Gazdaság
Vučić: Szerbia számára a biztonság jele, hogy a Mercedesnek termelhet
A Leoni vállalat megkezdte negyedik szerbiai kábelgyárának építkezését Kraljevóban

A Leoni vállalat ma Kraljevóban, Aleksandar Vučić szerb államfő jelenlétében, megkezdte negyedik szerbiai kábelgyárának építkezési munkálatait, ahol 5.000 személyt foglalkoztat majd.

Kraljevóban 30 év után ez lesz az első új gyár, valamint a Leoni vállalat legnagyobb szerbiai üzeme is egyben, ahol az egyik világelső autógyártó cég, a Mercedes számára készítenek majd kábeleket.

A szerb államfő ma elmondta, hogy a Leoni a Mercedes cég szükségleteit elégíti ki, ez pedig a biztonság jele Szerbia számára.

Vučić a Mercedes-Benz küldöttségével beszélgetve kiemelte, hogy minden házban ismerik a Mercedest, amely számunkra egy nagyon nagy márka. Ma kezdődött meg az a folyamat, amellyel Kraljevót visszahelyezzük a szerbiai ipari központok térképére, jelentette ki Vučić.

A szerb elnök megköszönte a Leoninak, hogy Szerbia legnagyobb munkaadója, mivel a cégnek már három gyára van az országban, most pedig épül a negyedik, legnagyobb üzeme, amely 45.000 négyzetméter termelési területtel és további 20.000 négyzetméter adminisztrációs területtel rendelkezik majd.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerbia 10 tonna aranyat vásárol - illusztráció
2019. MÁJUS 21.
[ 18:03 ]
Lassul, de erőteljes marad a magyar gazdaság növekedése idén és jövőre az OECD legfrissebb, kedden megjelent előrejelzése szerint. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) Gazdasági kilátások címmel fél évente megjelenő kiadványában azt jósolta, hogy az inflációs nyomások növekedésének...
2019. MÁJUS 21.
[ 11:30 ]
A Nemzetközi Valutaalap küldöttsége szerbiai látogatása alkalmával megállapította, hogy az idei gazdasági növekedés elérheti a legkevesebb 3,5 százalékot – jelentette ki Siniša Mali pénzügyminiszter. Siniša Mali az elektronikus banki szolgáltatásról rendezett konferencián elmondta, hogy az elmúlt időszakban 4,3...
2019. MÁJUS 20.
[ 21:37 ]
Legkésőbb június elején megjelenik a Kereskedelmi Bank (Komercijalna banka) privatizálására, illetve stratégiai partner felkutatására vonatkozó nyilvános felhívás, jelentette ki Siniša Mali pénzügyminiszter. Az állmnak 42 százalék körüli részesedése van a pénzintézetben. „Az állam fokozatosan kivonul a bankszektor...
2019. MÁJUS 20.
[ 14:11 ]
Beolvasás folyamatban