Gazdaság
Kiknek a legnagyobb az adótartozásuk Szerbiában

A szerbiai adóhivatal megjelentette a legnagyobb adótartozással rendelkezők listáját, amelynek élén a Mera Invest belgrádi vállalat áll, tartozásának összege 1,084 milliárd dinár.

A második helyen a szabácsi Magma Prom vállalat áll 990 millió dináros tartozással, a harmadik pedig a Dunav Grupa Agregati 787 millió dinárral. Őket követi a Termol belgrádi vállalat 772 millió dináros adótartozással, az ötödik pedig a szintén belgrádi székhelyű Prodeksim 726 millió dinárral.

Az első tíz legnagyobb adótartozást felhalmozó vállalat között szerepel a Zekstra Grupa is.

Az Adóhivatal megjelentette azoknak a jogi személyeknek a listáját is, akik csődbe jutottak, illetve akiktől megvonták az adószámot (PIB) is.

A legnagyobb adótartozást felhalmozó jogi személyek közül, akiktől ideiglenesen megvonták az adószámot első helyen az Epolon IBR péterváradi vállalat áll, 981 millió dináros tartozással, a második a Buštranje településen székhellyel rendelkező Slobeks Oil 946 millió dinárral, a harmadik pedig a belgrádi Hadži Invest 902 millió dináros tartozással.

A negyedik helyen a Srbija-turist vállalat áll, az ötödik pedig kiadással, kereskedelemmel, szolgáltatásnyújtással és közlekedéssel foglalkozó AMSS Poslovni Sistem, amely 612 millió dinárral tartozik.

A november 30-ai adatok szerint ezen a listán összesen 406 jogi személy található.

A csődbe jutott jogi személyek listáján, amelyek a legtöbb tartozást halmozták fel, összesen 801 vállalat szerepel. Közülük az első a Beobanka, amely 33,1 milliárd dinárral tartozik, második az Invest Banka (24,8 milliárd dinár), harmadik az Astra Banka (20,6 milliárd dinár), negyedik a Beogradska Banka (17,8 milliárd dinár), míg az ötödik helyen a Zastava Automobili részvénytársaság áll, 7,6 milliárd dinár tartozással.

A 2.423 vállalkozó közül a legtöbb a tartozása a lapovói SWM építési vállalat, amely 121 millió dinár adó befizetést mulasztotta el. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Lazio
2019. DECEMBER 12. [ 10:33 ]

A kisvállalkozónál pár száz dináros hátralék esetén kényszer megfizettetéssel és bírósággal fenyegetőznek. Akkor, hogy is van ez ? Ki hunyta be a szemét, hogy ekkora összegű tartozások felhalmozódjanak ?


A koronavírus okozta válság miatti növekvő munkanélküliség miatt a kormányzó német CDU/CSU csökkenteni szándékozik a munkaerő további bevándorlását a nyugat-balkáni polgárok számára nyújtott kedvezményekről szóló 2016-os határozat alapján. A kormányzó koalíció munkacsoportjai megállapodtak abban, hogy a...
2020. JÚNIUS 29.
[ 10:16 ]
Májusban a foglalkoztatottak átlagos havi létszáma 4 millió 399 ezer volt, az előző hónaphoz képest 31 ezerrel több, az egy évvel korábbihoz képest 134 ezerrel kevesebb - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A március-májusi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 403 ezer, az egy...
2020. JÚNIUS 29.
[ 10:15 ]
Egy 6 milliárd köbméteres éves kapacitású gázvezeték építésében vesz részt a vállalat. „Egy magyar cég június 27-én bejelentette, hogy csatlakozik a Török Áramlat gázvezeték-projekthez” – közölte a Hürriyet című török újság internetes kiadása szombaton. A szóban forgó magyar cég a Mol, amely az...
2020. JÚNIUS 27.
[ 16:48 ]
Beolvasás folyamatban