Gazdaság
Nagybecskereken: Új részleget avattak francia érdekeltségű Novares vállalatban
Betűméret:             

A nagybecskereki ipari övezetben ünnepélyesen átadták rendeltetésének a francia érdekeltségű Novares gazdasági társaság új, kibővített részlegét.

A szalagot együtt vágta át Pierre Boulet, a Novares vezérigazgatója, Siniša Mali pénzügyminiszter, Goran Knežević gazdasági miniszter, Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke, Frédéric Mondolini, Franciaország szerbiai nagykövete, valamint Čedomir Janjić, Nagybecskerek polgármestere.

"Ezzel az új részleggel egyharmadával növelték a Novares vállalat gyártókapacitását, évente egymillióval több autóalkatrészt állítanak majd elő. Szerbia az autóiparban mind fontosabb szerepet tölt be, ezért maradnak, és még erősítik a jelenlétüket a régióban" - mondta ismertetőjében Pierre Boulet.

A projektum több mint ötmillió euró értékű, amihez a támogatását a szerbiai és a tartományi kormány is biztosította. Az átadó ünnepségen Igor Mirović tartományi kormányfő elmondta, hogy Szerbiában a közép-bánáti régióban jutottak legtöbben munkához.

"Ezzel beindult a gazdasági fejlődés a régióban, új gyárak, új munkahelyek nyíltak Vajdaságban, mindez azt szolgálja, hogy egyenletes legyen a fejlődés, az embereket pedig arra ösztönözi, hogy a itthon maradjanak" - mondta Mirović.

Siniša Mali, pénzügyminiszter kiemelte, hogy tavaly 3000 munkahely nyílt Nagybecskereken, az idén pedig még 1600, és ez a növekedés továbbra is folytatódik, hiszen újabb óriáscégek érkeznek Nagybecskerekre.

"Ezek jó hírek Nagybecskerek számára, de ugyanúgy a bánáti régió, az egész ország számára is. A Noveres cég 2012-ben kezdte itt meg a munkát, és fontos, hogy bővítik a termelést, újabb munkások felvételére kell számítani. A szerbiai illetékesek pedig mindenben segítik az ilyen bővülő cégeket" - mondta Siniša Mali.

A Noveres cég 21 országban 42 gyárat működtet, 7 központban képezik ki a munkásokat, és a minél jobb együttműködés érdekében 17 központban működik az ügyfélszolgálatuk.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Márciusban javult, három havi csúcsot ért el a gazdasági hangulatindex mind az EU-ban, mind az euróövezetben, a foglalkoztatási kilátások mutatószáma pedig magas szinten stabilan tartotta magát az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága (DG ECFIN) szerdai jelentése szerint. Márciusban a gazdasági...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 12:38 ]
A kakaó ára továbbra is rekordokat dönt, a történelem során először lépte át a 9.000 dollárt (8.307 eurót) tonnánként, mert az alacsony kínálat megrengette a piacot. A kakaó Futures fajtái csak ebben a hónapban mintegy 50 százalékkal drágultak, és idén már több a duplájára nőtt az áruk. A rossz időjárás és a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 11:00 ]
A Szerbiai Villanygazdaság (EPS) elindította az EPS Uvid u račun nevet viselő mobilalkalmazást, amelyen keresztül a háztartások és a kisfogyasztók nagyon egyszerű módon, mobiltelefonon követhetik nyomon a villamosenergia-fogyasztásukat, fizethetik számlájukat, illetve ellenőrizhetik három évre visszamenőleg a havi tartozásukat...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 16:25 ]
Beolvasás folyamatban