Gazdaság
Magyar beruházással épül gyümölcsfeldolgozó gyár Ariljén

Úgy tűnik, egyetlen ország sem fektet be a Szerbiában élő állampolgárain keresztül olyan sokat az országban, mint Magyarország. Ez leginkább a Prosperitati Alapítványon keresztül valósul meg, mert az elmúlt három évben több mint 250 millió eurót fektettek be projektjein keresztül Szerbiában.

A nagyobb beruházások között szerepel az ariljei gyümölcsfeldolgozó gyár, amely a hazai Stanić vállalat és a kecskeméti Horizon Food közös projektje. A gyár a tervek szerint a következő év elején kezdi meg a munkát.

Nem véletlenül született az ötlet, hogy gyümölcsfeldolgozót építsenek Ariljén, hanem a két kormány remek kapcsolatának és együttműködésének köszönhetően, nyilatkozta a Novostinak Pásztor Bálint köztársasági parlamenti képviselő, a VMSZ elnökhelyettese.

„A szerb elnök arra kérte a magyar kormányt, hogy ne csak Vajdaság területén ruházzanak be, hanem Szerbia egyéb részein is. Így születik meg az ariljei gyár is” – mondta Pásztor.

Az ariljei gyárban friss gyümölcsöt dolgoznak majd fel, főleg másod- és harmadosztályút, vagyis a nem kiskereskedelemre szánt gyümölcsöt. Málna, szeder, áfonya, szilva és meggy feldolgozását tervezik. A beruházás előirányozza egy 3000 négyzetméteres létesítmény megépítését is. A projekt teljes értéke több mint 7,5 millió euró. A gyár várhatóan 2020 első negyedévében kezdi meg a termelést. (Novosti)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A hét folyamán befejezhetik a Fiat 500L gyártását Kragujevacon, közölte a Beta hírügynökséggel a kragujevaci Fiat Chrysler autógyár (FCA) szakszervezete. A szakszervezete állítása szerint a dolgozókat fizetett szabadságra küldhetik egészen addig, amíg meg nem kezdődik a kollektív szabadság, amely július 29-től...
2019. JÚLIUS 15.
[ 9:01 ]
A Facebook által bevezetni tervezett kriptodeviza, a Libra globális pénzügyi rendszerre gyakorolt hatásával foglalkoznak majd a hét vezető iparosodott ország, a G7-ek pénzügyminiszterei és jegybanki vezetői szerdán kezdődő kétnapos találkozójukon Franciaországban. A G7-ek pénzügyi vezetői a Párizstól északra fekvő...
2019. JÚLIUS 14.
[ 18:02 ]
Szerbiában szerényen, de javult a beruházási környezet – olvasható az USA külügyminisztériumának jelentésében. Ez a makrogazdasági reformoknak, a nagyobb pénzügyi stabilitásnak, a fokozott költségvetési fegyelemnek, az uniós csatlakozási folyamatnak, továbbá az üzleti légkört javító törvényeknek köszönhető ,...
2019. JÚLIUS 14.
[ 9:51 ]
Beolvasás folyamatban