Gazdaság
Újabb rekordot döntött a dinár–euró árfolyam

Újabb rekordot dönt ma a dinár euróhoz viszonyított árfolyama, így a központi bank hivatalos középárfolyama szerint 117,7683 dinárt ér az európai valuta.

A Szerbiai Nemzeti Bank (NBS) közlése szerint ez 0,1 százalékpontos erősödést jelent havi és 0,2 százalékpontos emelkedést éves szinten, az év kezdetéhez képest az erősödés mértéke 0,4 százalékpont.

Az NBS pénteken 120 millió euró felvásárlásával avatkozott be a bankközi devizapiacon, hogy ezzel visszafogja az árfolyam-ingadozás mértékét. Ezzel 1 milliárd 420 millió euróra nőtt az idén vásárolt deviza összértéke, az eladási oldal továbbra is 130 millió eurós.

A dinár amerikai dollárhoz viszonyított irányadó árfolyama 0,5 százalékos visszaesés mutat, így a középárfolyam 104,9628 dinár. Havi szinten 0,3, éves szinten 3,8 százalékpontos a gyengülés, az év kezdete óta pedig 1,5 százalékpontos.

Az euróhoz viszonyítva egyébként január 29-én volt a leggyengébb a dinár, akkor egy euró középértéke 118,4940 dinár volt.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A hét folyamán befejezhetik a Fiat 500L gyártását Kragujevacon, közölte a Beta hírügynökséggel a kragujevaci Fiat Chrysler autógyár (FCA) szakszervezete. A szakszervezete állítása szerint a dolgozókat fizetett szabadságra küldhetik egészen addig, amíg meg nem kezdődik a kollektív szabadság, amely július 29-től...
2019. JÚLIUS 15.
[ 9:01 ]
A Facebook által bevezetni tervezett kriptodeviza, a Libra globális pénzügyi rendszerre gyakorolt hatásával foglalkoznak majd a hét vezető iparosodott ország, a G7-ek pénzügyminiszterei és jegybanki vezetői szerdán kezdődő kétnapos találkozójukon Franciaországban. A G7-ek pénzügyi vezetői a Párizstól északra fekvő...
2019. JÚLIUS 14.
[ 18:02 ]
Szerbiában szerényen, de javult a beruházási környezet – olvasható az USA külügyminisztériumának jelentésében. Ez a makrogazdasági reformoknak, a nagyobb pénzügyi stabilitásnak, a fokozott költségvetési fegyelemnek, az uniós csatlakozási folyamatnak, továbbá az üzleti légkört javító törvényeknek köszönhető ,...
2019. JÚLIUS 14.
[ 9:51 ]
Beolvasás folyamatban