Gazdaság
Digitalizálódik a kiskereskedelem is!

A kiskereskedelem az utóbbi időben nagy mértékben megváltozni látszik. A technológiai fejlődés ugyanis ide is betette lábát és megreformálta az adásvételeket. A vásárlók kegyeiért folytatott harcban pedig a gyorsan korszerűsödő cégek tudtak legelőször, az ügyfeleik pénztárcájából nagyobb összegeket is meríteni. A digitalizáció és a high-tech termékek fokozatosan helyezték át a vásárlási szokásokat a bolti kasszáktól a webáruházakba és a polcokról a virtuális térbe.

Bár már most is hódítanak az internetes vásárlások, a szakértők az elkövetkezendő évekre radikális változásokat jósolnak. Ezek a fejlődések pedig nem csak a fővárosban és megyeszékhelyeken fognak bekövetkezni, hanem országosan, így a vidéki településeken és akár a kisebb falukban is. Ma Magyarországon közel 15.000 webáruház üzemelhet, amelynek több, mint a fele bérelhető rendszert használ, több, mint 40% pedig ingyenes webshop motorokat és 5% alatti az egyedileg fejlesztett webáruházak száma.

A legsikeresebb hazai, online kiskereskedelmi szereplők

A GKI Digital 2015 óta, minden évben, több alkalommal is nyilvánosságra hozza a hazai online élet legsikeresebb webes kiskereskedőit. Ezek a statisztikai adatok pontos kivetülést tartalmaznak, a lakosság vásárlási szokásairól és az interneten elköltött óriási pénzösszegekről. Érdekes információ, hogy a TOP 10 webáruházban elköltött lakossági pénzösszeg elérte egy év alatta a nettó 135 milliárd forintot. Így pedig elmondható, hogy a modernizált, internetes vásárlás lassan eléri a hazai kiskereskedelmi pénzforgalom 40 százalékát.

Csak a netes vásárlásokkal, tavaly 5,5 millió sikeres tranzakció valósult meg, azaz öt és fél millió online rendelést hajtottak végre és egyenlítettek ki. A legnagyobb hazai webáruház ismét, mint négy év óta mindig, az Extreme Digital volt, akit az eMAG követett, majd a MediaMarkt zárta a toplistát. A negyedik legsikeresebb online kereskedő a TESCO, a 220volt és az iPon volt, akiket a MALL, az alza és az AQUA követett. A TOP 10-es listát pedig a LibriBookline zárta. Ebből pedig látható, hogy az elektronikai gépek, a háztartási nagygépek, az élelmiszer és a könyvek a legnépszerűbb termékek a lakosság körében.

A boltokat vonalkódolvasók lendítik fel!

Még az online kereskedelem egyértelműen a webáruházaknak és a webfejlesztőknek köszönhető, addig a fizikai üzletek a különböző vonalkódolvasókkal gyorsították meg az adásvételi folyamatokat. A cégtulajdonosok számos technológiai újítást alkalmaznak, hogy biztonságosabbá, gyorsabbá és jövedelmezőbbé tegyék vállalkozásukat. Így ma már nem csak a modern kamerarendszer, a sokrétű biztonsági beléptető rendszer, hanem az Ident vonalkódolvasó kínálata is a modernizációt hivatott segíteni. Az Ident vonalkódolvasók segítségével könnyen, gyorsan és hatékonyan lehet a raktározási és az értékesítési folyamatokat vezérelni. A különböző feladatokhoz különböző változatokat vásárolhatunk, így biztosan minden kiskereskedelmi egység megtalálja a saját vállalkozásához leginkább illőt.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Hétfőtől kereskednek az MKB Bank Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT). Az MKB-részvények bevezetési ára 1972 forint, a papírokat a standard kategóriában jegyzik a tőzsde honlapján közzétett tájékoztatás szerint. Az MKB 100 millió darab, egyenként ezer forint névértékű, a teljes alaptőkét...
2019. JÚNIUS 17.
[ 7:15 ]
Szeptemberben jelentősen növekedni fog a minimálbér, az év végén pedig a közalkalmazotti bérek és a nyugdíjak összege is emelkedik, jelentette be Siniša Mali szerb pénzügyminiszter. A tárcavezető kiemelte: Szerbia az év első felében 17 százalékkal növelte a külföldi befektetések arányát, beruházás szempontjából...
2019. JÚNIUS 14.
[ 22:32 ]
A szerbiai háztartások átlagos havi bevétele 65 872 dinár, ami éves szinten névlegesen 5,4 százalékkal magasabb, míg az átlagos havi kiadások összege, ami 66 064 dinár, vagyis 3,8 százalékkal magasabb, mint 2018-ban, közölte a Köztársasági Statisztikai Intézet. Ez azt jelenti, hogy az év első negyedében a...
2019. JÚNIUS 14.
[ 14:30 ]
Beolvasás folyamatban