Gazdaság
Vučić: Szerbia számára a biztonság jele, hogy a Mercedesnek termelhet
A Leoni vállalat megkezdte negyedik szerbiai kábelgyárának építkezését Kraljevóban

A Leoni vállalat ma Kraljevóban, Aleksandar Vučić szerb államfő jelenlétében, megkezdte negyedik szerbiai kábelgyárának építkezési munkálatait, ahol 5.000 személyt foglalkoztat majd.

Kraljevóban 30 év után ez lesz az első új gyár, valamint a Leoni vállalat legnagyobb szerbiai üzeme is egyben, ahol az egyik világelső autógyártó cég, a Mercedes számára készítenek majd kábeleket.

A szerb államfő ma elmondta, hogy a Leoni a Mercedes cég szükségleteit elégíti ki, ez pedig a biztonság jele Szerbia számára.

Vučić a Mercedes-Benz küldöttségével beszélgetve kiemelte, hogy minden házban ismerik a Mercedest, amely számunkra egy nagyon nagy márka. Ma kezdődött meg az a folyamat, amellyel Kraljevót visszahelyezzük a szerbiai ipari központok térképére, jelentette ki Vučić.

A szerb elnök megköszönte a Leoninak, hogy Szerbia legnagyobb munkaadója, mivel a cégnek már három gyára van az országban, most pedig épül a negyedik, legnagyobb üzeme, amely 45.000 négyzetméter termelési területtel és további 20.000 négyzetméter adminisztrációs területtel rendelkezik majd.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Tavaly az uniós átlag háromszorosával növekedett a magyar gazdaság, ami azt mutatja, hogy az ország felzárkózási periódusban van, lehetőség van további munkahelyek teremtésére, béremelésekre és a fogyasztás bővülésére - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a legújabb GDP-adatokat kommentálva az M1...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 13:40 ]
Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter elmondta, hogy a minisztérium javaslata szerint hektáronként 60 liter üzemanyaggal támogatnák a földműveseket, de erről jövő héten döntenek. Nedimović az RTS-nek elmondta: holnap vitatják meg, hogy melyik modellt alkalmazzák majd az üzemanyag-támogatásra a...
2019. FEBRUÁR 13.
[ 15:36 ]
A héten kezdődik a magyar államadós-osztályzatok idei hitelminősítői vizsgálatsorozata. A három piacvezető nemzetközi hitelminősítő összesen hat felülvizsgálatot tervez 2019-ben – áll a távirati iroda összegző előrejelzésében. Az idei menetrendek alapján először a Standard & Poor’s pénzügyi szolgáltató...
2019. FEBRUÁR 11.
[ 9:48 ]
Beolvasás folyamatban