Gazdaság
A szerbiai háztartások jövedelme 1128 dinárral kevesebb, mint a kiadásaik
Betűméret:             

A szerbiai háztartások átlagos pénzbeli és természetbeni jövedelme az idei év első negyedévében 62.492 dinár volt, míg a kiadások összege 63.620 dinár, tájékoztatott ma a Köztársasági Statisztikai Intézet.

A háztartások négy százalékkal magasabb bevételt valósítottak meg, mint 2017 első negyedévében, a kiadások esetében ez az arány 3,7 százalék.

2017 negyedik negyedévéhez képest a bevételek névlegesen 1,9 százalékkal alacsonyabbak, a kiadások pedig 0,7 százalékkal.

A pénzbeli és természetbeni jövedelem legnagyobb részét a rendes munkaviszonyból (48,7 százalék) és a nyugdíjból (32,3 százalék) származó bevételek teszik ki, majd a mezőgazdaságból, vadászatból és halászatból (4,9 százalék) származók.

A költségek tekintetében a legtöbb kiadás az élelmiszerekre és az alkoholmentes italokra (34 százalék), valamint a lakhatásra, a vízre, a villamosenergiára, a gázra és egyéb üzemanyagra (17,4 százalék) megy el.

A szerbiai családok bevételeiről és kiadásairól szóló adatokat 1585 család megkérdezésével számolták ki. (N1)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Márciusban javult, három havi csúcsot ért el a gazdasági hangulatindex mind az EU-ban, mind az euróövezetben, a foglalkoztatási kilátások mutatószáma pedig magas szinten stabilan tartotta magát az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága (DG ECFIN) szerdai jelentése szerint. Márciusban a gazdasági...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 12:38 ]
A kakaó ára továbbra is rekordokat dönt, a történelem során először lépte át a 9.000 dollárt (8.307 eurót) tonnánként, mert az alacsony kínálat megrengette a piacot. A kakaó Futures fajtái csak ebben a hónapban mintegy 50 százalékkal drágultak, és idén már több a duplájára nőtt az áruk. A rossz időjárás és a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 11:00 ]
A Szerbiai Villanygazdaság (EPS) elindította az EPS Uvid u račun nevet viselő mobilalkalmazást, amelyen keresztül a háztartások és a kisfogyasztók nagyon egyszerű módon, mobiltelefonon követhetik nyomon a villamosenergia-fogyasztásukat, fizethetik számlájukat, illetve ellenőrizhetik három évre visszamenőleg a havi tartozásukat...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 16:25 ]
Beolvasás folyamatban