Gazdaság
Mali: Szerbia törlesztette 890 millió eurós adósságát

Szerbia törlesztette az 1 milliárd és 30 millió dolláros, illetve 890 millió eurós adósságát, közölte Siniša Mali pénzügyminiszter a szerb parlamentben.

Mali elmondta, hogy a régi adósság törlesztéséhez nem vettek fel újabb kölcsönöket, hanem az év közben megspórolt pénzből fizették vissza azt.

Zoran Živković, az Új Párt képviselője azt kérdezte a minisztertől, hogy arról az adósságról van-e szó, amelybe 2013-ban keveredett az ország, de azt is megkérdezte, hogy mekkora az abszolút közadósság mértéke, és mit tervez a kormány annak érdekében, hogy visszaállítsa azt a 2004-es szintre, amikor 9 milliárd euró volt a közadósság.

Mali kijelentette, hogy a közadósságot 1,03 milliárd dollárral csökkentették, illetve két százalékponttal, így az a GDP 56,1 százalékáról 54,1 százalékra csökkent.

A pénzügyminiszter értékelése szerint az, hogy két százalékkal csökkentették az adósságot, és hogy csökkent a munkanélküliség, azt mutatja, hogy Szerbia jó úton halad, a gazdasági felépülés és fejlődés útján. (N1)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerbiában a kiskereskedelmi árak a múlt hónapban 0,3 százalékkal csökkentek az októberiekhez viszonyítva, míg a tavalyi év novemberéhez képest 1,9 százalékkal növekedtek – közölte a Köztársasági Statisztikai Hivatal.A novemberi deflációhoz mindenekelőtt az élelem és az alkoholmentes italok árának egy százalékos...
2018. DECEMBER 13.
[ 7:39 ]
Hivatalosan is jóváhagyta az Európai Unió következő évi költségvetését szerdán a két társjogalkotó szerv, az Európai Parlament (EP) és a tagállamok kormányait tömörítő tanács. Az elfogadott kompromisszumos egyezség értelmében az EU 2019-ben 165,8 milliárd euró erejéig vállalhat pénzügyi kötelezettségeket, és...
2018. DECEMBER 12.
[ 17:13 ]
A nagybecskereki gazdasági bíróság kihirdette a csődöt az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban.Ljiljana Popov, csődbíró a végzés indoklásában közölte, hogy a csődeljárás idén október 30-án indult.Az első hitelezői tárgyaláson, amelyet december 7-én tartottak, a hitelezők, akiknek a követelése több...
2018. DECEMBER 11.
[ 13:41 ]
Beolvasás folyamatban