Gazdaság
Digitalizálódik a kiskereskedelem is!

A kiskereskedelem az utóbbi időben nagy mértékben megváltozni látszik. A technológiai fejlődés ugyanis ide is betette lábát és megreformálta az adásvételeket. A vásárlók kegyeiért folytatott harcban pedig a gyorsan korszerűsödő cégek tudtak legelőször, az ügyfeleik pénztárcájából nagyobb összegeket is meríteni. A digitalizáció és a high-tech termékek fokozatosan helyezték át a vásárlási szokásokat a bolti kasszáktól a webáruházakba és a polcokról a virtuális térbe.

Bár már most is hódítanak az internetes vásárlások, a szakértők az elkövetkezendő évekre radikális változásokat jósolnak. Ezek a fejlődések pedig nem csak a fővárosban és megyeszékhelyeken fognak bekövetkezni, hanem országosan, így a vidéki településeken és akár a kisebb falukban is. Ma Magyarországon közel 15.000 webáruház üzemelhet, amelynek több, mint a fele bérelhető rendszert használ, több, mint 40% pedig ingyenes webshop motorokat és 5% alatti az egyedileg fejlesztett webáruházak száma.

A legsikeresebb hazai, online kiskereskedelmi szereplők

A GKI Digital 2015 óta, minden évben, több alkalommal is nyilvánosságra hozza a hazai online élet legsikeresebb webes kiskereskedőit. Ezek a statisztikai adatok pontos kivetülést tartalmaznak, a lakosság vásárlási szokásairól és az interneten elköltött óriási pénzösszegekről. Érdekes információ, hogy a TOP 10 webáruházban elköltött lakossági pénzösszeg elérte egy év alatta a nettó 135 milliárd forintot. Így pedig elmondható, hogy a modernizált, internetes vásárlás lassan eléri a hazai kiskereskedelmi pénzforgalom 40 százalékát.

Csak a netes vásárlásokkal, tavaly 5,5 millió sikeres tranzakció valósult meg, azaz öt és fél millió online rendelést hajtottak végre és egyenlítettek ki. A legnagyobb hazai webáruház ismét, mint négy év óta mindig, az Extreme Digital volt, akit az eMAG követett, majd a MediaMarkt zárta a toplistát. A negyedik legsikeresebb online kereskedő a TESCO, a 220volt és az iPon volt, akiket a MALL, az alza és az AQUA követett. A TOP 10-es listát pedig a LibriBookline zárta. Ebből pedig látható, hogy az elektronikai gépek, a háztartási nagygépek, az élelmiszer és a könyvek a legnépszerűbb termékek a lakosság körében.

A boltokat vonalkódolvasók lendítik fel!

Még az online kereskedelem egyértelműen a webáruházaknak és a webfejlesztőknek köszönhető, addig a fizikai üzletek a különböző vonalkódolvasókkal gyorsították meg az adásvételi folyamatokat. A cégtulajdonosok számos technológiai újítást alkalmaznak, hogy biztonságosabbá, gyorsabbá és jövedelmezőbbé tegyék vállalkozásukat. Így ma már nem csak a modern kamerarendszer, a sokrétű biztonsági beléptető rendszer, hanem az Ident vonalkódolvasó kínálata is a modernizációt hivatott segíteni. Az Ident vonalkódolvasók segítségével könnyen, gyorsan és hatékonyan lehet a raktározási és az értékesítési folyamatokat vezérelni. A különböző feladatokhoz különböző változatokat vásárolhatunk, így biztosan minden kiskereskedelmi egység megtalálja a saját vállalkozásához leginkább illőt.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Varga Mihály pénzügyminiszter ismertetése szerint a tavalyi gazdasági növekedés 4,6 százalék lehetett az előzetes számok tükrében, miközben az uniós módszertan szerint számolt GDP-arányos államháztartási hiány 2 százalék körüli szinten maradt, ami kedvezőbb a múlt évre tervezett 2,4 százalékosnál. Budapesti...
2019. JANUÁR 11.
[ 15:44 ]
Tavaly egy bank sem ment csődbe az Egyesült Államokban. 2006 óta nem történt ilyen. Mióta az amerikai betétbiztosító, az FDIC megalakult 1933-ban, alig három évben fordult elő, hogy egy pénzintézet sem ment csődbe az országban - számol be a CNBC a Calculated Risk adatai alapján.A Bloomberg adataiból kiderül, hogy nemcsak nem...
2019. JANUÁR 11.
[ 8:57 ]
„Nem érték el céljaikat a nyugat-európai balliberális politikusok és szakszervezetek, nem csomag többé a mobilitási csomag. A kelet-európai fuvarozók számára kedvező döntés született ma a közlekedési szakbizottsági szavazás során, megbukott ugyanis a sofőrökre vonatkozó kiküldetés irányelv és a kabinban alvás...
2019. JANUÁR 10.
[ 22:19 ]
Beolvasás folyamatban