Gazdaság
Szerbiában a nyugdíjasok a bankok kedvenc ügyfelei

Egyre több bank emeli meg a készpénzhitel összegét a legidősebb polgárok számára. Emellett a nyugdíjasoknak akár 95 hónapjuk is van visszafizetni a hitelt, 78 éves korukig, noha vannak olyan bankok, amelyek az ennél idősebb polgároknak is lehetővé teszik a részletek visszafizetését.

A bankok számára a nyugdíjasok a legjobb ügyfelek, mert időben törlesztik a hitelrészleteket, éppen ezért egyre több kedvezményt nyújtanak a számukra.

A nyugdíjasok által felvett készpénzhiteleket a biztosítóházak biztosítják, így nyugodtak az ügyfelek és bankok is. A legtöbb bank állja a biztosítás költségét. A nyugdíjasok pedig egyre gyakrabban vesznek fel készpénzhitelt a fiatalabb családtagjaik számára, akik nem tudnak hitelt felvenni.

A hiteleket főként háztartási gépek, berendezések, bútorok és autók vásárlására költik, valamint az iskoláztatásra és utazásra.

A készpénzhitelek túlnyomó többsége dinár alapú, a kamat pedig 10 és 14 százalék között mozog. Ha például egy nyugdíjas 200 ezer dináros hitelt vesz fel, 60 hónapra, 13,95 százalékos kamattal, akkor havonta 4.650 dinárt kell visszafizetnie. Természetesen a havi részletnek összhangban kell lennie a nyugdíj nagyságával, írja a Novosti.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Mintegy 298 millió eurót, vagyis a bruttó hazai termék (GDP) 0,7 százalékának megfelelő összeget veszített Szerbia tavaly november óta azért, mert a koszovói kormány százszázalékos vámot vetett ki a Szerbiából érkező árura - közölte Rasim Ljajić kereskedelmi miniszter csütörtökön. A pristinai kormány a...
2019. AUGUSZTUS 22.
[ 19:04 ]
Szerda kora délután nyolc százalékkal gyengült, öt napja legalacsonyabb szintre került a bitcoin árfolyama a dollárhoz képest, később azonban minimálisan mérséklődött a veszteség. A bitcoint 14 óra körül 9926 dolláron jegyezték és ezzel 8 százalékos mínuszban állt a keddi záróértékéhez viszonyítva. Később,...
2019. AUGUSZTUS 21.
[ 22:40 ]
Magyarország gázellátása biztosított 2020-ra, még akkor is, ha nem jön létre az újabb orosz-ukrán megállapodás a gázszállításról - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a szerb energetikai és bányászati miniszterrel közös szerdai, tapolcai sajtótájékoztatóján. Szijjártó Péter kiemelte: jelenleg 85...
2019. AUGUSZTUS 21.
[ 13:38 ]
Beolvasás folyamatban