Gazdaság
Vučić: Szerbia számára a biztonság jele, hogy a Mercedesnek termelhet
A Leoni vállalat megkezdte negyedik szerbiai kábelgyárának építkezését Kraljevóban
Betűméret:             

A Leoni vállalat ma Kraljevóban, Aleksandar Vučić szerb államfő jelenlétében, megkezdte negyedik szerbiai kábelgyárának építkezési munkálatait, ahol 5.000 személyt foglalkoztat majd.

Kraljevóban 30 év után ez lesz az első új gyár, valamint a Leoni vállalat legnagyobb szerbiai üzeme is egyben, ahol az egyik világelső autógyártó cég, a Mercedes számára készítenek majd kábeleket.

A szerb államfő ma elmondta, hogy a Leoni a Mercedes cég szükségleteit elégíti ki, ez pedig a biztonság jele Szerbia számára.

Vučić a Mercedes-Benz küldöttségével beszélgetve kiemelte, hogy minden házban ismerik a Mercedest, amely számunkra egy nagyon nagy márka. Ma kezdődött meg az a folyamat, amellyel Kraljevót visszahelyezzük a szerbiai ipari központok térképére, jelentette ki Vučić.

A szerb elnök megköszönte a Leoninak, hogy Szerbia legnagyobb munkaadója, mivel a cégnek már három gyára van az országban, most pedig épül a negyedik, legnagyobb üzeme, amely 45.000 négyzetméter termelési területtel és további 20.000 négyzetméter adminisztrációs területtel rendelkezik majd.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A kakaó ára továbbra is rekordokat dönt, a történelem során először lépte át a 9.000 dollárt (8.307 eurót) tonnánként, mert az alacsony kínálat megrengette a piacot. A kakaó Futures fajtái csak ebben a hónapban mintegy 50 százalékkal drágultak, és idén már több a duplájára nőtt az áruk. A rossz időjárás és a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 11:00 ]
A Szerbiai Villanygazdaság (EPS) elindította az EPS Uvid u račun nevet viselő mobilalkalmazást, amelyen keresztül a háztartások és a kisfogyasztók nagyon egyszerű módon, mobiltelefonon követhetik nyomon a villamosenergia-fogyasztásukat, fizethetik számlájukat, illetve ellenőrizhetik három évre visszamenőleg a havi tartozásukat...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 16:25 ]
A kajszibarackot, az őszibarackot és az almát sújtotta leginkább az elmúlt napok éjszakai alacsony hőmérséklete okozta fagy. Mint a Politika írja, idén tavasszal is megtörtént, amitől a gyümölcstermesztők a legjobban tartottak: a vegetáció beindulása és a gyümölcsfák korai virágzása után bejött a...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 13:43 ]
Beolvasás folyamatban