Gazdaság
Vučić: Szerbia számára a biztonság jele, hogy a Mercedesnek termelhet
A Leoni vállalat megkezdte negyedik szerbiai kábelgyárának építkezését Kraljevóban

A Leoni vállalat ma Kraljevóban, Aleksandar Vučić szerb államfő jelenlétében, megkezdte negyedik szerbiai kábelgyárának építkezési munkálatait, ahol 5.000 személyt foglalkoztat majd.

Kraljevóban 30 év után ez lesz az első új gyár, valamint a Leoni vállalat legnagyobb szerbiai üzeme is egyben, ahol az egyik világelső autógyártó cég, a Mercedes számára készítenek majd kábeleket.

A szerb államfő ma elmondta, hogy a Leoni a Mercedes cég szükségleteit elégíti ki, ez pedig a biztonság jele Szerbia számára.

Vučić a Mercedes-Benz küldöttségével beszélgetve kiemelte, hogy minden házban ismerik a Mercedest, amely számunkra egy nagyon nagy márka. Ma kezdődött meg az a folyamat, amellyel Kraljevót visszahelyezzük a szerbiai ipari központok térképére, jelentette ki Vučić.

A szerb elnök megköszönte a Leoninak, hogy Szerbia legnagyobb munkaadója, mivel a cégnek már három gyára van az országban, most pedig épül a negyedik, legnagyobb üzeme, amely 45.000 négyzetméter termelési területtel és további 20.000 négyzetméter adminisztrációs területtel rendelkezik majd.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az EKB 0,1 százalékponttal csökkentette euróövezeti növekedési előrejelzését a fékező kockázatok erősödésére hivatkozva. Jelezte ugyanakkor, hogy minden monetáris politikai eszközzel rendelkezik az inflációs cél eléréséhez és a pénzügyi stabilitás fenntartásához. Mario Draghi, az EKB elnöke az alapkamat szinten...
2018. DECEMBER 13.
[ 16:15 ]
Szerbiában a kiskereskedelmi árak a múlt hónapban 0,3 százalékkal csökkentek az októberiekhez viszonyítva, míg a tavalyi év novemberéhez képest 1,9 százalékkal növekedtek – közölte a Köztársasági Statisztikai Hivatal.A novemberi deflációhoz mindenekelőtt az élelem és az alkoholmentes italok árának egy százalékos...
2018. DECEMBER 13.
[ 7:39 ]
Hivatalosan is jóváhagyta az Európai Unió következő évi költségvetését szerdán a két társjogalkotó szerv, az Európai Parlament (EP) és a tagállamok kormányait tömörítő tanács. Az elfogadott kompromisszumos egyezség értelmében az EU 2019-ben 165,8 milliárd euró erejéig vállalhat pénzügyi kötelezettségeket, és...
2018. DECEMBER 12.
[ 17:13 ]
Beolvasás folyamatban