Gazdaság
Deli Andor: Nem csomag többé a mobilitási csomag!

„Nem érték el céljaikat a nyugat-európai balliberális politikusok és szakszervezetek, nem csomag többé a mobilitási csomag. A kelet-európai fuvarozók számára kedvező döntés született ma a közlekedési szakbizottsági szavazás során, megbukott ugyanis a sofőrökre vonatkozó kiküldetés irányelv és a kabinban alvás tilalmának javaslata az Európai Parlamentben”- hangsúlyozta Deli Andor fideszes EP-képviselő a szavazást követően.

„Az elvetett javaslat figyelmen kívül hagyta több tízezer közép- és kelet-európai kis- és középvállalkozás érdekeit. A fuvarozás egyike azon kevés területnek, ahol régiónk vállalatai valamennyi versenyelőnnyel rendelkeznek. A nyugati szakszervezetek és politikusok azonban ezt nem nézik jó szemmel, a szociális védelem álcája mögé bújva igyekeznek protekcionista intézkedéseket hozni. Bár azt állítják, hogy a sofőrök érdekeit védik, javaslataikkal több százezer sofőr munkahelye és családjaik megélhetése kerülhetett volna veszélybe!” - hívta fel a figyelmet Deli Andor, az ún. „posting lex specialis” néppárti felelőse.

„2018 decemberében a Közlekedési Tanács (Európai Unió Tanácsa) ülésén már láthattuk a ’csak azért se fuvarozgassanak errefelé magyar, lengyel, bolgár, román kamionok’ hozzáállást, ahol a nyugati tagállamok kilenc ellenében és egy tartózkodás mellett fogadták el a javaslatot kiegészítve egy-egy régiónkbeli ország támogatásával. Most e szerencsétlen eredmény európai parlamenti megismétlődését sikerült megakadályoznunk” - emelte ki a fideszes politikus.

„A nyugati ’megmondó’ politikusok nem tudták véghezvinni a szakszervezetek támogatásával megalkotott tervüket, melyben szociális köntösbe bújtatott protekcionista-populista indíttatású intézkedések bújtak meg. A mobilitási csomag szétesésével azonban újra bizonytalanság és kedvezőtlen nemzeti intézkedések várhatóak a fuvarozási piacon. Láthatjuk mi történik, amikor a nyugati balliberális elit erővel, a józan ész nélkül próbál döntéseket elfogadtatni. A mai napon egy hosszadalmas és nehéz folyamatban sikerült elkerülnünk a legrosszabb forgatókönyv megvalósulását. A harc azonban nem ért véget, a Fidesz európai parlamenti képviselőjeként pedig a jövőben is mindent megteszek a magyar fuvarozók érdekeinek védelméért” - értékelte Deli a mai szavazás eredményét.

Mint ismeretes, az Európai Parlament Közlekedési és Turisztikai Bizottsága (TRAN) azt követően szavazott ismét a jogszabálytervezetről, hogy a már egyszer elfogadott, közép- és kelet-európai országok, így hazánk számára is kedvező szöveget 2018 júliusában a strasbourgi plenáris ülésen a nyugati politikai hatalmak képviselői megvétózták és újratárgyalásra visszautalták az illetékes közlekedési szakbizottságba.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nőttek a munkaköltségek az EU-ban - illusztráció
2019. MÁRCIUS 19.
[ 13:16 ]
Hivatalos tárgyalást kezd az egyesülés lehetőségéről Németország első és negyedik legnagyobb hitelintézete, a Deutsche Bank és a Commerzbank - jelentették be vasárnap. Christian Sewing, a Deutsche Bank igazgatótanácsának elnöke közleményében kiemelte, hogy hónapok óta terjednek híresztelések az összeolvadásról,...
2019. MÁRCIUS 17.
[ 18:39 ]
A szerbiai háztartások pénzbeli és természetbeni átlagjövedelme 2018 végén 65 790 dinár volt, ami 221 dinárral kevesebb a kiadásoknál, tájékoztatott ma a Köztársasági Statisztikai Intézet. A 2017. végi adatokkal összehasonlítva az átlagjövedelem 3,3 százalékkal volt magasabb, míg a kiadások három százalékkal...
2019. MÁRCIUS 15.
[ 17:54 ]
Tovább zuhant a Boeing repülőgépgyártó részvényeinek árfolyama kedden a New York-i tőzsdén, ahogy szerte a világban egyre több ország parancsolja földre a vállalat kulcsfontosságú gépcsaládját, a 737 MAX típust az Etiópiában történt légiszerencsétlenség következtében. Két órával zárás előtt a Boeing...
2019. MÁRCIUS 12.
[ 20:47 ]
Beolvasás folyamatban