Gazdaság
Mali: Szerbia törlesztette 890 millió eurós adósságát

Szerbia törlesztette az 1 milliárd és 30 millió dolláros, illetve 890 millió eurós adósságát, közölte Siniša Mali pénzügyminiszter a szerb parlamentben.

Mali elmondta, hogy a régi adósság törlesztéséhez nem vettek fel újabb kölcsönöket, hanem az év közben megspórolt pénzből fizették vissza azt.

Zoran Živković, az Új Párt képviselője azt kérdezte a minisztertől, hogy arról az adósságról van-e szó, amelybe 2013-ban keveredett az ország, de azt is megkérdezte, hogy mekkora az abszolút közadósság mértéke, és mit tervez a kormány annak érdekében, hogy visszaállítsa azt a 2004-es szintre, amikor 9 milliárd euró volt a közadósság.

Mali kijelentette, hogy a közadósságot 1,03 milliárd dollárral csökkentették, illetve két százalékponttal, így az a GDP 56,1 százalékáról 54,1 százalékra csökkent.

A pénzügyminiszter értékelése szerint az, hogy két százalékkal csökkentették az adósságot, és hogy csökkent a munkanélküliség, azt mutatja, hogy Szerbia jó úton halad, a gazdasági felépülés és fejlődés útján. (N1)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerbia 10 tonna aranyat vásárol - illusztráció
2019. MÁJUS 21.
[ 18:03 ]
Legkésőbb június elején megjelenik a Kereskedelmi Bank (Komercijalna banka) privatizálására, illetve stratégiai partner felkutatására vonatkozó nyilvános felhívás, jelentette ki Siniša Mali pénzügyminiszter. Az állmnak 42 százalék körüli részesedése van a pénzintézetben. „Az állam fokozatosan kivonul a bankszektor...
2019. MÁJUS 20.
[ 14:11 ]
Szlovákiában tervezi gyártan elektromos kisautó modelljeit a Volkswagen az Automotive News Europe hírportál német Handelsblatt lap jelentését idéző beszámolója szerint. A Handelsblatt értesülése szerint a Volkswagen a VW Up, Skoda Citigo és Seat Mii modelleket gyártó pozsonyi üzemében készül gyártani az új...
2019. MÁJUS 20.
[ 10:25 ]
A Google amerikai távközlési vállalat felfüggeszti több együttműködését a kínai Huawei óriásvállalattal, utóbbi ezentúl például nem férhet hozzá az Android operációs rendszer frissítéseihez és az új verziókhoz - jelentette New Yorkból a brit hírügynökség bennfentes forrásra hivatkozva helyi idő szerint...
2019. MÁJUS 20.
[ 8:19 ]
Beolvasás folyamatban