Gazdaság
Szerbiában a nyugdíjasok a bankok kedvenc ügyfelei

Egyre több bank emeli meg a készpénzhitel összegét a legidősebb polgárok számára. Emellett a nyugdíjasoknak akár 95 hónapjuk is van visszafizetni a hitelt, 78 éves korukig, noha vannak olyan bankok, amelyek az ennél idősebb polgároknak is lehetővé teszik a részletek visszafizetését.

A bankok számára a nyugdíjasok a legjobb ügyfelek, mert időben törlesztik a hitelrészleteket, éppen ezért egyre több kedvezményt nyújtanak a számukra.

A nyugdíjasok által felvett készpénzhiteleket a biztosítóházak biztosítják, így nyugodtak az ügyfelek és bankok is. A legtöbb bank állja a biztosítás költségét. A nyugdíjasok pedig egyre gyakrabban vesznek fel készpénzhitelt a fiatalabb családtagjaik számára, akik nem tudnak hitelt felvenni.

A hiteleket főként háztartási gépek, berendezések, bútorok és autók vásárlására költik, valamint az iskoláztatásra és utazásra.

A készpénzhitelek túlnyomó többsége dinár alapú, a kamat pedig 10 és 14 százalék között mozog. Ha például egy nyugdíjas 200 ezer dináros hitelt vesz fel, 60 hónapra, 13,95 százalékos kamattal, akkor havonta 4.650 dinárt kell visszafizetnie. Természetesen a havi részletnek összhangban kell lennie a nyugdíj nagyságával, írja a Novosti.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerbia 10 tonna aranyat vásárol - illusztráció
2019. MÁJUS 21.
[ 18:03 ]
Lassul, de erőteljes marad a magyar gazdaság növekedése idén és jövőre az OECD legfrissebb, kedden megjelent előrejelzése szerint. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) Gazdasági kilátások címmel fél évente megjelenő kiadványában azt jósolta, hogy az inflációs nyomások növekedésének...
2019. MÁJUS 21.
[ 11:30 ]
A Nemzetközi Valutaalap küldöttsége szerbiai látogatása alkalmával megállapította, hogy az idei gazdasági növekedés elérheti a legkevesebb 3,5 százalékot – jelentette ki Siniša Mali pénzügyminiszter. Siniša Mali az elektronikus banki szolgáltatásról rendezett konferencián elmondta, hogy az elmúlt időszakban 4,3...
2019. MÁJUS 20.
[ 21:37 ]
Legkésőbb június elején megjelenik a Kereskedelmi Bank (Komercijalna banka) privatizálására, illetve stratégiai partner felkutatására vonatkozó nyilvános felhívás, jelentette ki Siniša Mali pénzügyminiszter. Az állmnak 42 százalék körüli részesedése van a pénzintézetben. „Az állam fokozatosan kivonul a bankszektor...
2019. MÁJUS 20.
[ 14:11 ]
Beolvasás folyamatban