Gazdaság
Magyarországi cégek mutatták be termékeiket Újvidéken

Az eseményen - amely az Esco Befektetési és Pénzügyi Tanácsadó Kft. és a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat közös szervezésében valósult meg - a Simovill, a Kanizsa Kárpit és a Optima Klíma képviselői jelentek meg, hogy a szerbiai piacon is népszerűsítsék termékeiket, valamint, hogy hosszútávú partnerkapcsolatot alakítsanak ki az itt működő vállalatokkal.

Kern Ferenc, a Simovill Kft. telephely vezetője ismertetőjében elmondta, cégük lámpákat, lámpatesteket, valamint a világítástechnikai eszközökhöz alkatrészeket és berendezéseket gyárt. - Szerbiában is jelen vagyunk, számos társcégünk van, de Szlovéniába, Szlovákiába, Csehországba, Németországba és Ausztriába is szállítjuk termékeinket. A Simovill hatvanéves múltra tekint vissza. A szerb piacon elsősorban a LED- technológiával szeretnénk további fejlesztéseket elérni. Ez valójában egy fénykibocsájtó dióda, amely a jelen kor egyik nagyon jelentős vívmánya. A leghatékonyabb a piacon, szabályozható, távvezérelhető és nem utolsósorban energiahatékony – magyarázta a vállalat vezetője.

Tóth Andrástól, a Kanizsa Kárpit képviselőjétől az újvidéki bemutatón megtudtuk, cégük, amely elsősorban d`altó bútorok gyártásával foglalkozik, 22 éve van jelen a piacon. - A Kika áruházlánc beszállítói vagyunk Németországba, Romániába, Csehországba és Szlovákiába. Többnyire kárpitos bútorokat készítünk: hálószobabútorokat, franciaágyakat, kanapékat. Most Szerbiában keresünk partnereket, mind viszonteladói, mind beszállítói vagy gyártói tekintetben. Ezek az első lépések, reméljük, hogy pozitív eredménye lesz – mondta bizakodva a cég képviselője.

Jámbor György, a harminc éve működő Optima Klíma Zrt. műszaki vezetője kiemelte, saját fejlesztésüket, mégpedig egy épület automatikai rendszert hoztak el Újvidékre. - Az Optima Klíma teljes egészében magyar tulajdonban van, gépész cégként kezdtük, jelenleg ingatlangazdálkodással, ingatlanüzemeltetéssel foglalkozunk. Magyarországon az elmúlt három évben már sikeresen értékesítettük a rendszereket, ami új színfoltnak számít a piacon – tette hozzá.

Puchard Balázstól, az Esco Befektetési és Pénzügyi Tanácsadó Kft. marketingvezetőjétől, az esemény egyik szervezőjétől megtudtuk, vállalatuk elsősorban pályázatírással foglalkozik. - Segítünk a cégeknek pályázati forráshoz jutni, különböző fejlesztéseket megvalósítani. Ez akár társadalmi szerepvállalásként is felfogható, hiszen abban támogatjuk a kis vállalatokat, hogy olyan termékeket dobhassanak a piacra, olyan innovációkat hajthassanak végre, amelyekből később konkrét gazdasági haszon származik – emelte ki Puchard Balázs.

Csicsevszki Konstatnin, az újvidéki CED iroda asszisztense elmondta. - Hálózatunk a magyar cégeket képviseli, segít nekik a népszerűsítésben. Több mint huszonkét irodánk van Romániában, Ukrajnában, Horvátországban, Szlovéniában, Szerbiában és még számos országban – hangsúlyozta.

Ádám Csilla
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma fizetik ki Szerbiában 1.042.114 dolgozó harmadik minimálbérét, összesen 31 milliárd dinár értékben. Az állam a vállalatoknak azt ígérte, hogy három alkalommal fizeti ki a minimálbér összegét dolgozónként, amely összesen 94 milliárd dinárjába, átszámítva mintegy 800 millió eurójába került az országnak. A...
2020. JÚLIUS 7.
[ 10:46 ]
Az Európai Unió gazdasága a gyors és átfogó uniós és tagállami reagálás ellenére idén mély recesszióba süllyed a koronavírus okozta járvány miatt, és mivel a rendkívüli intézkedések feloldása a vártnál visszafogottabb, a válság a vártnál erőteljesebb hatást fog gyakorolni a gazdasági tevékenységre - közölte az...
2020. JÚLIUS 7.
[ 10:40 ]
Miután áprilisban 29 százalékos évközi csökkenést tapasztaltak az export terén, májusban is folytatódott a lesújtó tendencia, mivel a Köztársasági Statisztikai Intézet adatai szerint 25,5 százalékkal volt alacsonyabb, mint az előző év azonos hónapjában. Az import is drámaian csökkent, áprilisban 27, májusban pedig 28...
2020. JÚLIUS 6.
[ 12:55 ]
Beolvasás folyamatban