Gazdaság
Egy hónap alatt mintegy hét dinárral csökkent az üzemanyag ára

Szerbiában az elmúlt hónapban mintegy hét dinárral, pontosabban 7,7 dinárral csökkent a benzin és 5,5 dinárral az eurodízel ára, közölte a Szerbiai Kőolajtársaságok Egyesülete (UNKS).

Az üzemanyag kiskereskedelmi árának csökkenése összhangban van a világpiaci árak csökkenésével, mondta Tomislav Mićović, az UNKS főtitkára.

„Az elmúlt egy hónapban a benzin literenkénti kiskereskedelmi ára elérte a 157,9 dinárt, ma ez 150,2 dinár. Az eurodízel pedig 169,9 dinárba került, ezzel szembe ma az ára 164,4 dinár”, mondta Mićović.

A főtitkár szerint nem lehet tudni, hogy hogyan alakul az üzemanyag ára az elkövetkező időszakban, mivel világviszonylatban nagyon hullámzóak a politikai viszonyok.

A kőolaj ára tegnap öt százalékkal növekedett, miután az USA és Kína háromhónapos békét kötött a két ország közötti kereskedelmi háborúban, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Tavaly az uniós átlag háromszorosával növekedett a magyar gazdaság, ami azt mutatja, hogy az ország felzárkózási periódusban van, lehetőség van további munkahelyek teremtésére, béremelésekre és a fogyasztás bővülésére - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a legújabb GDP-adatokat kommentálva az M1...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 13:40 ]
Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter elmondta, hogy a minisztérium javaslata szerint hektáronként 60 liter üzemanyaggal támogatnák a földműveseket, de erről jövő héten döntenek. Nedimović az RTS-nek elmondta: holnap vitatják meg, hogy melyik modellt alkalmazzák majd az üzemanyag-támogatásra a...
2019. FEBRUÁR 13.
[ 15:36 ]
A héten kezdődik a magyar államadós-osztályzatok idei hitelminősítői vizsgálatsorozata. A három piacvezető nemzetközi hitelminősítő összesen hat felülvizsgálatot tervez 2019-ben – áll a távirati iroda összegző előrejelzésében. Az idei menetrendek alapján először a Standard & Poor’s pénzügyi szolgáltató...
2019. FEBRUÁR 11.
[ 9:48 ]
Beolvasás folyamatban