Gazdaság
Deli Andor: Nem csomag többé a mobilitási csomag!

„Nem érték el céljaikat a nyugat-európai balliberális politikusok és szakszervezetek, nem csomag többé a mobilitási csomag. A kelet-európai fuvarozók számára kedvező döntés született ma a közlekedési szakbizottsági szavazás során, megbukott ugyanis a sofőrökre vonatkozó kiküldetés irányelv és a kabinban alvás tilalmának javaslata az Európai Parlamentben”- hangsúlyozta Deli Andor fideszes EP-képviselő a szavazást követően.

„Az elvetett javaslat figyelmen kívül hagyta több tízezer közép- és kelet-európai kis- és középvállalkozás érdekeit. A fuvarozás egyike azon kevés területnek, ahol régiónk vállalatai valamennyi versenyelőnnyel rendelkeznek. A nyugati szakszervezetek és politikusok azonban ezt nem nézik jó szemmel, a szociális védelem álcája mögé bújva igyekeznek protekcionista intézkedéseket hozni. Bár azt állítják, hogy a sofőrök érdekeit védik, javaslataikkal több százezer sofőr munkahelye és családjaik megélhetése kerülhetett volna veszélybe!” - hívta fel a figyelmet Deli Andor, az ún. „posting lex specialis” néppárti felelőse.

„2018 decemberében a Közlekedési Tanács (Európai Unió Tanácsa) ülésén már láthattuk a ’csak azért se fuvarozgassanak errefelé magyar, lengyel, bolgár, román kamionok’ hozzáállást, ahol a nyugati tagállamok kilenc ellenében és egy tartózkodás mellett fogadták el a javaslatot kiegészítve egy-egy régiónkbeli ország támogatásával. Most e szerencsétlen eredmény európai parlamenti megismétlődését sikerült megakadályoznunk” - emelte ki a fideszes politikus.

„A nyugati ’megmondó’ politikusok nem tudták véghezvinni a szakszervezetek támogatásával megalkotott tervüket, melyben szociális köntösbe bújtatott protekcionista-populista indíttatású intézkedések bújtak meg. A mobilitási csomag szétesésével azonban újra bizonytalanság és kedvezőtlen nemzeti intézkedések várhatóak a fuvarozási piacon. Láthatjuk mi történik, amikor a nyugati balliberális elit erővel, a józan ész nélkül próbál döntéseket elfogadtatni. A mai napon egy hosszadalmas és nehéz folyamatban sikerült elkerülnünk a legrosszabb forgatókönyv megvalósulását. A harc azonban nem ért véget, a Fidesz európai parlamenti képviselőjeként pedig a jövőben is mindent megteszek a magyar fuvarozók érdekeinek védelméért” - értékelte Deli a mai szavazás eredményét.

Mint ismeretes, az Európai Parlament Közlekedési és Turisztikai Bizottsága (TRAN) azt követően szavazott ismét a jogszabálytervezetről, hogy a már egyszer elfogadott, közép- és kelet-európai országok, így hazánk számára is kedvező szöveget 2018 júliusában a strasbourgi plenáris ülésen a nyugati politikai hatalmak képviselői megvétózták és újratárgyalásra visszautalták az illetékes közlekedési szakbizottságba.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Varga Mihály pénzügyminiszter ismertetése szerint a tavalyi gazdasági növekedés 4,6 százalék lehetett az előzetes számok tükrében, miközben az uniós módszertan szerint számolt GDP-arányos államháztartási hiány 2 százalék körüli szinten maradt, ami kedvezőbb a múlt évre tervezett 2,4 százalékosnál. Budapesti...
2019. JANUÁR 11.
[ 15:44 ]
Tavaly egy bank sem ment csődbe az Egyesült Államokban. 2006 óta nem történt ilyen. Mióta az amerikai betétbiztosító, az FDIC megalakult 1933-ban, alig három évben fordult elő, hogy egy pénzintézet sem ment csődbe az országban - számol be a CNBC a Calculated Risk adatai alapján.A Bloomberg adataiból kiderül, hogy nemcsak nem...
2019. JANUÁR 11.
[ 8:57 ]
A török parlament ratifikálta az új szabadkereskedelmi egyezményt Szerbia és Törökország között, ezzel pedig lehetővé vált, hogy több termék kerüljön a két ország közötti vámmentes kereskedelmi rendszerbe, nyilatkozta a Tanjugnak Rasim Ljajić szerb kereskedelmi miniszter.Az új szabadkereskedelmi egyezménynek...
2019. JANUÁR 10.
[ 17:36 ]
Beolvasás folyamatban