Gazdaság
Mali: Szerbia törlesztette 890 millió eurós adósságát

Szerbia törlesztette az 1 milliárd és 30 millió dolláros, illetve 890 millió eurós adósságát, közölte Siniša Mali pénzügyminiszter a szerb parlamentben.

Mali elmondta, hogy a régi adósság törlesztéséhez nem vettek fel újabb kölcsönöket, hanem az év közben megspórolt pénzből fizették vissza azt.

Zoran Živković, az Új Párt képviselője azt kérdezte a minisztertől, hogy arról az adósságról van-e szó, amelybe 2013-ban keveredett az ország, de azt is megkérdezte, hogy mekkora az abszolút közadósság mértéke, és mit tervez a kormány annak érdekében, hogy visszaállítsa azt a 2004-es szintre, amikor 9 milliárd euró volt a közadósság.

Mali kijelentette, hogy a közadósságot 1,03 milliárd dollárral csökkentették, illetve két százalékponttal, így az a GDP 56,1 százalékáról 54,1 százalékra csökkent.

A pénzügyminiszter értékelése szerint az, hogy két százalékkal csökkentették az adósságot, és hogy csökkent a munkanélküliség, azt mutatja, hogy Szerbia jó úton halad, a gazdasági felépülés és fejlődés útján. (N1)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Tavaly az uniós átlag háromszorosával növekedett a magyar gazdaság, ami azt mutatja, hogy az ország felzárkózási periódusban van, lehetőség van további munkahelyek teremtésére, béremelésekre és a fogyasztás bővülésére - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a legújabb GDP-adatokat kommentálva az M1...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 13:40 ]
Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter elmondta, hogy a minisztérium javaslata szerint hektáronként 60 liter üzemanyaggal támogatnák a földműveseket, de erről jövő héten döntenek. Nedimović az RTS-nek elmondta: holnap vitatják meg, hogy melyik modellt alkalmazzák majd az üzemanyag-támogatásra a...
2019. FEBRUÁR 13.
[ 15:36 ]
A héten kezdődik a magyar államadós-osztályzatok idei hitelminősítői vizsgálatsorozata. A három piacvezető nemzetközi hitelminősítő összesen hat felülvizsgálatot tervez 2019-ben – áll a távirati iroda összegző előrejelzésében. Az idei menetrendek alapján először a Standard & Poor’s pénzügyi szolgáltató...
2019. FEBRUÁR 11.
[ 9:48 ]
Beolvasás folyamatban