Gazdaság
A légkondicionáló berendezések jelentik a jövő befektetését

A minden rekordot megdöntő európai és ázsiai hőséghullámok miatt egyre több befektető a légkondiban látja a jövőt, ez pedig a különböző gyártók részvényeinek árfolyamán is jól érezhető. Sokan fogadnak arra, hogy az egyre nagyobb és tartósabb meleg miatt a következő években drámaian megnő a légkondik eladása, ahogyan egyre több háztartás szerel be készüléket.

Az Egyesült Államokban a Johnson Controls International, a United Technologies és az Ingersoll-Rand árfolyama is jócskán 25 százalék fölött erősödött az év eleje óta, annak ellenére is, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi háború miatt lassult a globális gazdasági növekedés.

Szintén jól teljesítenek az olyan légkondikat gyártó külföldi cégek, mint a Daikin és a Hitachi, amelyek szintén erős félévet tudhatnak maguk mögött.

Szakértők szerint

ezek vállalatok tovább fognak erősödni a tőzsdén, mivel a globális felmelegedés miatt egyre nagyobb az igény a klímaberendezésekre. Terjeszkedésre pedig bőven van lehetőség, hiszen a Reuters szerint csupán az európai háztartások 20 százaléka rendelkezik klímával.

Ezzel szemben az Egyesült Államokban a háztartások 87 százalékába van légkondi, Japánban pedig tízből kilenc háztartás rendelkezik klímával. Ennek oka, hogy Európában mindig is nagyobb hangsúlyt fektettek az energiatakarékosabb hűtési formákra.

Az előrejelzesek szerint 2040-re 4,3 százalékkal növekedni fog Európában a háztartások által beszerelt légkondicionáló eszközök aránya.Globálisan 2030-ig 700 millió klímaberendezést adnak majd el, 2050-re pedig 1,6 milliárdra duzzad a szám. (origo,hu)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Egyre erősödő kihívásokkal terhelt világgazdasági környezetben várakozásokon felül teljesített, és Európában az egyik legmagasabb növekedési ütemet érte el 2018-ban a magyar gazdaság - állapította meg az IMF küldöttsége a tagsági szerződés négyes cikkelye alapján végzett felülvizsgálat eredményét összefoglaló...
2019. OKTÓBER 15.
[ 17:19 ]
Az augusztusi értékekhez képest 0,5 százalékkal csökkentek szeptemberben a személyes fogyasztási cikkek és szolgáltatások árai Szerbiában, tájékoztatott a Köztársasági Statisztikai Intézet. A tavalyi év azonos hónapjához viszonyítva a fogyasztói árak szeptemberben 1,1 százalékkal nőttek, míg a 2018 szeptemberi...
2019. OKTÓBER 11.
[ 19:58 ]
A Szerb Nemzeti Bank (NBS) bruttó devizatartalékai jelenleg összesen 13,295 milliárd eurót tesznek ki, ami azt jelenti, hogy szeptemberben 195,5 millió euróval nőttek az augusztusi összeghez képest, a nettó devizatartalékok értéke pedig 11,184 milliárd euró, tájékoztatott a jegybank. Az NBS bruttó és nettó...
2019. OKTÓBER 11.
[ 13:49 ]
Beolvasás folyamatban