018. JÚNIUS 20.
[ 10:40 ]
Bár némileg csökkent, továbbra is óriási a különbség az Európai Unió leggazdagabb és legszegényebb országa, Luxemburg és Bulgária között. Vásárlóerő-paritáson számolva az egy főre jutó bruttó hazai termék (GDP) és az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás (AIC) alapján is toronymagasan vezet a nyugat-európai...
2018. JÚNIUS 19.
[ 15:25 ]
A brit gazdaság növekedési kilátásai a globális pénzügyi válság és az azt követő recesszió óta nem voltak olyan gyengék, mint most, és ennek több más tényező mellett a Brexit-folyamatot övező bizonytalanság is az oka - áll a Brit Kereskedelmi Kamarák (BCC) hétfőn ismertetett új, lefelé módosított előrejelzésében....
2018. JÚNIUS 18.
[ 15:35 ]
Beolvasás folyamatban