Gazdaság
Zentai középiskolások nyerték a PénzSztár verseny Dél-Kárpát-medencei selejtezőjét

A zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Középiskola Atomcsibék nevű csapata nyerte az immár hatodik alkalommal meghirdetett PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozói Versenyének Dél-Kárpát-medencei selejtezőjét, és ezzel továbbjutott a november 22-én megrendezendő Kárpát-medencei középdöntőbe.

Az ország valamennyi megyéjére, sőt Erdély, a Felvidék és a Vajdaság magyarlakta területeire is kiterjedő középiskolás pénzügyi, gazdasági és vállalkozási verseny 6. évada október 11-én indult. Idén is több mint 1000 négyfős csapat nevezett, azaz több mint 4000 hazai és határon túli magyar középiskolás diák jelezte részvételi szándékát a játékos megmérettetésen. Közülük – a két internetes előselejtező összesített eredménye alapján – Budapesten, megyénként és határon túli területenként a legjobb 5-5 csapat vehetett részt a megyei selejtezőben, áll a PénzSztár Versenyközpont szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A Budapest Bank főtámogatásával és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kiemelt szakmai partnerségével megrendezett PénzSztár verseny nemcsak a versenyzők jelentős számát tekintve a legnagyobb pénzügyi, gazdasági, vállalkozási témájú középiskolás verseny Magyarországon, hanem a megvalósításban közreműködő szervezetek, szakemberek népes tábora miatt is, akik évről évre példaértékű összefogással teszik lehetővé a 6 fordulós verseny sikeres lebonyolítását. A több mint 70 támogató és együttműködő szervezet között vannak pénzügyi intézmények, gazdasági szereplők, szakmai szervezetek, valamint hazai és határon túli egyetemek. A játék szakmai tartalmának összeállításában és a versenyzők zsűrizésében a pénzügyi-gazdasági élet prominens képviselői vesznek részt.

A kezdeményezés fő célja, hogy felhívja a középiskolás fiatalok figyelmét a pénzügyi, gazdasági és vállalkozói ismeretek fontosságára, játékos formában mérje tudásukat és tovább bővítse műveltségüket, egyúttal olyan kompetenciákat (pl. csapatmunka, szövegértés, érvelés, prezentációs készség) is fejlesszen, melyek a 21. században szintén nélkülözhetetlenek.

A Szegedi Tudományegyetemen megrendezett selejtezőben az alábbi csapatok mérték össze a tudásukat: Ápolók (Egészségügyi Középiskola, Magyarkanizsa), Atomcsibék (Közgazdasági és Kereskedelmi Középiskola, Zenta), Babcsírák (Közgazdasági és Kereskedelmi Középiskola, Zenta), Kitti angyalai (Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola, Szabadka), Pénzhajhászok (Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola, Szabadka).

A résztvevő csapatok közül az Atomcsibék jutottak tovább a regionális középdöntőbe.

A november 22-én, 8 helyszínen párhuzamosan megrendezendő regionális középdöntőben összesen 40 csapat mérheti össze a tudását. Közülük a legjobb 7 hazai és 1 határon túli csapat kap meghívást a november 28-i budapesti elődöntőbe, majd végül a legsikeresebb 5 team mérkőzhet meg egymással december 13-án, a Magyar Nemzeti Múzeumban tartandó országos döntőben. A győztes csapat tagjai idén is elnyerik a verseny fődíjait, a Budapest Banktól fejenként 100-100 ezer forintot, részvételi lehetőséget a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központja által szervezett szakmai képzésen, valamint a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége által felajánlott egy-egy okostelefont, de az országos döntő többi résztvevőjére is értékes ajándékok és tudásalapú szakmai díjak várnak.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Tanár
2018. NOVEMBER 9. [ 17:16 ]

...Ápolók (Egészségügyi Középiskola, Magyarkanizsa) ... Tudásom szerint Magyarkanizsán nincs Egészségügyi Középiskola, csak állategészségügyi szak létezik a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontban


A csődbiztosok kinevezésével foglalkozó ügynökség (ALSU) meghirdette a szabadkai November 29. Húsáru- és Konzervgyár vagyonának eladását. A kikiáltási ár 59 millió dinár, írja a 021.rs portál. Az üzemnek több épülete van Kispiacon, de csődeljárás alatt, illetve 58 hektár földje. Azoknak, akik részt szeretnének...
2019. MÁRCIUS 22.
[ 22:02 ]
Párizs a világ legdrágább városa - igaz, a megtisztelő címen osztoznia kell Szingapúrral és Hong Kongal is, legalábbis a The Economist Intelligence Unit's (EIU) 2019-es felmérése szerint. Nem meglepő, hogy a francia főváros az élen végzett, mivel 2003 óta minden évben a top 10-be került - mondta a jelentés szerzője,...
2019. MÁRCIUS 22.
[ 9:10 ]
A munkaadóknak kínált támogatási lehetőségekről tartottak tájékoztató előadást ma délután a zentai Városházán a községbeli vállalkolatok képviselői számára a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat illetékesei. Jelena Mitrović, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nagykikindai fiókintézetének igazgatója kiemelte, a...
2019. MÁRCIUS 21.
[ 21:42 ]
Beolvasás folyamatban