Gazdaság
Vučić: A szerb gazdaság vezető a régióban, nem igaz, hogy az átlagbér 422 euró

Aleksandar Vučić szerb államfő kijelentette, hogy a szerb gazdaság, a gazdasági mutatók szerint, vezető a régióban, és nem sereghajtó, mint ahogy azt Danica Popović, a Közgazdasági Kar tanára és a Liberális-Demokrata Tanulmányok Központjának tagja mondta. Így felelt Vučić arra az újságíró kérdésre, hogy kommentálja Popovićnak a szerb gazdaság helyzetére vonatkozó kijelentéseit.

Az államfő elmondta továbbá, hogy egyesek korábban arról beszéltek, hogy Szerbiában 422 euró az átlagbér, ami nem igaz, hiszen az jelenleg 462 euró.

Vučić hozzátette: azok, akik ezt terjesztették, a tavalyi évi adatokra hivatkoztak, és azt sem akarták elmondani, hogy már tavaly decemberben 455 euró volt a szerbiai átlagbér.

„A Nyugat-Balkán régióban csak egy országban magasabb az átlagbér, viszont minden más téren sokkal rosszabb Szerbiánál, ez pedig Montenegró. Ebben az országban 120 euróval volt több az átlagbér, most pedig mintegy 50 euróval vagyunk lemaradva, vagyis náluk jelenleg 513 euró az átlagbér. Mi pedig lassan, de biztosan be fogjuk hozni a lemaradásunkat‟, mondta Vučić, majd hozzáfűzte: Montenegróban a munkanélküliség aránya magasabb 20 százaléknál, az államadósság pedig a GDP-jük 74 százalékát teszi ki és folyamatosan növekszik, míg Szerbiában az államadósság 50 százalékos és folyamatosan csökken.

Szerbia tavaly 3,5 milliárd euró közvetlen külföldi beruházásra tett szert, tette hozzá az államfő, miközben a többi nyugat-balkáni ország összesen 1,9 milliárd euró ilyen beruházást tudott megvalósítani.

Vučić kiemelte továbbá, hogy a korábbi kormány 3.000 gyárat zárt be, míg ő személyesen jelen volt több mint 100 gyárnak a megnyitóján, ahol több százezer embert fog dolgozni, ideértve a szendrői Vasművet és a bori rézműveket is, amelyek számára stratégiai partnert találtak. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Lazio
2019. ÁPRILIS 12. [ 14:05 ]

Több emberöltő sem elég várni a jobbat. Világháborúk ide vagy oda , 100 évvel ezelőtt is Németország volt európa vezető hatalma, Szerbia pedig az utolsók között kullogott, és most is ez a helyzet.


Klaudia
2019. ÁPRILIS 12. [ 13:12 ]

Esti mese kisgyerekeknek!


sistvan
2019. ÁPRILIS 11. [ 17:06 ]

Aki ki szeretné várni hogy jobb legyen nagyon türelmesnek kell lennije.Egész emberöltő sem elég mindig majd jobb lessz.


Nándor
2019. ÁPRILIS 11. [ 17:01 ]

Persze. Hisz a bankigazgatónak van 4 állása és vagy 2 milliót keres. Egy bolti pénztárosnak pedig 16000 dináros fizetés. Kettejük átlaga egész jó,nem igaz?


Varga Zoltán
2019. ÁPRILIS 11. [ 10:46 ]

Van az a vicc amikor rajtakapja az asszony a férjét egy másik nővel...Mire a férj: -Nekem higgy ne a szemednek!


Nagyjából 20 milliárd dollárnyi amerikai termékre vethet ki importvámokat az Európai Unió a Boeing repülőgépgyártónak nyújtott, tiltott, washingtoni támogatások miatt - jelentették be szerdán Brüsszelben. Az Európai Bizottság előkészített és nyilvános konzultációra bocsátott egy listát azon termékekről,...
2019. ÁPRILIS 17.
[ 15:28 ]
Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén jóváhagyta az online piacterek átláthatóságát javító, valamint a termékek kettős minőségével szembeni hatékonyabb fellépést lehetővé tevő előírásokról szóló, uniós fogyasztóvédelmi szabályokat megerősítő megállapodást - közölte az uniós parlament...
2019. ÁPRILIS 17.
[ 15:23 ]
Tovább emelkednek a lakásárak vidéken és a fővárosban egyaránt az Árminimum.hu idei első negyedéves elemzése szerint, mivel csökken a kínálat. Az Árminimum.hu üzemeltetője, a Reálmonitor Kft. az MTI-vel szerdán azt közölte, hogy 2019 első három hónapjában elmaradt a megszokott használt lakás meghirdetési...
2019. ÁPRILIS 17.
[ 11:38 ]
Beolvasás folyamatban