Gazdaság
Egy hónap alatt mintegy hét dinárral csökkent az üzemanyag ára

Szerbiában az elmúlt hónapban mintegy hét dinárral, pontosabban 7,7 dinárral csökkent a benzin és 5,5 dinárral az eurodízel ára, közölte a Szerbiai Kőolajtársaságok Egyesülete (UNKS).

Az üzemanyag kiskereskedelmi árának csökkenése összhangban van a világpiaci árak csökkenésével, mondta Tomislav Mićović, az UNKS főtitkára.

„Az elmúlt egy hónapban a benzin literenkénti kiskereskedelmi ára elérte a 157,9 dinárt, ma ez 150,2 dinár. Az eurodízel pedig 169,9 dinárba került, ezzel szembe ma az ára 164,4 dinár”, mondta Mićović.

A főtitkár szerint nem lehet tudni, hogy hogyan alakul az üzemanyag ára az elkövetkező időszakban, mivel világviszonylatban nagyon hullámzóak a politikai viszonyok.

A kőolaj ára tegnap öt százalékkal növekedett, miután az USA és Kína háromhónapos békét kötött a két ország közötti kereskedelmi háborúban, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerbiában a kiskereskedelmi árak a múlt hónapban 0,3 százalékkal csökkentek az októberiekhez viszonyítva, míg a tavalyi év novemberéhez képest 1,9 százalékkal növekedtek – közölte a Köztársasági Statisztikai Hivatal.A novemberi deflációhoz mindenekelőtt az élelem és az alkoholmentes italok árának egy százalékos...
2018. DECEMBER 13.
[ 7:39 ]
Hivatalosan is jóváhagyta az Európai Unió következő évi költségvetését szerdán a két társjogalkotó szerv, az Európai Parlament (EP) és a tagállamok kormányait tömörítő tanács. Az elfogadott kompromisszumos egyezség értelmében az EU 2019-ben 165,8 milliárd euró erejéig vállalhat pénzügyi kötelezettségeket, és...
2018. DECEMBER 12.
[ 17:13 ]
A nagybecskereki gazdasági bíróság kihirdette a csődöt az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban.Ljiljana Popov, csődbíró a végzés indoklásában közölte, hogy a csődeljárás idén október 30-án indult.Az első hitelezői tárgyaláson, amelyet december 7-én tartottak, a hitelezők, akiknek a követelése több...
2018. DECEMBER 11.
[ 13:41 ]
Beolvasás folyamatban