Gazdaság
Zentai középiskolások nyerték a PénzSztár verseny Dél-Kárpát-medencei selejtezőjét

A zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Középiskola Atomcsibék nevű csapata nyerte az immár hatodik alkalommal meghirdetett PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozói Versenyének Dél-Kárpát-medencei selejtezőjét, és ezzel továbbjutott a november 22-én megrendezendő Kárpát-medencei középdöntőbe.

Az ország valamennyi megyéjére, sőt Erdély, a Felvidék és a Vajdaság magyarlakta területeire is kiterjedő középiskolás pénzügyi, gazdasági és vállalkozási verseny 6. évada október 11-én indult. Idén is több mint 1000 négyfős csapat nevezett, azaz több mint 4000 hazai és határon túli magyar középiskolás diák jelezte részvételi szándékát a játékos megmérettetésen. Közülük – a két internetes előselejtező összesített eredménye alapján – Budapesten, megyénként és határon túli területenként a legjobb 5-5 csapat vehetett részt a megyei selejtezőben, áll a PénzSztár Versenyközpont szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A Budapest Bank főtámogatásával és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kiemelt szakmai partnerségével megrendezett PénzSztár verseny nemcsak a versenyzők jelentős számát tekintve a legnagyobb pénzügyi, gazdasági, vállalkozási témájú középiskolás verseny Magyarországon, hanem a megvalósításban közreműködő szervezetek, szakemberek népes tábora miatt is, akik évről évre példaértékű összefogással teszik lehetővé a 6 fordulós verseny sikeres lebonyolítását. A több mint 70 támogató és együttműködő szervezet között vannak pénzügyi intézmények, gazdasági szereplők, szakmai szervezetek, valamint hazai és határon túli egyetemek. A játék szakmai tartalmának összeállításában és a versenyzők zsűrizésében a pénzügyi-gazdasági élet prominens képviselői vesznek részt.

A kezdeményezés fő célja, hogy felhívja a középiskolás fiatalok figyelmét a pénzügyi, gazdasági és vállalkozói ismeretek fontosságára, játékos formában mérje tudásukat és tovább bővítse műveltségüket, egyúttal olyan kompetenciákat (pl. csapatmunka, szövegértés, érvelés, prezentációs készség) is fejlesszen, melyek a 21. században szintén nélkülözhetetlenek.

A Szegedi Tudományegyetemen megrendezett selejtezőben az alábbi csapatok mérték össze a tudásukat: Ápolók (Egészségügyi Középiskola, Magyarkanizsa), Atomcsibék (Közgazdasági és Kereskedelmi Középiskola, Zenta), Babcsírák (Közgazdasági és Kereskedelmi Középiskola, Zenta), Kitti angyalai (Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola, Szabadka), Pénzhajhászok (Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola, Szabadka).

A résztvevő csapatok közül az Atomcsibék jutottak tovább a regionális középdöntőbe.

A november 22-én, 8 helyszínen párhuzamosan megrendezendő regionális középdöntőben összesen 40 csapat mérheti össze a tudását. Közülük a legjobb 7 hazai és 1 határon túli csapat kap meghívást a november 28-i budapesti elődöntőbe, majd végül a legsikeresebb 5 team mérkőzhet meg egymással december 13-án, a Magyar Nemzeti Múzeumban tartandó országos döntőben. A győztes csapat tagjai idén is elnyerik a verseny fődíjait, a Budapest Banktól fejenként 100-100 ezer forintot, részvételi lehetőséget a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központja által szervezett szakmai képzésen, valamint a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége által felajánlott egy-egy okostelefont, de az országos döntő többi résztvevőjére is értékes ajándékok és tudásalapú szakmai díjak várnak.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Tanár
2018. NOVEMBER 9. [ 17:16 ]

...Ápolók (Egészségügyi Középiskola, Magyarkanizsa) ... Tudásom szerint Magyarkanizsán nincs Egészségügyi Középiskola, csak állategészségügyi szak létezik a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontban


A német húsipari óriás, a Tönnies ismét elhalasztotta Szerbiába jövetelét és kérdés, hogy egyáltalán megnyitja-e itteni üzemét.A német befektető most újabb egy évvel elhalasztotta szerbiai üzemének megnyitását, az ok most az afrikai sertéspestis, amely a környező országokban megjelent.A cégnek nem ez az első...
2018. NOVEMBER 11.
[ 16:45 ]
Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) nem változtatott az irányadó 2,00-2,25 százalékos dollárkamat-sávon szerdai-csütörtöki kamatdöntő ülésén. A Fed monetáris politikai testülete, a nyílt piaci bizottság (Federal Open Market Committee, FOMC) kétnapos ülésén meghozott döntés összhangban volt a...
2018. NOVEMBER 8.
[ 21:00 ]
A globális intézményi befektetői közösség a kereskedelmi háborúkat tartja a legnagyobb világgazdasági kockázatnak, de egyre többen számolnak a világgazdasági növekedés esetleges meredek ívű lassulásával is. Az egyik legtekintélyesebb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, az Oxford Economics 188 nagyvállalatot és...
2018. NOVEMBER 8.
[ 18:17 ]
Beolvasás folyamatban