Gazdaság
Tavaly közel 75 ezer energetikailag veszélyeztetett fogyasztó volt Szerbiában

Havonta mintegy 75 ezer polgár rendelkezett 2019-ben energetikailag veszélyeztetett fogyasztói státusszal, mondták el ma a Tanjugnak a Szerbiai Villanygazdaságnál (EPS).

Az energetikailag veszélyeztetett fogyasztói státuszt a vásárló lakhelyéül szolgáló helyi önkormányzat illetékes szerve határozza meg, magyarázták az EPS-nél.

A szerb kormány a bányászati és energetikai minisztérium javaslatára rendeletet hozott az energetikailag veszélyeztetett fogyasztói státusz megszerzésének feltételeiről, módjáról és eljárásáról, valamint az ingyenes energiamennyiségről, amelyre e fogyasztók jogosultak.

Az EPS-nél elmondták, nem rendelkeznek információval a községeknél jelenleg folyó eljárások menetéről.

A veszélyeztetett fogyasztó jogot szerez havi kötelezettsége csökkentésére meghatározott mennyiségű villamos energia esetében.

Az egytagú háztartásoknak havi 120 kWh, a két- és háromtagú háztartásoknak havi 160 kWh, a négy- és öttagú háztartásoknak havi 200 kWh, a hat és annál több taggal rendelkező háztartások esetében pedig havi 250 kWh mennyiség a meghatározott küszöb.

Energetikailag veszélyeztetett fogyasztói státuszt kaphatnak a legfeljebb 14 571 dinár bevétellel rendelkező egytagú háztartások, a legfeljebb 21 216 dinárral rendelkező két- és háromtagú háztartások, a maximum 27 856 dinár jövedelmű négy- és öttagú családok, valamint a legfeljebb 35 030 dinárt megvalósító hat és annál több tagot számláló háztartások.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Dušan Bajatović, a Srbijagas igazgatója ma bejelentette, hogy csökkentik az illetéket a gázvezetékre történő rákapcsolás esetében, a polgárok pedig ezért az összegért kamat nélkül juthatnak hozzá a Srbijagas eszközeihez, amelyeket a gázszámlán keresztül téríthetnek meg 3-tól 5 évig terjedő időszakban. Bajatović a...
2020. JANUÁR 22.
[ 11:16 ]
Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára üdvözölte és fontos lépésnek nevezte a Eurowings és anyavállalata, a Lufthansa német légitársaságok azon bejelentését, hogy közvetlen légijáratokat indítanak Belgrád és Pristina között - közölte a NATO hétfőn. A tájékoztatás szerint a légitársaság hétfőn Berlinben írt...
2020. JANUÁR 20.
[ 14:14 ]
Londoni pénzügyi elemzők szerint jelenleg "finomhangolási üzemmódban" működik a magyar monetáris és költségvetési politika, ami arra vall, hogy egyik területen sem várható jelentősebb módosítás, hacsak a magyar gazdaságot nem éri külső sokk. A Bank of America globális pénzügyi szolgáltató csoport...
2020. JANUÁR 20.
[ 13:54 ]
Beolvasás folyamatban