Gazdaság
Magyar beruházással épül gyümölcsfeldolgozó gyár Ariljén

Úgy tűnik, egyetlen ország sem fektet be a Szerbiában élő állampolgárain keresztül olyan sokat az országban, mint Magyarország. Ez leginkább a Prosperitati Alapítványon keresztül valósul meg, mert az elmúlt három évben több mint 250 millió eurót fektettek be projektjein keresztül Szerbiában.

A nagyobb beruházások között szerepel az ariljei gyümölcsfeldolgozó gyár, amely a hazai Stanić vállalat és a kecskeméti Horizon Food közös projektje. A gyár a tervek szerint a következő év elején kezdi meg a munkát.

Nem véletlenül született az ötlet, hogy gyümölcsfeldolgozót építsenek Ariljén, hanem a két kormány remek kapcsolatának és együttműködésének köszönhetően, nyilatkozta a Novostinak Pásztor Bálint köztársasági parlamenti képviselő, a VMSZ elnökhelyettese.

„A szerb elnök arra kérte a magyar kormányt, hogy ne csak Vajdaság területén ruházzanak be, hanem Szerbia egyéb részein is. Így születik meg az ariljei gyár is” – mondta Pásztor.

Az ariljei gyárban friss gyümölcsöt dolgoznak majd fel, főleg másod- és harmadosztályút, vagyis a nem kiskereskedelemre szánt gyümölcsöt. Málna, szeder, áfonya, szilva és meggy feldolgozását tervezik. A beruházás előirányozza egy 3000 négyzetméteres létesítmény megépítését is. A projekt teljes értéke több mint 7,5 millió euró. A gyár várhatóan 2020 első negyedévében kezdi meg a termelést. (Novosti)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Egy újabb szélparkot adtak ma át rendeltetésének. A Kovačica szélpark Szerbia eddigi legnagyobb ilyen létesítménye Torontálvásárhely (Debeljača) és Cserépalja (Crepaja) között található, közel Antalfalvához (Kovačica). Az Enlight izraeli beruházó 189 millió eurót fektetett be ebbe a szerbiai projektbe. A Kovačica...
2019. SZEPTEMBER 19.
[ 19:56 ]
Szerbiába éves szinten több mint 3 milliárd euró pénzátutalás érkezik külföldről, vagyis az átutalások képezik a bruttó hazai termék 15 százalékát, jelentette ki Aleksandar Čortić parlamenti képviselő, aki egyben tagja a régióban diaszpórában élő szerbekkel foglalkozó parlamenti bizottságnak is. „Országunk...
2019. SZEPTEMBER 19.
[ 16:58 ]
Az OECD a 2008-2009. évi pénzügyi válság óta legalacsonyabb szintre rontotta a világgazdaság idei növekedésével kapcsolatos korábbi előrejelzését a kereskedelmi konfliktusok számának növekedése, és a feltörekvő piacok bizonytalansága miatt. A jelentés Magyarországgal külön nem foglalkozik. A Gazdasági...
2019. SZEPTEMBER 19.
[ 12:56 ]
Beolvasás folyamatban