Gazdaság
Megszűnik a Fiat 500L gyártása Kragujevacon: Fizetett szabadságra küldték a dolgozókat

A hét folyamán befejezhetik a Fiat 500L gyártását Kragujevacon, közölte a Beta hírügynökséggel a kragujevaci Fiat Chrysler autógyár (FCA) szakszervezete.

A szakszervezete állítása szerint a dolgozókat fizetett szabadságra küldhetik egészen addig, amíg meg nem kezdődik a kollektív szabadság, amely július 29-től augusztus 19-ig tart.

A szakszervezet közölte, hogy a kollektív évi szabadság időpontját hivatalosan is megerősítették, a héten kezdődő fizetetlen szabadságról szóló hírek még „nem hivatalosak‟, erről még „csupán beszélnek‟.

Zoran Marković, a szakszervezet elnöke elmondta, hogy a munkások hétfőn és kedden még biztos dolgozni fognak, illetve hogy a termelés naponta 208 autót rak össze műszakonként, vagyis összesen 416-ot.

Az elnök a „szóbeszédre‟ hivatkozva azt mondta, hogy fennáll a lehetősége annak, hogy a héten arról fogják értesíteni a dolgozókat, hogy fizetett szabadságra mennek a kollektív nyári szabadság kezdetéig, július 29-ig.

Marković arra emlékeztetett, hogy a szerb kormány jóváhagyta az FCA vállalatnak, hogy fizetett szabadságra küldje a munkásokat az év végéig, összesen 132 napra.

Ezzel a fizetett szabadság napjainak száma további 87-tel bővül, a törvény ugyanis évente 45 ilyen napot engedélyez.

Marković elmondta, hogy a dolgozók egy része arra fogja használni a szabadságát, hogy idény jellegű munkákat végezzen. (Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Lazio
2019. JÚLIUS 16. [ 8:31 ]

Kedves Laci, az igaz, hogy nem a kormány a tulajdonos, viszont a pénzbeli juttatásai hiányában a tulajdonos már régen bezárta volna a gyárat.


Laci
2019. JÚLIUS 15. [ 17:58 ]

Kedves Lazio, a gyár tulajdonosa nem a kormány.


Lazio
2019. JÚLIUS 15. [ 9:40 ]

Magyarán totál vesztességes a gyár, csak a kormány nem meri meglépni az egyedüli ésszerű lépést, a gyár felszámolását.


A Kárpát-medencei térség gazdasági egységének megteremtésére, erősítésére tizennégy magyar magánszemély a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen megalapította a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kamarát - jelentette be Parragh László, az MKIK elnöke szerdán az alapító ülést követő...
2019. AUGUSZTUS 14.
[ 14:00 ]
Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) a nyers adatok szerint 4,9 százalékkal, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 5,1 százalékkal nőtt a második negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva - jelentette szerdán első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal...
2019. AUGUSZTUS 14.
[ 9:51 ]
A Fiat Chrysler Automobiles (FCA) kragujevaci üzemében kezdik majd gyártani az új modellt, közölte az olasz média. Egy sportcélú haszonjárműről, városi terepjáróról (SUV) van szó, amelynek első példányai 2021-ben kerülnek majd ki a kragujevaci gyárból. Az investireoggi.it szakportál szerint a kragujevaci gyárban...
2019. AUGUSZTUS 13.
[ 16:40 ]
Beolvasás folyamatban