Gazdaság
Egy hónap alatt mintegy hét dinárral csökkent az üzemanyag ára

Szerbiában az elmúlt hónapban mintegy hét dinárral, pontosabban 7,7 dinárral csökkent a benzin és 5,5 dinárral az eurodízel ára, közölte a Szerbiai Kőolajtársaságok Egyesülete (UNKS).

Az üzemanyag kiskereskedelmi árának csökkenése összhangban van a világpiaci árak csökkenésével, mondta Tomislav Mićović, az UNKS főtitkára.

„Az elmúlt egy hónapban a benzin literenkénti kiskereskedelmi ára elérte a 157,9 dinárt, ma ez 150,2 dinár. Az eurodízel pedig 169,9 dinárba került, ezzel szembe ma az ára 164,4 dinár”, mondta Mićović.

A főtitkár szerint nem lehet tudni, hogy hogyan alakul az üzemanyag ára az elkövetkező időszakban, mivel világviszonylatban nagyon hullámzóak a politikai viszonyok.

A kőolaj ára tegnap öt százalékkal növekedett, miután az USA és Kína háromhónapos békét kötött a két ország közötti kereskedelmi háborúban, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerbia 10 tonna aranyat vásárol - illusztráció
2019. MÁJUS 21.
[ 18:03 ]
Legkésőbb június elején megjelenik a Kereskedelmi Bank (Komercijalna banka) privatizálására, illetve stratégiai partner felkutatására vonatkozó nyilvános felhívás, jelentette ki Siniša Mali pénzügyminiszter. Az állmnak 42 százalék körüli részesedése van a pénzintézetben. „Az állam fokozatosan kivonul a bankszektor...
2019. MÁJUS 20.
[ 14:11 ]
Szlovákiában tervezi gyártan elektromos kisautó modelljeit a Volkswagen az Automotive News Europe hírportál német Handelsblatt lap jelentését idéző beszámolója szerint. A Handelsblatt értesülése szerint a Volkswagen a VW Up, Skoda Citigo és Seat Mii modelleket gyártó pozsonyi üzemében készül gyártani az új...
2019. MÁJUS 20.
[ 10:25 ]
A Google amerikai távközlési vállalat felfüggeszti több együttműködését a kínai Huawei óriásvállalattal, utóbbi ezentúl például nem férhet hozzá az Android operációs rendszer frissítéseihez és az új verziókhoz - jelentette New Yorkból a brit hírügynökség bennfentes forrásra hivatkozva helyi idő szerint...
2019. MÁJUS 20.
[ 8:19 ]
Beolvasás folyamatban