Gazdaság
Kelet-Közép-Európa és Magyarország legjobb bankjává választotta az OTP Bankot a Euromoney
Betűméret:             

A kelet-közép-európai régió és Magyarország legjobb bankjává választotta az OTP Bankot 2018-ban a Euromoney, a világ pénzügyi piacaival foglalkozó iránymutató gazdasági magazin - tájékoztatta a bank pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a Euromoney Kiválósági Díjat (Euromoney Awards for Excellence) minden évben azok a bankok kapják az egyes országokban és régiókban, amelyeket méretük, tevékenységi körük, nyereségességük, növekedésük és a versenytársakkal összehasonlított teljesítményük alapján a leginkább méltónak tartanak rá. A döntés során figyelembe veszik a piaci viszonyokhoz és az ügyfelek igényeihez való igazodást is. A versenyben több mint száz ország több száz bankja vett részt.

A tájékoztatás szerint az OTP Csoport 284,1 milliárd forint korrigált adózott eredményt ért el 2017-ben, ez 41 százalékkal haladta meg az előző évit. A rekord nyereség részben a magyarországi eredménynek volt köszönhető, ahol a kiválóan alakuló gazdasági környezet, a csökkenő társasági- és bankadó kulcs, valamint a kétszámjegyű hitelnövekedés is segített kompenzálni az alacsony kamatkörnyezet marzsokra gyakorolt negatív hatását. A bolgár, orosz, horvát és ukrán leánybankok hozzájárulása is jelentős volt az eredményhez - közölte az OTP.

A Euromoney szerint az OTP Csoport stabil tőkeellátottsága és kedvező teljesítménymutatói egyedülálló előnyt biztosítottak a kelet-közép-európai bankszektor elmúlt években zajló átrendeződési folyamatában, mivel lehetővé tették, hogy a bank ambiciózus akvizíciós stratégiát hajtson végre a térségben. Bár a különböző bankok integrációja komoly kihívásokkal jár, az OTP jelentős szakértelmet szerzett ezen a területen - írják a közleményben.

Az OTP Bank eredetileg a lakossági szolgáltatásokra fókuszált, de a cél, hogy minden piacon meghatározó univerzális banki szereplővé váljon. A digitalizáció is kulcsfontosságú része az OTP megújult üzleti modelljének, a csoport 2015-ben indította el digitális transzformációs programját. A bank az utóbbi három évben jelentős technológiai fejlesztéseket hajtott végre - ismertették a tájékoztatóban.

"A Euromoney szerint az OTP Csoport erős fundamentumokat és elismerésre méltó fejlődési utat tudhat maga mögött az elmúlt évben. Kiválóan végrehajtott terjeszkedési stratégiájának köszönhetően Közép-Európa egyik legnagyobb bankjává vált, ezért méltó a Kelet-Közép-Európa Legjobb Bankja díjra" - áll az OTP közleményében. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Alfonz
2018. JÚLIUS 13. [ 13:04 ]

Hány magyar családot költöztetett ki és tett tönkre anyagilag az OTP verőlegényekkel? Ismerőseimet is többek között...Ki támogatta a svájci frank alapú hitelt, amiről csak a bankok tudták, hogy kész átverés? A magyar ember legnagyobb ellensége a magyar ember. Én egy lyukas kopejkát se teszek be az OTP bankba, akármilyen nagy.


A kakaó ára továbbra is rekordokat dönt, a történelem során először lépte át a 9.000 dollárt (8.307 eurót) tonnánként, mert az alacsony kínálat megrengette a piacot. A kakaó Futures fajtái csak ebben a hónapban mintegy 50 százalékkal drágultak, és idén már több a duplájára nőtt az áruk. A rossz időjárás és a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 11:00 ]
A Szerbiai Villanygazdaság (EPS) elindította az EPS Uvid u račun nevet viselő mobilalkalmazást, amelyen keresztül a háztartások és a kisfogyasztók nagyon egyszerű módon, mobiltelefonon követhetik nyomon a villamosenergia-fogyasztásukat, fizethetik számlájukat, illetve ellenőrizhetik három évre visszamenőleg a havi tartozásukat...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 16:25 ]
A kajszibarackot, az őszibarackot és az almát sújtotta leginkább az elmúlt napok éjszakai alacsony hőmérséklete okozta fagy. Mint a Politika írja, idén tavasszal is megtörtént, amitől a gyümölcstermesztők a legjobban tartottak: a vegetáció beindulása és a gyümölcsfák korai virágzása után bejött a...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 13:43 ]
Beolvasás folyamatban