Gazdaság
Magyar beruházással épül gyümölcsfeldolgozó gyár Ariljén

Úgy tűnik, egyetlen ország sem fektet be a Szerbiában élő állampolgárain keresztül olyan sokat az országban, mint Magyarország. Ez leginkább a Prosperitati Alapítványon keresztül valósul meg, mert az elmúlt három évben több mint 250 millió eurót fektettek be projektjein keresztül Szerbiában.

A nagyobb beruházások között szerepel az ariljei gyümölcsfeldolgozó gyár, amely a hazai Stanić vállalat és a kecskeméti Horizon Food közös projektje. A gyár a tervek szerint a következő év elején kezdi meg a munkát.

Nem véletlenül született az ötlet, hogy gyümölcsfeldolgozót építsenek Ariljén, hanem a két kormány remek kapcsolatának és együttműködésének köszönhetően, nyilatkozta a Novostinak Pásztor Bálint köztársasági parlamenti képviselő, a VMSZ elnökhelyettese.

„A szerb elnök arra kérte a magyar kormányt, hogy ne csak Vajdaság területén ruházzanak be, hanem Szerbia egyéb részein is. Így születik meg az ariljei gyár is” – mondta Pásztor.

Az ariljei gyárban friss gyümölcsöt dolgoznak majd fel, főleg másod- és harmadosztályút, vagyis a nem kiskereskedelemre szánt gyümölcsöt. Málna, szeder, áfonya, szilva és meggy feldolgozását tervezik. A beruházás előirányozza egy 3000 négyzetméteres létesítmény megépítését is. A projekt teljes értéke több mint 7,5 millió euró. A gyár várhatóan 2020 első negyedévében kezdi meg a termelést. (Novosti)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma fizetik ki Szerbiában 1.042.114 dolgozó harmadik minimálbérét, összesen 31 milliárd dinár értékben. Az állam a vállalatoknak azt ígérte, hogy három alkalommal fizeti ki a minimálbér összegét dolgozónként, amely összesen 94 milliárd dinárjába, átszámítva mintegy 800 millió eurójába került az országnak. A...
2020. JÚLIUS 7.
[ 10:46 ]
Az Európai Unió gazdasága a gyors és átfogó uniós és tagállami reagálás ellenére idén mély recesszióba süllyed a koronavírus okozta járvány miatt, és mivel a rendkívüli intézkedések feloldása a vártnál visszafogottabb, a válság a vártnál erőteljesebb hatást fog gyakorolni a gazdasági tevékenységre - közölte az...
2020. JÚLIUS 7.
[ 10:40 ]
Miután áprilisban 29 százalékos évközi csökkenést tapasztaltak az export terén, májusban is folytatódott a lesújtó tendencia, mivel a Köztársasági Statisztikai Intézet adatai szerint 25,5 százalékkal volt alacsonyabb, mint az előző év azonos hónapjában. Az import is drámaian csökkent, áprilisban 27, májusban pedig 28...
2020. JÚLIUS 6.
[ 12:55 ]
Beolvasás folyamatban