Gazdaság
A légkondicionáló berendezések jelentik a jövő befektetését

A minden rekordot megdöntő európai és ázsiai hőséghullámok miatt egyre több befektető a légkondiban látja a jövőt, ez pedig a különböző gyártók részvényeinek árfolyamán is jól érezhető. Sokan fogadnak arra, hogy az egyre nagyobb és tartósabb meleg miatt a következő években drámaian megnő a légkondik eladása, ahogyan egyre több háztartás szerel be készüléket.

Az Egyesült Államokban a Johnson Controls International, a United Technologies és az Ingersoll-Rand árfolyama is jócskán 25 százalék fölött erősödött az év eleje óta, annak ellenére is, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi háború miatt lassult a globális gazdasági növekedés.

Szintén jól teljesítenek az olyan légkondikat gyártó külföldi cégek, mint a Daikin és a Hitachi, amelyek szintén erős félévet tudhatnak maguk mögött.

Szakértők szerint

ezek vállalatok tovább fognak erősödni a tőzsdén, mivel a globális felmelegedés miatt egyre nagyobb az igény a klímaberendezésekre. Terjeszkedésre pedig bőven van lehetőség, hiszen a Reuters szerint csupán az európai háztartások 20 százaléka rendelkezik klímával.

Ezzel szemben az Egyesült Államokban a háztartások 87 százalékába van légkondi, Japánban pedig tízből kilenc háztartás rendelkezik klímával. Ennek oka, hogy Európában mindig is nagyobb hangsúlyt fektettek az energiatakarékosabb hűtési formákra.

Az előrejelzesek szerint 2040-re 4,3 százalékkal növekedni fog Európában a háztartások által beszerelt légkondicionáló eszközök aránya.Globálisan 2030-ig 700 millió klímaberendezést adnak majd el, 2050-re pedig 1,6 milliárdra duzzad a szám. (origo,hu)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Úgy tűnik az európai gyárak lassan kilábalnak a Covid-19 vírus okozta válságból, míg az ázsiai területeken a helyzet májusban tovább romlott, így a japán és dél-koreai exportőrök az elmúlt tíz év legnehezebb időszakát élik, mutatnak rá a felmérések. Noha Európában az elmúlt hónapban a gyárak aktivitása enyhe...
2020. JÚNIUS 2.
[ 9:19 ]
Közpénzből finanszírozott autóvásárlási kedvezmények bevezetését tervezi a német kormány a koronavírus-világjárványt megszenvedő autóipar támogatására, a Der Spiegel című hírmagazin szerint az év végéig 5 milliárd eurót fordíthatnak erre a célra. A szövetségi kormány formálódó gazdaságösztönző...
2020. JÚNIUS 2.
[ 8:22 ]
Szerbia államadóssága az idei év január-márciusi időszakában, vagyis a koronavírus-járvány kitörése előtti periódusban, 370 millió euróval nőtt 2019 végéhez viszonyítva, s jelenleg 24,7 milliárd eurót tesz ki, ami a bruttó hazai termék (GDP) 52,8 százaléka, derül ki a parlamenti költségvetési iroda...
2020. JÚNIUS 1.
[ 19:22 ]
Beolvasás folyamatban