Gazdaság
Magyar vállalat is csatlakozik a Török Áramlat déli leágazásának kiépítéséhez

Egy 6 milliárd köbméteres éves kapacitású gázvezeték építésében vesz részt a vállalat.

„Egy magyar cég június 27-én bejelentette, hogy csatlakozik a Török Áramlat gázvezeték-projekthez” – közölte a Hürriyet című török újság internetes kiadása szombaton.

A szóban forgó magyar cég a Mol, amely az Oroszországot Törökországgal a Fekete-tengeren keresztül összekötő gázvezeték déli leágazásában fog besegíteni.

Ez Szerbián és Magyarországon halad majd keresztül, és évente 6 milliárd köbméter energiahordozó szállítására lesz képes.

A teljes Török Áramlat kapacitása egyébként 31,5 milliárd köbméter lesz.

A Hürriyet a magyar hatóságokra is hivatkozik, megemlítve, hogy már jóváhagyták azt a tízéves fejlesztési tervet, amely az új szerb-magyar betáplálási kapacitás fejlesztését is magában foglalja.

A megegyezés szerint a Mol végzi majd annak a leágazásnak a megépítését, amely áthalad majd Szerbián és Magyarországon keresztül, és évente hat milliárd köbméter gáz szállítására lesz alkalmas a gázvezeték-rendszer.

A Mol-csoporthoz tartozó FGSZ azt írja a honlapján, hogy

jóváhagyták az együttműködő földgázrendszer 10 éves fejlesztési javaslatát, amely magába foglalja az évi 6 milliárd köbméter szállítására alkalmas új szerb-magyar betáplálási kapacitás fejlesztését is.

Az előzetes tervek szerint meg is kezdik a kiskundorozsmai szerb-magyar határkeresztezőpont, hogy 2021. október 1-re megvalósulhasson az összeköttetés. Az FGSZ Zrt. azt írja, hogy a további részletekről később adnak tájékoztatást. (hvg.hu, index.hu, B92

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az európai átlagnál optimistábbak a magyar vállalatok, ugyanis míg az európai cégek 56 százaléka számít egy éven belül recesszióra, a magyar vállalatoknak csak 50 százaléka véli úgy, hogy 2020-ban csökkenhet az ország GDP-je, 45 százalékuk pedig nem idén hanem csak később számít visszaesésre - derül ki az Intrum...
2020. JÚLIUS 8.
[ 18:18 ]
Csereutazást ajánlanak fel azoknak az utasoknak, akiknek július 6-a és 15-e között, illetve abban az időszakban volt lefoglalt utazásuk Görögországba, amikor a görög kormány megtiltotta a szerbiai polgárok belépését az országba, mivel többségében előre befizetett utazásról van szó, közölte ma a Tanjuggal Aleksandar...
2020. JÚLIUS 7.
[ 18:55 ]
Ma fizetik ki Szerbiában 1.042.114 dolgozó harmadik minimálbérét, összesen 31 milliárd dinár értékben. Az állam a vállalatoknak azt ígérte, hogy három alkalommal fizeti ki a minimálbér összegét dolgozónként, amely összesen 94 milliárd dinárjába, átszámítva mintegy 800 millió eurójába került az országnak. A...
2020. JÚLIUS 7.
[ 10:46 ]
Beolvasás folyamatban