Gazdaság
Magyarországi cégek mutatták be termékeiket Újvidéken

Az eseményen - amely az Esco Befektetési és Pénzügyi Tanácsadó Kft. és a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat közös szervezésében valósult meg - a Simovill, a Kanizsa Kárpit és a Optima Klíma képviselői jelentek meg, hogy a szerbiai piacon is népszerűsítsék termékeiket, valamint, hogy hosszútávú partnerkapcsolatot alakítsanak ki az itt működő vállalatokkal.

Kern Ferenc, a Simovill Kft. telephely vezetője ismertetőjében elmondta, cégük lámpákat, lámpatesteket, valamint a világítástechnikai eszközökhöz alkatrészeket és berendezéseket gyárt. - Szerbiában is jelen vagyunk, számos társcégünk van, de Szlovéniába, Szlovákiába, Csehországba, Németországba és Ausztriába is szállítjuk termékeinket. A Simovill hatvanéves múltra tekint vissza. A szerb piacon elsősorban a LED- technológiával szeretnénk további fejlesztéseket elérni. Ez valójában egy fénykibocsájtó dióda, amely a jelen kor egyik nagyon jelentős vívmánya. A leghatékonyabb a piacon, szabályozható, távvezérelhető és nem utolsósorban energiahatékony – magyarázta a vállalat vezetője.

Tóth Andrástól, a Kanizsa Kárpit képviselőjétől az újvidéki bemutatón megtudtuk, cégük, amely elsősorban d`altó bútorok gyártásával foglalkozik, 22 éve van jelen a piacon. - A Kika áruházlánc beszállítói vagyunk Németországba, Romániába, Csehországba és Szlovákiába. Többnyire kárpitos bútorokat készítünk: hálószobabútorokat, franciaágyakat, kanapékat. Most Szerbiában keresünk partnereket, mind viszonteladói, mind beszállítói vagy gyártói tekintetben. Ezek az első lépések, reméljük, hogy pozitív eredménye lesz – mondta bizakodva a cég képviselője.

Jámbor György, a harminc éve működő Optima Klíma Zrt. műszaki vezetője kiemelte, saját fejlesztésüket, mégpedig egy épület automatikai rendszert hoztak el Újvidékre. - Az Optima Klíma teljes egészében magyar tulajdonban van, gépész cégként kezdtük, jelenleg ingatlangazdálkodással, ingatlanüzemeltetéssel foglalkozunk. Magyarországon az elmúlt három évben már sikeresen értékesítettük a rendszereket, ami új színfoltnak számít a piacon – tette hozzá.

Puchard Balázstól, az Esco Befektetési és Pénzügyi Tanácsadó Kft. marketingvezetőjétől, az esemény egyik szervezőjétől megtudtuk, vállalatuk elsősorban pályázatírással foglalkozik. - Segítünk a cégeknek pályázati forráshoz jutni, különböző fejlesztéseket megvalósítani. Ez akár társadalmi szerepvállalásként is felfogható, hiszen abban támogatjuk a kis vállalatokat, hogy olyan termékeket dobhassanak a piacra, olyan innovációkat hajthassanak végre, amelyekből később konkrét gazdasági haszon származik – emelte ki Puchard Balázs.

Csicsevszki Konstatnin, az újvidéki CED iroda asszisztense elmondta. - Hálózatunk a magyar cégeket képviseli, segít nekik a népszerűsítésben. Több mint huszonkét irodánk van Romániában, Ukrajnában, Horvátországban, Szlovéniában, Szerbiában és még számos országban – hangsúlyozta.

Ádám Csilla
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Dráguló ingatlanok Belgrádban - illusztráció
2019. DECEMBER 2.
[ 9:10 ]
December elsejétől 3,9 százalékkal drágult az áram Szerbiában. Ám nem mindenkinek: az emelés csak a háztartásokra vonatkozik, az ipari áram ára nem változik. Májusban még úgy tűnt, nem lesz szükség az áram árának megnövelésére. Legutóbb 2016 októberében emelkedett a villamos energia ára Szerbiában. A...
2019. DECEMBER 1.
[ 13:33 ]
2010 óta a visegrádi országok (V4) közül csak Magyarországon gyarapodott a nettó lakossági vagyon - mondta az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány kutatási igazgatója, legfrissebb, a V4-ek lakosságának anyagi helyzetét vizsgáló kutatása alapján szombaton az M1 aktuális csatornán. Sebestyén Géza hozzátette: a magyar...
2019. NOVEMBER 30.
[ 11:40 ]
A munkanélküliségi arány 9,5 százalékra csökkent a harmadik negyedévben - közölte a Szerbiai Statisztikai Intézet (RZS) pénteken. 2019 második negyedében még a munkaképes korú lakosság 10,3 százalékának nem volt munkája. A statisztikai hivatal azt is közölte pénteken, hogy a szerb külkereskedelmi forgalom...
2019. NOVEMBER 29.
[ 22:34 ]
Beolvasás folyamatban