Gazdaság
Vučić: Szerbia számára a biztonság jele, hogy a Mercedesnek termelhet
A Leoni vállalat megkezdte negyedik szerbiai kábelgyárának építkezését Kraljevóban

A Leoni vállalat ma Kraljevóban, Aleksandar Vučić szerb államfő jelenlétében, megkezdte negyedik szerbiai kábelgyárának építkezési munkálatait, ahol 5.000 személyt foglalkoztat majd.

Kraljevóban 30 év után ez lesz az első új gyár, valamint a Leoni vállalat legnagyobb szerbiai üzeme is egyben, ahol az egyik világelső autógyártó cég, a Mercedes számára készítenek majd kábeleket.

A szerb államfő ma elmondta, hogy a Leoni a Mercedes cég szükségleteit elégíti ki, ez pedig a biztonság jele Szerbia számára.

Vučić a Mercedes-Benz küldöttségével beszélgetve kiemelte, hogy minden házban ismerik a Mercedest, amely számunkra egy nagyon nagy márka. Ma kezdődött meg az a folyamat, amellyel Kraljevót visszahelyezzük a szerbiai ipari központok térképére, jelentette ki Vučić.

A szerb elnök megköszönte a Leoninak, hogy Szerbia legnagyobb munkaadója, mivel a cégnek már három gyára van az országban, most pedig épül a negyedik, legnagyobb üzeme, amely 45.000 négyzetméter termelési területtel és további 20.000 négyzetméter adminisztrációs területtel rendelkezik majd.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Aleksandar Antić szerb energetikai és bányászati miniszterrel tárgyalt Budapesten - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium kedden az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a két miniszter a török áramlat gázvezetéken keresztül Oroszországból Törökországba jutó...
2018. OKTÓBER 16.
[ 17:48 ]
A nagybecskereki ipari övezetben ünnepélyesen átadták rendeltetésének a francia érdekeltségű Novares gazdasági társaság új, kibővített részlegét. A szalagot együtt vágta át Pierre Boulet, a Novares vezérigazgatója, Siniša Mali pénzügyminiszter, Goran Knežević gazdasági miniszter, Igor Mirović, a tartományi kormány...
2018. OKTÓBER 16.
[ 14:28 ]
Elhunyt Paul Allen, a Microsoft informatikai óriáscég egykori társalapítója - jelentette be hétfőn este Allen befektetési vállalata. A 65 éves milliárdos a szülővárosában, Seattle-ben hunyt el hétfőn rákbetegségével összefüggő komplikációk következtében.Paul Allen és Bill Gates, a Microsoft másik alapítója...
2018. OKTÓBER 16.
[ 7:34 ]
Beolvasás folyamatban